Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam OBTINE O PIELE FINA SI CATIFELATA CU AJUTORUL SPORTULUI
SHBAM SI UGI, ANTRENAMENTE PENTRU 2013
BEREA
Tractiuni la bara fixa (priza larga, pronatie)
DISLIPIDEMIILE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CALCIUL - MINERAL ANABOLIZANT
POFTITI LA SLABIT! MARGARETA - CASTIGATOAREA CONCURSULUI
Impins cu haltera de la piept pe plan inclinat
CUM POTI COEXISTA PASNIC CU DIABETUL
IUBIRE CU FUNDA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Secretul oaselor puternice Fierbinte
Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale: rn Consumă...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS

ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS


ALIMENTE_CARE_DAU_DE_85187.jpgTentatiile culinare sunt dificil de ocolit atunci cand vrei sa te mentii in forma, dar se pare ca, in afara de gustul delicios, multe "bombe calorice" sunt greu de eliminat din meniul zilnic pentru ca dau dependenta. Respectarea unei diete echilibrate si sanatoase necesita atentie si multa vointa, precum si reducerea treptata a consumului de alimente nocive pentru silueta si sanatate. Chiar daca ai impresia ca nu poti trai fara inghetata, bomboane sau cartofi prajiti, poti avea o silueta armonioasa aplicand urmatoarele solutii practice:

1. O noua varianta de inghetata

Aromata si racoritoare, inghetata este in topul preferintelor atat in zilele toride de vara, cat si la ocaziile speciale. Conform studiilor de specialitate, multe persoane consuma cantitati considerabile de inghetata fara sa tina cont de numarul ridicat de calorii, mai ales in momentele stresante. Grasimile saturate si topping-urile diferite iti pot periclita silueta, agraveaza acneea si favorizeaza cresterea colesterolului. Pentru a minimiza efectele nedorite, nu trebuie sa renunti la desertul tau favorit, insa este esential sa inveti cateva trucuri. Cand mergi la cumparaturi la supermarket, ocoleste torturile de inghetata si alege inghetata simpla de vanilie, care are in general cele mai putine calorii. La restaurant, comanda inghetata combinata cu fructe proaspete, in loc de caramel, frisca sau siropuri. Daca vrei sa te asiguri ca savurezi o inghetata sanatoasa, cu putine calorii, o poti prepara chiar tu foarte rapid. Mixeaza, in cantitati egale, lapte degresat sau iaurt fara grasime cu piure de mango, ananas, banane sau piersici, apoi toarna compozitia intr-un recipient etans si congeleaza minim 2 ore. Cand servesti inghetata poti adauga o lingurita de nuci macinate, seminte de dovleac sau ciocolata neagra razuita.

2. Bomboanele si jeleurile

Iti este greu sa refuzi jeleuri si bomboane cu crema? Ei bine, specialistii de la catedra de psihiatrie a Universitatii din Florida au demonstrat ca aceasta dependenta poate aparea inca din viata intrauterina. Conform testelor realizate timp de 30 de ani, daca alimentatia femeilor gravide contine foarte multe dulciuri, dupa nastere copilul are tendinta sa consume in exces acest tip de produse, iar daca nu exista un control riguros pana la varsta adolescentei, la varsta adulta dependenta va fi foarte dificil de inlaturat. Cu toate acestea, nutritionistii au oferit solutii naturale, care nu elimina placerea gustului, pentru a reduce nevoia de a consuma bomboane sau jeleuri. Atunci cand ti-e pofta de bomboane, nu le cumpara de la supermarket pentru ca, in afara de calorii, au coloranti, conservanti si grasimi saturate. Este foarte usor sa prepari bomboane delicioase, chiar daca nu esti un as in bucatarie. Foloseste struguri fara samburi, unge fiecare boaba cu putina miere, apoi trece-o prin fulgi de cocos sau nuci macinate. De asemenea, poti mixa 400g de curmale, apoi formezi bilute, pui in mijloc o aluna si le treci prin miere si fulgi de cocos. Daca preferi consistenta de jeleu, fructele confiate, cu ciocolata si topping crocant sunt alegerea ideala. Topeste 200g de ciocolata in 100 ml de apa fierbinte, amestecand continuu. Stafidele, caisele confiate si prunele uscate trase in ciocolata pot fi decorate cu migdale macinate sau fulgi de cocos. Pentru momentele in care vrei sa savurezi un jeleu simplu, dar foarte aromat, sucul de fructe (papaya, portocale, mere, ananas, pere), ingrosat cu gelatina naturala agar-agar, si apoi taiat patratele, este un desert light cu o savoare deosebita, potrivit chiar si pentru dietele mai stricte.

3. Cartofii prajiti portocalii

Iti este greu sa renunti la cartofii rumeniti, aurii, cu mult ketchup sau parmezan? Ei bine, cartofii prajiti sunt pe "lista neagra" a nutritionistilor deoarece contin grasimi saturate, multa sare si determina cresteri bruste ale glicemiei. In afara de efectul nociv asupra glicemiei si colesterolului, cartofii prajiti pot periclita rezultatele unei diete, favorizand acumularea kilogramelor in exces. Pentru a reduce efectele nedorite, incearca alte retete la fel de gustoase, care te mentin in forma. Telina sau vinetele taiate bastonase subtiri, trecute prin ou si pesmet au un gust delicios, fiind o gustare consistenta, cu putine calorii. Daca inca nu poti elimina total cartofii din meniul tau zilnic, prepara varianta portocalie de cartofi prajiti! Cartofii dulci au mai putine calorii decat cei albi si sunt o sursa importanta de betacaroten, esential pentru o privire luminoasa si un ten neted si catifelat, fara imperfectiuni. Savureaza o portie de cartofi dulci de fiecare data cand esti tentat sa comanzi un meniu de la fast food si in scurt timp vei observa ca nu este atat de dificil sa respecti o dieta echilibrata pentru remodelarea siluetei. Cartofii dulci sunt la fel de crocanti ca si cei albi, fiind o garnitura delicioasa pentru carnea de vita sau curcan. Serveste-i cu oregano, maghiran si rozmarin sau cu o lingurita de miere si fistic atunci cand vrei sa incerci un preparat exotic.



Amalia Scurt


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45611 ori.



Secretul oaselor puternice

7 Octombrie 2024

Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:

Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.

Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.

Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.

Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.

Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.

Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu


Beneficiile vinului rosu

1 Octombrie 2024

Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.


Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Articole din aceeasi categorie

FA O CURA CU SEMINTE DE IN FA O CURA CU SEMINTE DE IN
Poate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte ...
REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...


VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...
CUM MANCAM SANATOS IN ORAS CUM MANCAM SANATOS IN ORAS
Mai intai ar trebui sa definim acest mancat in oras. ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii