Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Mentine-te sanatos in timpul iernii
MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE
CALCULATOR - FRECVENTA CARDIACA OPTIMA
Raluca Cristea
CSID - Zaharul, inamicul numarul unu al siluetei


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole IGIENA INTIMA, RITUAL OBLIGATORIU PENTRU SANATATE
CSID - Pentru o scadere ponderala nu renuntati la grasimi sau la carbohidrati
EXERCITIILE CARDIO DE CARE AI NEVOIE
EXERCITIILE FIZICE, ALIATI DE NADEJDE IN LUPTA CU STRESUL SI DEPRESIA
Alegerea unui program de scadere in greutate
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS

ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS


ALIMENTE_CARE_DAU_DE_85187.jpgTentatiile culinare sunt dificil de ocolit atunci cand vrei sa te mentii in forma, dar se pare ca, in afara de gustul delicios, multe "bombe calorice" sunt greu de eliminat din meniul zilnic pentru ca dau dependenta. Respectarea unei diete echilibrate si sanatoase necesita atentie si multa vointa, precum si reducerea treptata a consumului de alimente nocive pentru silueta si sanatate. Chiar daca ai impresia ca nu poti trai fara inghetata, bomboane sau cartofi prajiti, poti avea o silueta armonioasa aplicand urmatoarele solutii practice:

1. O noua varianta de inghetata

Aromata si racoritoare, inghetata este in topul preferintelor atat in zilele toride de vara, cat si la ocaziile speciale. Conform studiilor de specialitate, multe persoane consuma cantitati considerabile de inghetata fara sa tina cont de numarul ridicat de calorii, mai ales in momentele stresante. Grasimile saturate si topping-urile diferite iti pot periclita silueta, agraveaza acneea si favorizeaza cresterea colesterolului. Pentru a minimiza efectele nedorite, nu trebuie sa renunti la desertul tau favorit, insa este esential sa inveti cateva trucuri. Cand mergi la cumparaturi la supermarket, ocoleste torturile de inghetata si alege inghetata simpla de vanilie, care are in general cele mai putine calorii. La restaurant, comanda inghetata combinata cu fructe proaspete, in loc de caramel, frisca sau siropuri. Daca vrei sa te asiguri ca savurezi o inghetata sanatoasa, cu putine calorii, o poti prepara chiar tu foarte rapid. Mixeaza, in cantitati egale, lapte degresat sau iaurt fara grasime cu piure de mango, ananas, banane sau piersici, apoi toarna compozitia intr-un recipient etans si congeleaza minim 2 ore. Cand servesti inghetata poti adauga o lingurita de nuci macinate, seminte de dovleac sau ciocolata neagra razuita.

2. Bomboanele si jeleurile

Iti este greu sa refuzi jeleuri si bomboane cu crema? Ei bine, specialistii de la catedra de psihiatrie a Universitatii din Florida au demonstrat ca aceasta dependenta poate aparea inca din viata intrauterina. Conform testelor realizate timp de 30 de ani, daca alimentatia femeilor gravide contine foarte multe dulciuri, dupa nastere copilul are tendinta sa consume in exces acest tip de produse, iar daca nu exista un control riguros pana la varsta adolescentei, la varsta adulta dependenta va fi foarte dificil de inlaturat. Cu toate acestea, nutritionistii au oferit solutii naturale, care nu elimina placerea gustului, pentru a reduce nevoia de a consuma bomboane sau jeleuri. Atunci cand ti-e pofta de bomboane, nu le cumpara de la supermarket pentru ca, in afara de calorii, au coloranti, conservanti si grasimi saturate. Este foarte usor sa prepari bomboane delicioase, chiar daca nu esti un as in bucatarie. Foloseste struguri fara samburi, unge fiecare boaba cu putina miere, apoi trece-o prin fulgi de cocos sau nuci macinate. De asemenea, poti mixa 400g de curmale, apoi formezi bilute, pui in mijloc o aluna si le treci prin miere si fulgi de cocos. Daca preferi consistenta de jeleu, fructele confiate, cu ciocolata si topping crocant sunt alegerea ideala. Topeste 200g de ciocolata in 100 ml de apa fierbinte, amestecand continuu. Stafidele, caisele confiate si prunele uscate trase in ciocolata pot fi decorate cu migdale macinate sau fulgi de cocos. Pentru momentele in care vrei sa savurezi un jeleu simplu, dar foarte aromat, sucul de fructe (papaya, portocale, mere, ananas, pere), ingrosat cu gelatina naturala agar-agar, si apoi taiat patratele, este un desert light cu o savoare deosebita, potrivit chiar si pentru dietele mai stricte.

3. Cartofii prajiti portocalii

Iti este greu sa renunti la cartofii rumeniti, aurii, cu mult ketchup sau parmezan? Ei bine, cartofii prajiti sunt pe "lista neagra" a nutritionistilor deoarece contin grasimi saturate, multa sare si determina cresteri bruste ale glicemiei. In afara de efectul nociv asupra glicemiei si colesterolului, cartofii prajiti pot periclita rezultatele unei diete, favorizand acumularea kilogramelor in exces. Pentru a reduce efectele nedorite, incearca alte retete la fel de gustoase, care te mentin in forma. Telina sau vinetele taiate bastonase subtiri, trecute prin ou si pesmet au un gust delicios, fiind o gustare consistenta, cu putine calorii. Daca inca nu poti elimina total cartofii din meniul tau zilnic, prepara varianta portocalie de cartofi prajiti! Cartofii dulci au mai putine calorii decat cei albi si sunt o sursa importanta de betacaroten, esential pentru o privire luminoasa si un ten neted si catifelat, fara imperfectiuni. Savureaza o portie de cartofi dulci de fiecare data cand esti tentat sa comanzi un meniu de la fast food si in scurt timp vei observa ca nu este atat de dificil sa respecti o dieta echilibrata pentru remodelarea siluetei. Cartofii dulci sunt la fel de crocanti ca si cei albi, fiind o garnitura delicioasa pentru carnea de vita sau curcan. Serveste-i cu oregano, maghiran si rozmarin sau cu o lingurita de miere si fistic atunci cand vrei sa incerci un preparat exotic.



Amalia Scurt


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45821 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII
Daca te astepti sa citesti un articol referitor la efectele ...
PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE
In ultima vreme etichetele unor produse ne confrunta cu un ...


MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA
Dieta ta poate sa reduca riscurile de a te imbolnavi ...
DISLIPIDEMIILE DISLIPIDEMIILE
Dislipidemiile reprezinta modificari cantitative sau calitative ale fractiunilor lipidice in ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii