Sunteti aici :: Sanatate » PRIMAVARA SI TENUL
PRIMAVARA SI TENUL
Fenomenul se repeta mereu: cum da soarele primaverii si mercurul termometrelor creste brusc, pielea scoate la iveala parca toate impuritatile adunate in timp de iarna, expunandu-le, la vedere, pe obraz. Nu dispera! Luate in pripa si bine tratate, neajunsurile se rezolva, ca si cand n-ar fi existat.
1. Cum de nu scapi niciodata de cosuri?
Aproape 40% dintre femeile de peste 25 de ani se plang de faptul ca desi au trecut de adolescenta, tot le mai apar cosuri pe obraz. Explicatia: piele seboreica, oscilatii hormonale, o proasta alimentatie, stresul cotidian care sporeste productia hormonilor masculini, favorizand aparitia cosurilor.
2. Primul ajutor
Cosurile formeaza puroi? Aplica pe locurile atinse cuburi de gheata de la frigider sau masti cu argila cosmetica ( se gaseste in farmacii si magazinele naturiste). Seara, inainte de a te culca, curata fata in profunzime, apoi unge-te cu Mibazon, un unguent care se gaseste doar la faramciile veterinare. Contine antibiotice extrem de eficiente, contra oricarui tip de infectii microbiene.
3. Ce creme se pot folosi?
Desi dupa 30 de ani, femeile au cel mai adesea tenul uscat, in caz de cosuri, ar trebui insa sa foloseasca produse speciale pentru tenul gras, care nu produc comedoane ( puncte negre). Alege, de pilda, cremele hidratante fara compusi uleiosi ( Nivea), cu aloe-vera (Neutrogena) sau cu zinc. Se gasesc si la noi, la preturi accesibile.
4. Nu te spala in exces
Acneea si cosurile n-au nicio legatura cu lipsa de curatenie. Nici pielea incarcata ( cu puncte negre) nu trebuie curatata mai mult de doua ori pe zi, altfel se usuca si reactioneaza, formand din nou cosuri. Cele mai bune produse de spalat pe obraz sunt sapunurile pentru copii. In comert au aparut si tampoane special pentru demachiaj si curatarea tenului in profunzime. Se aplica usor umezite pe fata, apoi clabucul pe care il fac se clateste cu multa apa.
5. Curatarea blanda
Foloseste o data, de doua ori pe saptamana, peeling-uri si masti cosmetice. Nu doar ca inlatura celulele moarte ale pielii, dar dinamizeaza circulatia sangelui si cosurile dispar. Cele mai bune masti sunt cele cu argila ( se amesteca cu apa, pana formeaza o pasta care se intinde pe fata) , argila combinata cu cateva picaturi de suc de lamaie sau mastile de tarate si iaurt veritabil
( nepasteurizat). Ca peeling, foloseste malai umezit sau nisip de plaja. Se freaca usor fata, apoi se clateste din belsug.
6. Simple cosuri sau acnee
Ai pe frunte si pe pometii obrajilor niste buburuze incolore? Ele pot fi o "acnee cosmetica", o reactie la produsele de frumusete depasite sau nepotrivite tenului tau. Renunta o luna de zile la cosmeticele tale obisnuite. Daca bubitele continua sa apara, sunt semnele unei acnee durabile. In cazul acesta, adreseaza-te unui medic. Acneea trebuie tratata medical.
7. Storsul interzis
Iar iti apar punctele negre pe barbia si nas? Nu cumva sa le storci. Ori se infecteaza si se transforma in cosuri, ori lasa cu vremea niste gauri oribile in fata, care devin tot mai vizibile, pe masura ce timpul trece.
8. Nu-ti fie frica de fard
Nu trebuie sa-ti fie teama de produsele de machiaj, fond de ten, pudra etc. Cu conditia sa stii sa le alegi, numai pe cele care nu sunt grase si nu contin uleiuri in reteta lor, fardurile acopera nereguralitatile tenului, iar pudra usuca. In comert gasesti si creioane de camuflaj care dezinfecteaza.
9. Tratament local
Un ajutor rapid impotriva cosurilor il reprezinta unguentele special comercializate prin farmacii, si care se aplica local, pe fiecare cos in parte. Ele au actiune dezinfectanta si regularizeaza productia de sebum. Actiune imediata au si tincturile de marul lupului, spanz, rostopasca ( ultima se gaseste in comert).
10. Protectie maxima contra razelor ultraviolete
Cateva raze de soare pe piele nu vor produce nicicand cosuri sau puncte negre, dar "prajitul la soare" poate agrava cosurile si mai ales acneea. Important este ca factorul de protectie antisolar sa fie corespunzator. Gelurile si spray-urile fara grasimi, cu un grad ridicat de protectie, impiedica si aparitia alergiilor cu iritatii care produc mancarimi.
Tu ai probleme cu tenul? Ce produse cosmetic folosesti?
Iuliana Moraru

Acest articol a fost vizualizat de 47705 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu Acest articol are 4 comentarii.
Pentru ten e bun si Pure, mai ales pt cearcane.
Pentru ten se pot folosi si unele produse care sa creasca elasticitatea pielii.
Eu am folosit produsele din gama Purity de la DR TEMT. FOARTE EFICIENTE!
Dragele mele, Ca sa scapi de acnee este esential sa cureti tenul foarte bine ,iar igiena sa fie lege pentru tine. Trebuie sa -ti curete cosmeticiana toate comedoanele.,apoi zilnic ,de doua ori pe zi bb cleancer, ca sa eviti agrearea cu dischete si sa desfunzi porii bine,si sa regleze sebumul si sa detoxifici tenul cu extractul de rodie.Saptamanal pealing pentru ten sensibil ..Apoi trebuie sa aplici serum ,masca si crema seara ,astfel ca toata noaptea aceste produse sa lucreze bine. Produsele cu secretie de melc sunt puternic regenerante,antiacnee,antipete. Nu mai folosi fond de ten pentru ca el infunda porii si strici toata munca,lasa tenul sa respire si foloseste BB crema cu spf mare special pentru reglarea secretiei de sebum.BBskin79 hot pink este excelenta sau snail. Dupa ce incepe sa se trateze acneea poti folosi masca speciala si serumul de inchidere pori. situl www.skin79.ro sau pe FB O dieta corecta ,sanatoasa,hidratare,detoxifiere e binevenita.Si fara breton cu parul starns.

Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...

Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...

Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...

La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii