Sunteti aici :: Slabire » OBICEIURI CARE INCETINESC METABOLISMUL
OBICEIURI CARE INCETINESC METABOLISMUL
Unii oameni sint norocosi, par sa se fi nascut cu un metabolism activ si un aspect suplu, care nu necesita exercitiu fizic si numaratoarea caloriilor pentru a le mentine. Daca, din pacate, nu esti dintre acestia, trebuie sa te bucuri daca iti place sa mergi mult pe jos si sa maninci salate. Citind ceea ce au raspuns expertii despre obiceiurile care incetinesc metabolismul am fost surprins, si bineinteles m-am simtit vinovat regasindu-mi citeva pacate. Tot expertii sustin ca obiceiurile pot fi facute sa dispara, asa ca, dupa ce facem cunostiinta cu cele mai larg raspindite, ne ramine sa verificam daca reusim sau nu.
Saritul peste... micul dejun
Multi oameni urasc mincarurile traditionale pentru dimineata. Saritul peste mesa de dimineata este una din marile greseli: trebuie sa gasesti ceva ce poti minca in interval de o ora de la sculare. Metabolismul incetineste si corpul este lipsit de combustibilul necesar pentru o functionare optima. Dar de fapt conteaza foarte mult si ceea ce maninci, nu doar faptul ca maninci ceva. Carbohidratii simpli, nerafinati, ca cei dintr-o briosa, sau alte produse de patiserie, semnaleaza creierul sa produca serotonina, un neurotransmitator care aduce calmul, cind ceea ce ai nevoie dimineata este energia pentru a incepe sa functionezi activ. De asemenea, corpul digera repede carbohidratii simpli, trimitind zaharul din singe rapid in circulatie, rezultind intr-o implozie de energie. Incearca sa incepi fiecare zi cu un mic dejun care contine cel putin 5 g de proteine, care activeaza producerea norepinefrinei, care creste ritmul inimii si starea de alerta. Aceste proteine se digera incet, astfel incit zaharul din singe si nivelul de energie sint stabile. Incearca o omleta facuta din 4 albusuri, ½ cupa cu broccoli taiat marunt, ¼ cupa ceapa taiata marunt si brinza, cu putina grasime, rasa pe deasupra; furnizeaza un numar impresionnt de proteine la o portie, 22 g.
Consumul de "bunatati"
Gustoasele gogosi pot fi o amenintare dubla pentru dieta. Nu doar ca bunatatile de acest tip, dulci si grase, adauga calorii si grasime portiei zilnice (o gogoasa umpluta cu ciocolata sau dulceata contine 250 de calorii si 20 g de grasimi), dar pot de asemenea sa incurajeze corpul sa depoziteze mai multe grasimi. Bunatatile pot stimula o gena responsabila de depozitarea grasimii in exces, facind sa iei in greutate in timp. Stinge pofta de ceva dulce cu capsuni sau o portocala: sint pline de vitamina C, un nutrient care te poate ajuta sa distrugi pina la 30% mai multe grasimi in timpul exercitiilor fizice.
Statul jos
Scoala-te din fotoliul tau comod! S-a stabilit stiintific ca statul in picioare activeaza metabolismul si dubleaza caloriile arse in timpul zilei de lucru. Statul jos citeva ore face nefunctionale enzimele care capteaza grasimea in fluxul sanguin, dar statul in picioare si activitatea alerteaza din nou enzimele. Paraseste locul preferat de sedere oricind e posibil ( de exemplu in timpul convorbirilor la telefon) pentru a incepe sa te bucuri de avantaje.
Stress-ul
Cind esti la limita cu enervarea, mai mult ca sigur dormi mai putin si maninci mai mult, ceea ce poate afecta tiroida, glanda ce produce hormonii care regleaza metabolismul, temperatura corpului, ritmul inimii si multe altele. Daca tiroida nu produce destui astfel de hormoni, poate incetini metabolismul si alte functii importante, ducind la crestere in greutate, depresie si oboseala.
Lipsa de somn
Intr-un studiu pe mai mult de 68 000 de femei s-a constatat ca cele care dormeau sapte ore cintareau cu aproape 3 kg mai putin decit cele care dorm cinci ore sau mai putin. Daca frecvent nu dormi noptile, metabolismul poate incetini, impiedicind corpul sa utilizeze alimentele ca energie, asa ca, in schimb, vor fi depuse ca grasime.
Intrarea in rutina
De obicei, ultimele 3 kilograme pe care vrem sa le dam jos sint incapatinate. Slabirea poate sta pe loc si pentru ca devenim mai mici. Corpul se restringe, nu mai e nevoie de la fel de multa energie pentru noul "eu", deci de fapt ai nevoie de mai putine calorii. Platoul acestei curbe a slabirii poate dura saptamini, asa ca, in loc de a te lasa prada frustrarii, incearca programe noi de exercitii sau modalitati de a minca sanatos pentru a mentine metabolismul viguros si corpul arzind chiar mai multe calorii.
Evitarea salii de forta
Desi sedintele de cardio ard foarte multe calorii, ridicatul greutatilor te ajuta sa iti dezvolti musculatura, cea care arde calorii. Avind mai multi muschi, poti extinde arderea caloriilor in perioadele cind stai jos, acasa sau la volan.

Acest articol a fost vizualizat de 51469 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.

Probabil stiti deja regula matematica: trebuie sa pierdeti 3500 de ...

Grasimea abdominala poate fi enervant de incapatinata: chiar cind pare ...

Ati auzit asta de un milion de ori: daca vrei ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii