Sunteti aici :: Slabire » CEAIURILE CARE TE AJUTA LA SLABIT
CEAIURILE CARE TE AJUTA LA SLABIT
Sunt sau nu sunt o solutie pentru a slabi? Efectul lor detoxifiant este de necontestat, precum si ajutorul lor in tratarea diverselor afectiuni si in intarirea sistemului imunitar, atunci cand sunt alese corect. In ceea ce priveste administrarea ceaiurilor pentru a scapa de kilogramele in plus, ele trebuie privite ca adjuvante in cura de slabire si nu ca solutie principala.
Nu te astepta sa slabesti ca prin minune doar consumand ceai, ci adauga un regim alimentar sanatos plus multa miscare fizica. Este recomandata consultarea unui medic nutriotinist inainte de a incepe consumul de ceai de slabit; ceaiurile antiadipoase, de exemplu, au un efect diuretic foarte puternic, ducand la deshidratare si demineralizare a organismului daca sunt consumate o perioada indelungata.
Daca se procedeaza corect, cura de ceai poate ajuta la hidratarea organismului, la estomparea senzatiei de foame, precum si la diminuarea unor boli. Ceaiurile au efect antioxidant, revigorant, energizant, si reduc riscurile aparitiei bolilor respiratorii si cardiace. Consumul de ceai cu efect laxativ ajuta in cura de slabire, eliminand excesul de apa, grabind tranzitul intestinal si echilibrand activitatea endocrina.
Printre posibilele efecte secundare se numara: ameteli, senzatie de slabiciune, oboseala (ca urmare a demineralizarii organismului), tulburari ale tranzitului intestinal, crampe intestinale tulburari ale somnului, senzatie de uscaciune a gurii si gatului, stari de voma din cauza gustului neplacut, irascibilitate. Asadar, este recomandata consultarea unui doctor sau a unui nutritionist inainte de a incepe o cura de slabire bazata pe ceaiuri.
Iata cateva dintre ceaiurile de plante care au efecte benefice in cura de slabire:
Ceaiul verde
Este un antioxidant eficient, dizolva grasimile, reduce absorbtia acizilor grasi si, in plus, scade nivelul colesterolului. Are un efect revigorant, fiind un bun inlocuitor al cafelei, datorita continutului de teina, care spre deosebire de cafeina se absoarbe treptat in organism.
Ceaiul de urzica
Contine vitamine (C, K, B12, A) si calciu, are un efect curativ pentru persoanele anemice, fiind recomandat in cura de slabire. Ajuta la combaterea unor boli precum reumatismul, diabetul, ulcerul, piatra la rinichi. Stimuleaza imunitatea, previne retentia de apa si, de asemenea, taie pofta de mancare.
Ceaiul din frunze de dud
Ajuta in cura de slabire, printre avantaje numaranduse si faptul ca ajuta la tratarea unor afectiuni precum ulcerul, gastrita sau diareea. Se folosesc frunzele de dud uscate.
Ceaiul din frunze de nuc
Contine vitamina C, calciu si minerale. Nu este recomandat consumul a mai mult de patru lingurite pe zi, in cantitati mari devenind toxic.
Ceaiul de papadie - are un efect puternic detoxifiant si diuretic. Este un bun tonifiant si reduce colesterolul.
Ceaiul negru
Este asemanator in proprietati cu ceaiul verde, favorizand arderea grasimilor. Grabeste metabolismul si regleaza nivelul glicemiei prin continutul de theaflavina şi thearubigina, substante care au un efect asemanator cu cel al insulinei.
Ceaiul de soc - provoaca transpiratie abundenta, elimina toxinele din organism, are efect laxativ si ajuta la scaderea in greutate.
Ceaiul de anghinare - ajuta la eliminarea toxinelor si imbunatateste digestia.
Ceaiul de maces - elimina toxinele din organism, are un continut bogat in vitamina C, care are efect antioxidant. Are efect diuretic, stimuleaza secretia biliara.
Ceaiul din matase de porumb - are efect diuretic.
Ceaiul de leustean - ajuta digestia, dizolva pietrele la rinichi. Este un diuretic puternic.
Ceaiul din coaja de crusin - are puternice proprietati purgative.
Ceaiul de cicoare - favorizeaza secretia biliara, ajuta la detoxifierea ficatului si la refacerea celulelor hepatice.
Lamaia - are un puternic efect antioxidiant si detoxifiant. Contine vitamina C, iar uleiul din coaja de lamaie are proprietati de detoxifiere si de curatare a rinichilor si a ficatului.
Frunzele de mesteacan (efect diuretic, faciliteza eliminarea a colesterolului), volbura (proprietati laxative), trei-frati-patati (proprietati diuretice, antialergic si laxativ), lemongrass (energizant si detoxifiant), lemnul dulce (diuretic si laxativ), trandafirul japonez cunoscut si ca Hibiscus (laxativ, antiinflamator si antioxidant), Gingseng (revitalizant si tonic), lotusul (efect laxativ si detoxifiant), ardeiul iute de Cayenne (cunoscut pentru proprietatile de ardere a caloriilor).
Modul de preparare recomandat este infuzia. In cura de slabire, ceaiurile se beau neindulcite. Se recomanda intre una si trei cani pe zi. Este bine sa incepi cu o cana de ceai pe zi si sa observi astfel o eventuala intoleranta.
Pentru a obtine efectul urmarit, ceaiul se bea in anumite momente ale zilei, in functie de proprietatile specifice ale acestuia. Ceaiurile depurative se beau inainte de masa. Ceaiurile cu efect laxativ se beau dupa masa, de preferinta seara pentru ca acestea actioneaza pe parcursul noptii, efectul fiind simtit dimineata. Ceaiurile diuretice nu se beau seara, din cauza efectului rapid, si nici ceaiurile care sunt tonice sau energizante pentru ca vor duce la insomnie. De asemenea, este recomandat ca ceaiurile cu efect calmant sa fie baute seara, inainte de culcare.
AnaMaria Plesca

Acest articol a fost vizualizat de 171398 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
Astazi am inceput o cura cu raspbery ketone 700 si chiar sunt curios daca o sa ma ajute sa elimin kilogramele pe care le am in plus. Nu ma astept sa slabesc cat scrie pe site la ei, dar macar acolo cateva kg intr-o luna.

www.ecuatiaslabirii.ro Am sa schitez cateva idei care s-ar putea sa-ti foloseasca. De ...
Sunt convins ca fiecare a trecut prin momente de stress ...
Scaderea in greutate si menĂ…Â£inerea unei greutati cat mai aproape ...
Unul dintre principalele motive pentru care oamenii vor sa faca ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii