Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ADEVARUL DESPRE STEVIA
CONSULTING IN NUTRITION, PHYSICAL TRAINING, WEIGHT LOSS AND WEIGHT GAIN, NUTRITITIONAL SUPPLEMENTS
OBEZ VS. OBEZA
MASA DE CRACIUN
SLABESTE... MANCAND!


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole AI NVOIE DE AFECTIUNE SAU DE AFECTIUNI?
CORP FERM LA ORICE VARSTA
Aplicatie site
DA JOS BURTA! editia 2005
NUTRITIE INTELIGENTA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » Cafeaua si performanta sportiva

Cafeaua si performanta sportiva


Exista lucruri care consumate in exces, iti poat face rau. As aminti aici cafeaua, alcoolul, ciocolata. Totusi consumate cu moderatie, acestea pot fi chiar benefice pentru organism. Mare parte dintre adulti consuma cel putin o ceasca de cafea pe zi. Ne place gustul ei, mirosul si senzatia de revigorare pe care ne-o da. Cu exceptia celor care sufera de anumite boli, cum ar fi bolile cardiovasculare, o cafea de dimineata nu numai ca nu face rau, dar ne poate face chiar bine, asa cum o dovedesc studiile.

Au fost urmaiti de-a lungul timpului 42.000 de barbati (in perioada 1986-1998) si 84.000 de femei (in perioada 1980-1998), toti sanatosi (fara diabet, cancer sau boli cardiovasculare). Consumul lor de cafea a fost evaluat la fiecare 2-4 ani, cu ajutorul unor chestionare. Astfel s-a constatat ca cei care consumau cea mai mare cantitate de cafea, prezentau cel mai scazut risc de diabet zaharat tip 2. Mai mult decat atat, s-a observat ca cei care consumau cafea decofeinizata, aveau un risc mai crescut de a face diabet, decat cei care au baut cafea normala.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii consuma cafea sau bauturi ce contin cofeina, este efectul de stimulare al functiilor cerebrale, acea senzatie de "trezire". Un studiu a analizat 144 de voluntari (72 barbati, 72 femei, cu o varsta medie de 21 de ani) care au fost instruiti sa consume la micul dejun (constand in cereale sau nimic), o ceasca de cafea (cofeinizata sau decofeinizata). Ei au constatat ca cei care au consumat cereale la micul dejun au prezentat stare psihica mai buna la inceperea testului, au avut rezultate mai bune la testele de memorie si s-au simtit mai calmi la finalul testului decat cei care nu au mancat nimic (concluzie: nu sariti peste micul dejun). Pe de alta parte, cei care au consumat cafea cu cofeina au dovedit o capacitate mai buna de a prelucra informatiile primite si s-au simtit mai putin obositi la finalul testului.

In cazul sportivilor, cofeina s-a dovedit un supliment cu eficienta deosebita, foarte util in cresterea performantelor. Studii despre calitatile cofeinei in sportul de performanta exista de mai bine de 25 de ani. Un studiu realizat de catre celebrul fiziolog Dr. David Costill a urmarit 9 ciclisti de talie mondiala (doi barbati si sapte femei) care au fost instruiti sa pedaleze pana la epuizare (la o intensitate a efortului 80% din cel maximal). Fiecare subiect a consumat cafea continand 330 mg de cafeina sau un placebo (cafea decofeinizata), cu 60 de minute inaintea testului. Subiectii care au primit cafeina au reusit sa pedaleze timp de 90 de minute, spre deosebire de cei care au primit placebo, reusind sa pedaleze doar 76 minute. Acest rezultat reflecta o crestere a performantei cu 18%.

Un alt efect dovedit al cofeinei este crestera ratei metabolice - iata deci un ajutor pentru cei care vor sa slabeasca. Un studiu prezentat de catre Societatea Internationala de Nutritie Sportiva arata ca un amestec de cofeina cu acid hidroxicitric, crom si Citrus aurantium (portocala amara) poate produce o crestere a ratei metabolice cu pana la 30%!!



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45947 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR
Dulce, aromata si cremoasa, ciocolata este in topul preferintelor pentru ...
ALIMENTE CARE ANULEAZA EFECTELE UNUI ANTRENAMENT EFICIENT ALIMENTE CARE ANULEAZA EFECTELE UNUI ANTRENAMENT EFICIENT
Mergi des la sala pentru a-ti modela o silueta armonioasa, ...


BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA
Ceapa, prazul si usturoiul sunt unele din legumele neaose cu ...
ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS
Tentatiile culinare sunt dificil de ocolit atunci cand vrei sa ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii