Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Good morning - Aplecari in fata cu haltera pe umeri
MANINCA PASTE SI SLABESTE
AI NEVOIE DE MOTIVE CA SA SLABESTI?
CUM ITI ALEGI ECHIPAMENTUL POTRIVIT
Strategii de scadere in greutate fara infometare


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole FITNESS, SANATATE LA SUPERLATIV
ABORDAREA PSIHOLOGICA A ACCIDENTARILOR
EVIDENTIEREA EXPERIMENTALA A LEZIUNILOR HEPATICE PRODUSE DE RL
Impins de la ceafa cu haltera
SEX, SCANDAL SI ROCK N ROLL
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta antiinflamatoare Fierbinte
Dieta antiinflamatoare este un stil de alimentație care ajută la reducerea inflamației din organism și promovează...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CUM MANANCA INVINGATORII

CUM MANANCA INVINGATORII


Cei mai multi dintre oamenii pe care ii cunosc tin cure de slabire. Altii vor sa castige masa. Totdeauna m-am intrebat daca acesti indivizi gandesc ceea ce fac sau pur si simplu mananca una si alta. Ce este sigur, e ca aproape toti nu reusesc sa-si atinga scopul. Cu atat de multi experti in domeniu si cu atatea informatii disponibile ,oare de ce nu putem sa ajungem la nici un rezultat ?Un motiv ar putea fi lipsa unui plan organizat si bine gandit inainte . Aplici un principiu verificat in lumea intreaga pe un organism pregatit sa il asimileze ,si totusi rezultatul este departe de a fi multumitor. Trei dintre cei mai renumiti experti in fitness si culturism vin acum in ajutorul tau , impartasindu-ti din secretele unei vieti sanatoase si totdeauna in forma .

"Trucuri pentru cei ce vor sa slabeasca"

Mai intai trebuie sa-ti dai seama ca nu toti carbohidratii sunt la fel. Gasim amidon in cartofi, orez, paste fainoase, cereale si diverse seminte. Fibre gasim in unele fructe si in cele mai multe legume. Eu va recomand sa consumati alimente cu amidon dimineata (nu mai tarziu de ora 14) si alimente cu fibre dupa-amiaza. Nu consumati zahar rafinat ,desi este un carbohidrat.Amintiti-va sa mancati la fiecare trei ore. Unii oameni pot crede ca trebuie sa ia cate o masa copioasa la fiecare trei ore , insa ii voi dezamagi spunand ca este vorba de mici cantitati de alimente hranitoare. Eu mananc cate 7-8 mese pe zi.

Cred in practica de a inlocui 1-2 din aceste mese cu o bautura continand un supliment nutritiv. De exemplu , poti sa mananci acum niste albusuri de ou cu cereale si mai tarziu , peste trei ore, sa iei o bautura proteica. Atunci cand nu ai timpul necesar de a prepara o farfurie de orez , o jumatate de cartof, un piept de pui sau alte preparate hranitoare , bea un amestec proteic. Toti suntem ocupati ,deci adapteaza-ti nutritia pentru propriile nevoi.

Nu ceda psihic gandindu-te ca nu ai pute manca si tu niste cartofi prajiti si niste peste slab .Poti ,insa cantitati mici si cu moderatie. Dupa ora 14 consuma numai proteine, legume fibroase si poate un mar. Iti sugerez sa iei proteinele din ton sau alt peste cu carnea alba, piept de pui, curcan, carne de vaca slaba, albusuri de ou si preparate proteice speciale pentru culturisti. Adauga la micul dejun un supliment bogat in vitamine si minerale. In timpul antrenamentelor ,eu beau o bautura pentru inlocuirea electrolitilor pierduti ,ce contine vitamina C ,magneziu, zinc si potasiu.Iata un exemplu de regim pentru o zi :

Masa nr.1 -micul dejun

4 albusuri de ou * 1 galbenus * o mica chifla din orz

Masa nr.2

O farfurie de orez sau o bautura proteica

Masa nr.3

Salata cu o conserva de ton

Masa nr.4 - ora 14

Cartof * Bautura proteica

Masa nr.5

Branza slaba * Mar

Masa nr.6 - cina

Peste sau pui * Legume proaspete * Porumb

Masa nr.7 - inainte de culcare

O ceasca de ceai

DORIAN YATES

Mr.Olympia ,1992-1995

"Trucuri pentru cresterea in masa"

Cred ca a consuma cate 2 grame de proteine pe kg de masa corporala pe zi este un prim punct Important. Manaca cate 5-6 mese mici de-a lungul unei zile ajutandu-ti astfel organismul sa absoarba mai bine nutrientii. Ai nevoie si de grasime in dieta , insa nu mai mult de 15% din aportul caloric total.

Factorul care variaza pentru fiecare in parte este aportul de crbohidrati : depinde de marimea fiecaruia, nivelul de antrenare ,experienta si metabolism. Eu folosesc surse complexe de carbohidrati precum orezul, pastele fainoase, diverse tipuri de paine si fructele. Proteinele mi le procur din pipt de pui, curcan (fara piele), carne slaba de vaca, albusuri de ou (la fiecare sase albusuri adaug si un galbenus) si suplimente proteice din ou si lapte.

Iata ce as recomanda unui individ care se dezvolta mai dificil :

1) Variaza sursa de proteine la fiecare masa

2) La micul dejun manaca 6-10 albusuri cu 1-2 galbenusuri,1-2 felii de paine prajita si un fruct

3) La urmatoarele 4-5 mese consuma alimente bogate in proteine si carbohidrati complecsi sau alimente cu fibre .Poti inlocui 1-2 din aceste mese cu un amestec proteic

4) La micul dejun ia si niste multivitamine si multiminerale

5) Daca iti poti permite, incearca sa iei suplimente cu aminoacizi chiar dupa antrenament. Eu prefer aminoacizii ramificati

6) Bea cat de multa apa poti de-a lungul zilei

7) Daca nu ai probleme digestive, poti consuma o mica masa proteica cu o ora inainte de a te culca. Eu intotdeauna incerc sa iau o masa cu proteine tarziu ,noaptea ,chiar si inainte de concurs - si am observat ca daca uit sa fac acest lucru ,nu pot dormi bine.

BILL PEARL

Mr.Universe 1953, '61, '71

"Trucuri pentru alimentatia atietilor mai in varsta si pentru culturistii vegetarieni"

Cea mai mare problema cu atietii varstnici este ca ei nu mananca suficient. Astfel slabesc, au putina energie si iau prea putine proteine. Le sugerez sa ia cate un gram de proteine pe kg de masa musculara pe zi. Aceste proteine ar fi de preferat sa provina din alimente ,decat din suplimente.Atietii varstnici ar trebui sa consume mai multa grasime si mai putini carbohidrati. Lipidele se metabolizeaza mai incet decat carbohidratii si proteinele ,si ata timp cat cei mai multi atieti nu se alimenteaza suficient in fiecare zi ,caloriile in plus din grasimi vor ajuta la cresterea aportului caloric zilnic total.

Un atiet tanar care se antreneaza puternic poate sa consume 65% din calorii din carbohidrati ,25% din proteine si 10% din grasimi. Reducand carbohidratii cu 10-15% si crescand lipidele cu acelasi procent ,un atiet mai in varsta va avea mai multa energie ,pentru ca va utiliza un "combustibil" ce tine mai mult timp. Ideal ar fi sa luati mese mici si frecvente in cursul unei zile. O dieta cu mai multe proteine ,mai putini carbohidrati si cantitate mai mare de grasimi pare sa rezolve problema energiei si meselor frecvente ,care nu totdeauna pot fi respentate din cauza lipsei de timp.Atietii vegetarieni au de obicei alte scopuri decat ceilalti atietii, care vor sa devina mari si puternici. Acei ovo-lacto-vegetarieni sau pur si simplu vegetarieni se concentraza in general pe idei legate de longevitate si sanatate. Ei au tendinta de a reduce aportul de hrana preparata si manaca mai multe seminte de cereale, legume si fructe proaspete. Iata un exemplu din meniul meu :

Micul dejun

3-4 oua fierte * branza slaba * 2-3 felii de paine integrala

Fruct proaspat (nu suc)

Pranzul

Supa de legume * Fasole si orez

Cina

Cartof copt * o salata mare * Fructe proaspete

Cred in administrarea de suplimente nutritive ,insa nu in doze exagerat de mari. Daca iei prea mult atunci capacitate de asimilare a organismului va fi depasita si surplusul va fi eliminat fara afi folosit. Eu iau si un complex cu multivitamine si multiminerale si in plus vitamina C.

Este bine sa consumati 8-9 pahare mari de apa pe zi. Daca te gandesti cat de multa apa contine organismul, atunci vei realiza ca deshidratarea poate avea efecte mult mai nocive decat o dieta proasta.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 66959 ori.



Dieta antiinflamatoare

13 Ianuarie 2025

Dieta antiinflamatoare este un stil de alimentație care ajută la reducerea inflamației din organism și promovează sănătatea pe termen lung. Se bazează pe consumul de alimente naturale, integrale, bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, peștele gras, nucile, semințele și uleiul de măsline. Acestea sunt pline de antioxidanți și grăsimi sănătoase care combat efectele radicalilor liberi și susțin echilibrul intern.

Un aspect important al acestei diete este evitarea alimentelor procesate, a zahărului rafinat, a grăsimilor trans și a excesului de carne roșie. Acestea pot favoriza inflamația cronică, care este asociată cu numeroase probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul și chiar anumite tipuri de cancer. Pe lângă alegerile alimentare, o hidratare adecvată și un aport constant de fibre contribuie la sănătatea microbiomului intestinal, un factor-cheie în gestionarea inflamației.

Astfel, această dietă nu doar că sprijină sănătatea fizică, dar poate avea un efect pozitiv și asupra nivelului de energie și stării generale de bine. Adoptarea unei diete antiinflamatoare nu înseamnă restricții drastice, ci mai degrabă o abordare echilibrată și conștientă a ceea ce punem în farfurie. Este un pas simplu, dar puternic, pentru a avea grijă de corpul nostru în fiecare zi.


7 Strategii Puternice pentru Combaterea Stresului

6 Ianuarie 2025

Te-ai simțit vreodată copleșit de stres, fără să știi cum să-l gestionezi? Stresul poate să ne afecteze pe toți, dar vestea bună este că există soluții simple și eficiente pentru a-l controla. În acest videoclip, îți prezint 8 metode pe care le folosesc eu personal pentru a reduce stresul și pentru a avea o stare de bine mai bună în fiecare zi.

Vei afla: ✨ De ce mișcarea este un instrument magic în combaterea stresului și cum poți să o integrezi ușor în rutina ta zilnică. Chiar și 10-15 minute de exerciții fizice pot face o diferență uriașă pentru mintea ta. ✨ Importanța alimentației echilibrate în gestionarea stresului: ce alimente pot contribui la starea ta de calm și de ce este bine să eviți excesele de zahăr și cafeină. ✨ Tehnici de respirație profundă și meditație pentru a te relaxa rapid și pentru a-ți calma sistemul nervos. Acestea sunt metode pe care le poți folosi oricând, chiar și atunci când ai doar câteva minute la dispoziție. ✨ Cum timpul petrecut în natură poate să-ți reducă nivelul de stres. O plimbare prin parc sau o escapadă în natură pot face minuni pentru starea ta mentală. ✨ Beneficiile suplimentelor precum Ashwagandha KSM-66 în reducerea stresului și a anxietății. Voi explica cum funcționează acest adaptogen, ce efecte are asupra corpului și cum poate contribui la un somn mai bun. ✨ De ce relațiile sociale sunt esențiale în lupta cu stresul. Petrecerea timpului cu prietenii sau familia nu doar că te ajută să te relaxezi, dar contribuie și la o stare de bine generală. ✨ Rolul somnului de calitate în reducerea stresului și cum să-ți creezi un mediu ideal pentru odihnă. Somnul insuficient poate amplifica nivelul de stres, dar există soluții pentru a îmbunătăți acest aspect. ✨ Impactul activităților creative și a hobby-urilor asupra reducerii stresului. Descoperă cum pasiunea pentru un hobby poate deveni un instrument puternic pentru relaxare.


Dieta cu dulciuri? Cum e posibil?

30 Decembrie 2024

Când vrei să slăbești, consumul de dulciuri poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă ai obiceiul să le incluzi în rutina zilnică. Totuși, nu este nevoie să le elimini complet, ci să găsești un echilibru care să-ți permită să te bucuri de ele fără să-ți afecteze progresul. Este important să înțelegi că moderația este cheia – porții mai mici și alegerea unor alternative mai sănătoase, precum ciocolata neagră sau deserturile fără zahăr adăugat, pot face diferența.

Un alt aspect important este să fii atent la momentul în care mănânci dulciurile. De exemplu, este mai bine să le consumi după o masă principală decât pe stomacul gol, deoarece asta poate preveni fluctuațiile bruște ale glicemiei. În plus, satisfacerea poftelor prin înlocuitori naturali, cum ar fi fructele proaspete sau iaurturile cu puțină miere, poate fi la fel de plăcută, dar mult mai benefică pentru sănătatea ta. De multe ori, pofta de dulce poate ascunde alte nevoi ale organismului, precum lipsa unui aport suficient de nutrienți sau chiar deshidratarea.

Așadar, asigură-te că dieta ta include proteine, fibre și grăsimi sănătoase, care îți pot menține nivelul de sațietate mai ridicat și îți reduc dorința de a ronțăi ceva dulce. Nu uita să bei suficientă apă pe parcursul zilei, pentru că uneori setea poate fi confundată cu foamea. În final, nu te învinovăți dacă cedezi ocazional unei prăjituri sau unui baton de ciocolată. Slăbitul nu este despre perfecțiune, ci despre un stil de viață echilibrat și sustenabil. Bucură-te de momentele de răsfăț, dar fii conștient de alegerile tale și amintește-ți că fiecare pas mic contează în călătoria spre obiectivul tău.



Articole din aceeasi categorie

INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL
E bine stiut faptul ca o dieta echilibrata se asociaza ...
MIEREA, ALIMENTUL PERFECT MIEREA, ALIMENTUL PERFECT
Mierea este cel mai vechi indulcitor natural si cel mai ...


IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA
Va place ciocolata? Si mie. Si de fapt, cui nu-i place...? ...
ALIMENTE ANTIAGING ALIMENTE ANTIAGING
Exista cateva fructe si legume in a caror compozitie exista ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 10 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii