Sunteti aici :: Bucatarie » PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
Ingrediente
fructe uscate taiate marunt 100 g
nuci zdrobite mai mare 80 g
paine de secara 350 g
lapte 1 litru
oua 2
galbenus de ou 1 buc
lichior amaretto 50 ml
biscuiti amaretto/ovaz 80 g
zahar tos 100 g
zahar vanilat 2 lingurite
zahar praf 2-3 linguri
unt 100 g
pesmet 3 linguri
unt pentru uns tava
Mod de preparare
Asezati feliile de paine intr-un castron mai larg.
Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste feliile de paine. Acestea trebuie sa fie in intregime acoperite de lapte. Lasati la racit. Zdrobiti biscuitii amaretto impreuna cu nucile, in bucati mai mari. Frecati cele 3 galbenusuri cu zaharul vanilat si cu zaharul tos pana obtineti o compozitie cremoasa. Stoarceti painea, sfaramati-o si adaugati-o in compozitie. Adaugati nucile si biscuitii zdrobiti, lichiorul si untul topit. Lichiorul si untul topit se pun alternativ, cate putin, ca uleiul la maioneza. Intre timp, compozitia se bate cu mixerul sau cu o furculita. Bateti albusurile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati spuma in compozitia preparata anterior. Adaugati fructele uscate. Amestecati prin rasturnare.
Ungeti cu unt o tava (20x30cm), tapetati-o cu pesmet si turnati in ea compozitia obtinuta.
Coaceti prajitura la foc potrivit. Lasati-o la racit.
Taiati din hartie 8 benzi cu latimea de 4 - 5cm si lungimea de 40cm. Asezati oblic peste prajitura 4 benzi de hartie, la distanta egala unele de altele. Presarati prajitura cu zahar praf cernut prin sita. Peste acest strat asezati celelalte 4 benzi de hartie, tot oblic, invers fata de primele, la aceeiasi distanta intre ele. Presarati din nou zahar praf cernut.
Eliminati cu atentie benzile de hartie si veti obtine o decorare originala a prajiturii.
Puteti adauga cateva fructe uscate pentru culoare.
Reteta oferita de www.bucataria.net
Compozitie nutritionala pentru 100 g de preparat:
Acest articol a fost vizualizat de 19757 ori.
Beneficiile consumului de CACAO
22 Aprilie 2024Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?
Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.
Cum ne organizam corect mesele
18 Aprilie 2024Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.
Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.
In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI
26 Martie 2024Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?
Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?