Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam 6 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE CAFEINA
ENCEFALOPATIA HIPOXIC-ISCHEMICA
BURSITELE SI TENDINITELE UMARULUI
CANCERUL DE PROSTATA
SOMNUL - VERIGA SLABA ?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Consumul de fructe in curele de slabire
VIDEO - Alimentatia pe grupe de varsta
MUSCULATURA TRUNCHIULUI
Extensia ambelor brate cu gantera, din sezand
ANTRENAMENTELE: DIMINEATA SAU SEARA?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » FULGII DE OVAZ SCAD COLESTEROLUL

FULGII DE OVAZ SCAD COLESTEROLUL


FULGII_DE_OVAZ_SCAD__38769.jpgDaca esti dispus sa adopti cateva schimbari in ceea ce priveste modul in care iti arata farfuria la micul dejun, s-ar putea sa gasesti cateva informatii utile in urmatoarele randuri. Iti voi vorbi despre fulgii de ovaz si importanta lor asupra sanatatii.

Cu totii stim cat de importante sunt fibrele in alimentatia zilnica, cel putin in teorie, dar cati dintre noi am incercat sa testam teoriile frumos insirate de-a lungul vremii de specialisti care mai de care mai scoliti? Un aport ideal de fibre ar trebui sa te ajute sa iti reglezi digestia; problemele legate de digestie sunt, fara doar si poate una din cele mai comune probleme de sanatate cu care se confrunta cei afectati de stresul cotidian, iar sindromul colonului iritabil sau alte asemenea probleme pot cu siguranta sa strice echilibrul oricui. Fulgii de ovaz par sa aiba un rol foarte important in ceea ce priveste un aport ideal de fibre in alimentatia zilnica.

FULGII DE OVAZ SCAD COLESTEROLUL "RAU"

Acesti fulgi contin un amestec de fibre solubile si insolubile, iar beta-glucanul este un tip de fibra solubila care s-ar parea ca are efecte benefice asupra colesterolului. Beta-glucanul si restul fibrelor solubile se descompun in timp ce ajung in tractul digestiv si formeaa un fel de gel care tinde sa atraga anumite substante ce provin din colesterol. Cu alte cuvinte, colesterolul "rau" (LDL) este redus, iar cel "bun" (HDL) isi mentine nivelul initial. Studiile arata ca 3 grame de fibre (care se regasesc in fulgii de ovaz) pot sa scada nivelul colesterolului total cu circa 2% si pot sa reduca riscul aparitiei afectiunilor coronariene cu circa cu 4%. Mai mult, alte studii arata faptul ca dietele pe baza de fulgi de ovaz care dureaza intre 6 si 8 saptamani si care implica un consum de circa 43-85 de grame de tarate (un consum zilnic) pot sa reduca nivelul colesterolului total cu 20%, iar nivelul colesterolului rau cu 25%.

ALTE BENEFICII ALE FULGILOR DE OVAZ

In plus, fulgii de ovaz contin o serie de antioxidanti care contribuie la formarea vitaminei E. Acesti antioxidanti inhiba de asemenea sinteza colesterolului "rau" si ii reduc nivelul. Antioxidantii din fulgii de ovaz reduc colesterolul diminuand abilitatea celulelor din sange sa ramana in interiorul peretilor vaselor de sange. Altfel spus, fulgii de ovaz par sa fie o sursa excelenta de fibre care pot sa te ajute sa tii la distanta bolile cardiovasculare. O jumatate de cana de fulgi de ovaz scufundati in lapte proaspat ar putea sa reprezinte un mic dejun ideal pentru multi dintre voi. Daca beneficiile evidente asupra sistemului digestiv sau asupra colesterolului din sange nu iti sunt de ajuns, afla ca fulgii de ovaz s-ar parea ca joaca un rol important chiar si in lupta impotriva cancerului. Acestia dilueaza carginogenii din intestine, iar acizii biliari sunt doar un exemplu de carcinogeni pe care fulgii de ovaz ii dilueaza. In plus, substantele fotochimice care se regasesc in fulgii de ovaz sunt cunsocute pentru rolul pe care il au in lupta impotriva cancerului.

Aceeasi fulgi de ovaz pot sa contribuie la incetinirea digestiei amidonului, iar diabeticii ar putea sa profite din plin de acest lucru si sa evite astfel cresterea nivelului de zahar din sange care are loc de regula brusc, dupa terminarea unei mese.

Seleniu, zinc, fier, cupru, vitamina E, mangan si magneziu - toate aceste elemente nutritive se regasesc in fulgii de ovaz si adauga valoare cocktailului de vitamine si minerale de care ai nevoie in fiecare zi. Proteinele sunt un alt element component al fulgilor de ovaz, iar amestecandu-i cu lapte, vei reusi sa castigi un aport si mai mare de calciu.

Noi studii indica faptul ca acei copii si tineri ce au varste cuprinse intre 2 si 18 ani si care servesc des portii cu fulgi de ovaz prezinta un risc scazut de a suferi la un moment dat in viata de obezitate. Acizii grasi esentiali din acesti fulgi sunt adesea asociati cu longevitatea.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 76028 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

PSORIAZISUL PSORIAZISUL
Psoriazisul este o afectiune caracterizata de innoirea mult prea rapida ...
10 MITURI DESPRE METODELE CONTRACEPTIVE 10 MITURI DESPRE METODELE CONTRACEPTIVE
In urma cu cel putin o suta de ani, femeile ...


CUM SA TRAIM MAI BINE CUM SA TRAIM MAI BINE
Titlul ar putea parea inselator. Nu este vorba de ce ...
TRUCURI PENTRU OCHI SANATOSI TRUCURI PENTRU OCHI SANATOSI
"Ochii sunt anticamera sufletului", spune o binecunosuta vorba. Majoritatea perceptiilor ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 8 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii