Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
VINUL
DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI
CALCIUL - O NECESITATE ZILNICA
CONOPIDA LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole MANCAREA SI PERSONALITATEA
SEMINAR PROCTER & GAMBLE 2007
BODY ROCK 2
CSID - Excesul de zahar este periculos
ANTICII ERAU MAI IN FORMA DECAT NOI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » EFICIENTA NEUROMUSCULARA

EFICIENTA NEUROMUSCULARA


Orice pasionat de culturism care are si cateva notiuni de fiziologie, ajunge pana la urma la o concluzie pe care oamenii de stiinta o cunosc de mult timp: sistemul nervos este un factor limitativ pentru antrenamentele de forta. Atunci cand nu reusesti sa termini o serie de repetari, vinovatul este sistemul nervos care nu genereaza un impuls suficient de puternic pentru a declansa contractia musculara si daca o tii tot asa, practic nu iti asiguri acea intensitate a antrenamentului necesara pentru a stimula dezvoltarea muschilor. Deci este logic sa dam atentie si eficientei neuromusculare si sa vedem cum ar trebui sa ne antrenam astfel incat muschii sa se contracte mai puternic si sa fie activate cat mai multe fibre musculare.

Exista o serie de tehnici care amelioreaza eficienta neuromusculara. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca antrenand fiecare grupa musculara trecand prin intreaga amplitudine de miscare la acel nivel articular se obtine o descarcare a impulsurilor nervoase spre mai multe fibre, decat in cazul miscarilor incomplete. Sigur, exercitiile complexe, care implica multe grupe musculare, cum ar fi genuflexiunile sau impinsul de piept, sunt importante, dar nu trebuie sa neglijezi nici exercitiile de izolare, care aduc muschii la pozitii extreme - de intindere maxima si contractie maxima. In acest fel vei activa mai multe fibre musculare si iti vei obisnui sistemul nervos sa contracte mai puternic fiecare grupa musculara.

O alta tehnica utilizata de unii sportivi este tehnica contractiei statice (izometrice). Nu este o tehnica prea complicata â?" practic in momentul in care ajungi la punctul de contractie maxima, trebuie sa mentii aceasta pozitie pana cand muschiul cedeaza si esti nevoit sa cobori greutatea. Alege o greutate cu care poti sa rezisti timp de 20 de secunde la sfarsitul fiecarei serii, in pozitie de contractie maxima. Incearca sa imbunatatesti acest timp la fiecare antrenament, iar cand ajungi la 30 de secunde, mareste greutatea. Aceasta tehnica amelioreaza frecventa de descarcare a impulsurilor nervoase la nivelul neuronilor ce comanda contractia muschilor respectivi.

Eficienta neuromusculara poate fi imbunatatita si prin utilizarea unor tehnici de intensitate, cum ar fi superseriile si seriile cu greutate descrescatoare, fara pauza intre ele. Oamenii de stiinta si-au pus intrebarea care metoda de antrenament este mai eficienta: efectuarea seriilor pana la epuizarea de moment sau efectuarea catorva serii fara a merge pana la epuizare si apoi efectuarea unei serii cu greutate foarte mare si epuizare de moment? Ultima metoda propusa s-ar baza pe observatia cercetatorilor, conform careia un muschi bine incalzit se contracta mult mai bine decat unul neincalzit. Ramane ca fiecare dintre noi sa experimentam aceste metode si sa observam care este calea care ni se potriveste mai bine.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 47533 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

TONIFIEREA MUSCHILOR FESIERI TONIFIEREA MUSCHILOR FESIERI
Daca vrei sa ai un posterior de invidiat, care o ...
MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA
Drumul catre o minte "in forma" nu este pavat doar ...


GIMNASTICA DUPA ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD GIMNASTICA DUPA ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
Artroplastia totala de sold consta in inlocuirea articulatiei coxo-femurale cu ...
EXERCITIILE PLIOMETRICE EXERCITIILE PLIOMETRICE
Acest tip de antrenament este de mult timp o marca ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 8 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii