Sunteti aici :: Sanatate » 14 SFATURI PENTRU A TE FERI DE FRIGUL DIN TIMPUL IERNII
14 SFATURI PENTRU A TE FERI DE FRIGUL DIN TIMPUL IERNII
Esti friguros, melancolic si posomorat? Cenusiul si frigul iernii te deprima? Pregateste-te! Chiar daca frigul si zapada inca n-au sosit, tot vor veni.Acum iti poti intari sistemul imunitar si totodata, cand ziua e scurta si cenusie, poti da frau liber universului tau: citeste, asculta muzica preferata, relaxeaza-te. Pe scurt: uita ca afara este frig!
1. O gura de oxigen
Chiar daca frigul de afara te indeamna sa stai in casa, imbraca-te gros si iesi. Miscarea in aer liber pompeaza oxigen in celule si astfel circulatia sangelui si metabolismul primesc un impuls de energie. Organismul se caleste, iar pielea devine mai frumoasa. Acest transport de energie te incalzeste, nu vei mai fi asa friguros.
2. Respira adanc
Daca totusi nu poti iesi din casa, deschide larg ferestrele si umple-ti plamanii cu oxigen. Inspira, tine respiratia cateva secunde si expira puternic. Repeta procesul dupa 2 minute si astfel organele interne si glandele sunt masate si producerea de hormoni stimulata. Toate acestea duc la schimbarea dispozitiei tale.
3. Otet de mere impotriva bolilor
Amesteca - imediat dupa inviorarea de dimineata - 1 lingura de otet cu 1 lingurita de miere si un pahar cu apa calda si bea "licoarea" obtinuta imediat, cu inghitituri mici. Intareste sistemul imunitar si activeaza digestia.
4. Dusuri alternative
Nu te poti trezi dimineata? Racesti tot mai rapid? Dusurile alternative par a fi solutia ideala a acestor probleme. Alternanta de temperaturi stimuleaza circulatia, iti intareste sistemul imunitar si te caleste.
5. Zambetul face minuni
Zambetul, care se stie deja, are un efect pozitiv asupra ta, te face si mai frumos. O mimica optimista iti modifica dispozitia!Un truc care te ajuta sa depasiti starea despresiva: cand esti deprimat, priveste o poza ce te face fericit si stai asa timp de 5 minute. Chiar functioneaza!
6. Forta, cu ajutorul miscarii
Fie ca mergi cu bicicleta sau faci gimnastica cu greutati, important este sa fii in miscare. Cei care isi mentin corpul si circulatia sangelui in mod regulat la turatie maxima isi antreneaza si vasele sanguine. Astfel, frigul este mai usor de suportat si esti inarmat impotriva infectiilor. Toate aceste le poti face, insa, fara exces: corpul supus permanent la superperformante, va ramane fara suficienta forta pentru a lupta cu virusii.
7. Stimularea timusului = buna dispozitie
Timusul, glanda endocrina, este plasat in spatele sternului si reprezinta centrul sistemului imunitar. Il poti stimula in mod direct, lovind usor cu degetele in zona decolteului ( chiar pe mijloc), in jur de 20 de repetari.
8.Pete de culoare
Decoreaza-ti locuinta cu materiale colorate (perne, cuverturi, draperii etc.).Cu ele inviorezi ambianta camerei si, de asemenea, au efecte speciale: rosul-activeaza; verdele-echilibreaza; portocaliu-binedispune; albastru-deconecteaza si te ajuta sa ai un somn linistit.
9. Relaxare in cada
Zilele firguroase sunt adesea agitate si induc de la sine o stare de stres si agitatie. Daca vrei sa te relaxezi dupa o astfel de zi, fa o baie cu uleiuri eterice. Apa nu trebuie sa fie prea fierbinte, la 40°C ea oboseste organismul si asa destul de solicitat. Temperatura apei este de preferat sa creasca treptat.
10. Beti, beti!
Nu ai energie, te simti obosit? Poate nu bei suficiente lichide! In general, in anotimpurile reci uitam sa bem, sa ne hidratam organismul cu lichide. Sunt necesari cel putin 1-2 litri de lichid pe zi, pentru ca organismul sa functioneze normal. Ideal ar fi sa bei: apa, sucuri naturale, ceaiuri de plante, 8 pahare mari pe zi. In ceea ce priveste cafeaua, se recomanda sa se consume in cantitati reduse, 1-2 cesti pe zi.
11. Terapia cu muzica
Melodiile si armoniile influenteaza sentimentele: linistesc, stimuleaza si incanta. Un adevarat balsam: muzica lui Bach, Beethoven, Mozart, Vivaldi, sau orice alt gen de muzica pe care il preferi.
12. Placerea de a citi, ca-n copilarie
Cufunda-te intr-o lectura placuta, uita de stresul cotidian si de problemele ce adesea iti dau dureri de cap. La fel de eficiente sunt si filmele ce te binedispun. Cel mai bun antidot al cenusiului de afara este lumea colorata a sentimentelor tale.
13. Ingrijirea picioarelor
O baie fierbinte ( la picioare), asigura irigarea puternica a sangelui, iar picioarele se incalzesc. Dintre toate partile corpului, iarna picioarele sunt cele carora trebuie sa le acorzi cea mai mare atentie. Dupa baie este indicat masarea acestora cu crema.
14. Lampi si lumanari aromate
Aromele pot alunga oboseala si starea depresiva.Cea mai simpla metoda sunt lampile si lumanarile parfumate. Pentru aceste stari cele mai bune arome sunt: de muscata, iasomie, trandafir, salvie si santal.
Iuliana Moraru

Acest articol a fost vizualizat de 46475 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.

Masajul reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii