Sunteti aici :: Antrenament » INAPOI LA SALA. RELUAREA ANTRENAMENTELOR
INAPOI LA SALA. RELUAREA ANTRENAMENTELOR
Fie ca ai avut o perioada mult prea aglomerata la locul de munca si nu ai mai avut puterea sa mergi la sala, fie ca ai fost plecat in concediu sau alte motive au contribuit la pauza prelungita, intoarcerea in sala de forta se poate dovedi a fi una dificila pentru multe persoane. Pierderea tonusului muscular, alaturi de pierderea obisnuintei cu care mergeai acolo si iti faceai rutina pot sa iti scada considerabil increderea in propriile forte. Cu multa rabdare, totusi, si cu o vointa de fier, vei reusi sa o iei de la capat. Iata o serie de sfaturi utile care ar trebui sa iti vina in ajutor.
INAPOI LA SALA: SAPTAMANA 1
Incepe prin a prelungi intervalul de timp alocat exercitiilor de incalzire. Dubleaza aceasta durata, daca poti, pentru a te asigura ca muschii iti vor fi bine incalziti si articulatiile pregatite, evitand astfel posibilele accidentari. Pe parcursul primei saptamani, poti sa iti lucrezi grupele principale de muschi. Cate 2 sau 4 serii de exercitii pentru fiecare grupa de muschi in parte ar trebui sa fie suficienta pentru inceput. Tricepsii, bicepsii si deltoizii pot sa suporte 8 pana la 10 repetari, iar grupele mari circa 14-16 repetari - coapsele, dorsalii. Ai grija sa folosesti greutati mici pentru inceput, cu care te simti confortabil si care iti permit sa efectuezi exact cate repetari ai planificat sa faci, fara a te epuiza.
INAPOI LA SALA: SAPTAMANA 2
Pentru saptamana a doua poti sa te concentrezi pe un program atent divizat pe grupele de muschi. Cu siguranta ca iti doresti sa obtii rezultate cat mai bune intr-un interval cat mai scurt, dar nu uita ca trebuie sa faci totul cu moderatie. Nu accelera ritmul atunci cand nu este cazul. Ai rabdare- muschii au propria lor memorie si ar trebui sa te ajute sa revii la forma dinainte in cel mai scurt timp posibil.
Retine sa nu exagerezi cu numarul de serii executate pentru fiecare grupa de muschi in parte. Incearca sa optezi mai mult pentru exercitii mai intense si de un numar mai scazut, in locul exercitiilor de o intensitate scazuta si de un numar mare. Cu alte cuvinte, in loc sa te chinui cu un numar mare de seturi minute intregi, incearca sa alegi excercitii de o intensitate sporita. Muschii subantrenati cresc mult mai bine decat cei supraantrenati.
_
ALIMENTATIA SI SUPRAANTRENAREA
Alimentatia va juca de asemenea un rol crucial atunci cand te vei intoarce la sala. Concentreaza-te pe aminoacizi, proteine, antioxidanti, minerale si vitamine. Ai nevoie de toate pentru a-ti hrani corpul cu nutrientii de care are nevoie pentru a face fata cu brio noului program de antrenament.
Daca te vei supraantrena, nu vei face altceva decat sa iti ingreunezi cresterea masei musculare si sa iti faci revenirea si mai grea. Incearca asadar sa nu nu mergi pana la epuizare completa in cadrul feicarei serii executate complet. Nu executa repetari fortate in cadrul fiecarei serii. Daca iti propui sa faci 10 serii la antrenamentul pentru spate, ar fi bine sa incerci sa mergi doar la o serie pana la epuizare. In plus, poti sa faci doua sau chiar trei antrenamente consecutive care se concentreaza pe aceeasi grupa de muschi, dara fara a merge pana la epuizare in cadrul niciunuia. Atunci cand doresti sa faci o serie pana la epuizare, ai grija ca aceasta serie sa fie prima si foloseste-te de greutatea cea mai mare pe care o poti folosi.
Ai grija sa lasi sa treaca macar 2 zile de repaus intre antrenamente in cazul in care este incepator si nu ai nici un an de experienta, circa 3 sau 4 zile in cazul in care ai intre 1 si 3 ani experienta, si 5 pana la 7 zile de repaus daca ai peste 3 ani de experienta.
E bine sa lucrezi intr-un ritm descrescator. Cu alte cuvinte, seriile de incalzire la care te vei folosi de greutati progresive ar trebui sa fie urmate imediat de seria cu greutatea cea mai mare, scazand apoi treptat greutatea la restul seriilor pe care le vei executa. In plus, la doua-patru saptamani ar fi bine sa incluzi cate una sau doua serii a cate 1-2 repetari fortate.

Acest articol a fost vizualizat de 47659 ori.
Beneficiile consumului de patrunjel
29 Mai 2023Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.
Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.
Alimente care te scapa de raceala
22 Mai 2023Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!
De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.
Dieta pentru cei care slabesc greu
15 Mai 2023Pot fi multe motive pentru care nu reusesti sa slabesti asa cum ti-ai dori, insa realitatea este ca in cele mai multe situatii oamenii nu fac exact lucrurile simple si eficiente, despre care o sa iti vorbesc in acest video.
In acest clip vreau sa iti spun cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stie oricine isi doreste sa slabeasca. Daca la final o sa spui ca deja stiai aceste “secrete”, atunci intreba-te ce faci gresit si apoi corecteaza, ca sa te bucuri de rezultatele dorite!

Reabilitarea fizica este componenta majora a reabilitarii cardiace complete dupa ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii