Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MODELEAZA-TI COAPSELE
SPORTUL - ARGUMENTE FIZIOLOGICE
COMPOZITIA CORPULUI
MARGARINELE DE GENERATIE NOUA
VALORILE NUTRITIONALE ALE ALIMENTELOR


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole IDEI PRACTICE PENTRU ABORDAREA OBEZITATII INFANTILE
Oferta sarbatori 2011
Extensia pumnilor cu haltera
EFICIENTA NEUROMUSCULARA
DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de patrunjel Fierbinte
Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul nutritiei » Hrana si activitatea fizica
Ghidul nutritiei

Hrana si activitatea fizica


Mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam.
Este un proverb cat se poate de adevarat, pe care asa vrea sa il completez: mancam ca sa fim sanatosi, sa ne dezvoltam masa musculara sau ca sa slabim. Oricare ar fi obiectivele noastre, trebuie mai intai sa invatam ce, cat si cand trebuie sa mancam.
Hrana_si_activitatea_41928.jpgEfortul intens din cadrul antrenamentului impune necesitati dietetice speciale. Antrenamentul reprezinta stimului dezvoltarii masei musculare, asa cum sper ca ati inteles deja, insa tesutul muscular in sine se dezvolta doar daca aportul de nutrienti este optim.

Corpul nostru are nevoie de energie pentru a supravietui in bune conditii. Alimentele pe care le consumam nu reprezinta altceva decat rezerve de energie stocata in legaturi biochimice, pe care organismul uman este pregatit sa le desfaca si sa extraga aceasta energie pentru a o folosi in interes propriu.
Resursele noastre de energie - carbohidrati, lipide si proteine - provin din surse animale si vegetale. Ingeram hrana, o digeram si apoi absorbim in sange nutrientii pentru a fi transportati la celule. Aici, o multime de enzime vor desface acesti nutrienti in cadrul unor lanturi metabolice complexe, convertindu-i in molecule de ATP, compusul energetic responsabil de contractiile musculare si numeroase alte functii celulare.

Daca vreti sa va atingeti obiectivele trebuie sa intelegeti felul cum alimentatia trebuie adaptata la necesitati, fiindca acest aspect este tot atat de important ca si modul cum va antrenati. O alimentatie corecta va conduce la corpul pe care il visati, dar pentru aceasta trebuie sa stiti exact ce si cat trebuie sa mancati. In acest capitol voi face o trecere in revista a principiilor nutritiei sportive, punand accentul pe necesitatile celor care urmaresc sa isi dezvolte masa musculara.
Efortul fizic genereaza necesarul de nutrienti; rezultatele pot fi mai bune sau mai proaste in functie de aportul de nutrienti pe care il oferiti corpului.
Bazele nutritiei sunt destul de simple. Modul cum aplicati in functie de necesitatile individuale poate fi mai complicat. Pana la un punct va puteti ghida dupa instinct, insa daca doriti rezultate cu adevarat valoroase, trebuie sa aprofundati aceasta stiinta.

Pentru un individ obisnuit, care face sport doar pentru intretinere, alimentatia este apropiata de cea a omului "normal" (adica fara activitate sportiva, a nu se intelege ca cei care fac sport sunt anormali), insa cu cat nivelul de efort fizic este mai ridicat, cu atat si necesitatile alimentare se modifica. Practicantii de fitness si culturism se deosebesc destul de mult de oamenii obisnuiti, dar chiar si de alti sportivi, prin stresul la care isi supun organismul. Obiectivul lor final este dezvoltarea masei musculare si reducerea stratului de grasime. In fond acesta este visul celor mai multi oameni, nu numai al sportivilor. Vestea proasta este ca cele doua deziderate pot fi atinse doar foarte dificil in mod concomitent - cel mai adesea doar succesiv.
Diferenta dintre un individ obisnuit si un culturist este ca persoana obisnuita nu va tinti niciodata catre nivelul de dezvoltare musculara a culturistilor si nici nu va dori sa reduca stratul adipos la nivelele inregistrare de catre acestia.

Atitudinea care trebuie sa ne conduca in gandirea programului alimentar este o dieta echilibrata care sa asigure dezvoltarea sau mentinerea masei musculare, fara cresterea procentului de grasime, iar in cazul celor ce vor sa slabeasca, sa produca scaderea in greutate, insa pe baza eliminarii stratului adipos si pastrand masa musculara.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 32878 ori.



Beneficiile consumului de patrunjel

29 Mai 2023

Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.

Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.


Alimente care te scapa de raceala

22 Mai 2023

Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!

De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.


Dieta pentru cei care slabesc greu

15 Mai 2023

Pot fi multe motive pentru care nu reusesti sa slabesti asa cum ti-ai dori, insa realitatea este ca in cele mai multe situatii oamenii nu fac exact lucrurile simple si eficiente, despre care o sa iti vorbesc in acest video.

In acest clip vreau sa iti spun cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stie oricine isi doreste sa slabeasca. Daca la final o sa spui ca deja stiai aceste “secrete”, atunci intreba-te ce faci gresit si apoi corecteaza, ca sa te bucuri de rezultatele dorite!


Articole din aceeasi categorie

Glucidele Glucidele
Carbohidratii reprezinta sursa principala de energie a organismului si cea ...
Proteinele Proteinele
Proteinele reprezinta o clasa de nutrienti cu importanta speciala pentru ...


Lipidele (grasimile) Lipidele (grasimile)
Lipidele reprezinta cea mai eficienta modalitate a organismului de a ...
Vitaminele
De ce sunt considerate vitaminele - substante care nu genereaza ...


Alte articole despre Ghidul nutritiei









Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii