Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam FACTORII PROTECTORI AI APARATULUI CARDIOVASCULAR
Victor Vlad (maratonist)
SEMINTELE DE MUSTAR
SUPRAANTRENAMENTUL - UN PAS SPRE BOALA
MICUL DEJUN, CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CUM SA-TI AJUTI COPILUL SA ISI MENTINA O GREUTATE NORMALA
ANTRENAMENTUL TIP ODIHNA-PAUZA
ALERGAREA PE NISIP SAU IARBA POATE CRESTE RISCUL DE ACCIDENTARE
CONCURSUL DA JOS BURTA, EDITIA 2010
CSID - Alte surse de grasimi bune
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ANTIOXIDANTI

ANTIOXIDANTI


BETA-CAROTENUL

Este un carotenoid precursor al vitaminei A. Distruge oxigenul atomic si radicalii peroxid. Protejeaza lipidele vulnerabile, dar nu atat de eficient ca vitamina E.

Se gaseste in morcovi ,cartofi dulci si varza.

Doza recomandata : 4000-8000 UI zilnic

VITAMINA C (acid ascorbic)

Este principalul antioxidant solubil in apa. Ajuta la protectia tesutului muscular , creierului si sistemului nervos fata de actiunea radicalilor liberi. Converteste vitamina E oxidata in forma redusa (de antioxidant). Stabilizeaza AND si ARN-ul.

Se gaseste in citrice, in cantitati mari.

Doza recomandata : 2000-8000 mg zilnic

VITAMINA E (d-alfa tocoferol)

Principalul antioxidant liposolubil. Protejeaza acizii grasi din interiorul si din jurul celulelor de radicalii liberi.

Se gaseste in uleiurile vegetale preparate la rece, germeni de grau, paine integrala si cereale.

Doza recomandata : 400-800 UI zilnic (d-alfa tocoferol natural , sau sub forma de acetat sau succinat)

EXTRACT DE CEAI VERDE

Un antioxidant bogat in polifenoli si catechine care curata eficient hidrogen peroxidul si radicalii anion superoxid.

Se gaseste in extractul de ceai verde standardizat la 50% sau mai mult ,catechine/polifenoli.

Doza recomandata : 300-700 mg zilnic

EXTRACT DE ARMURARIU

Este un hepatoprotector. Radicalii liberi pot induce schimbari in biosinteza enzimelor (citocrom P450)

Doza recomandata : 300-600 mg zilnic

EXTRACT DIN SEMINTE DE STRUGURE

Este un antioxidant puternic continand 95% procianidine (oligomeri polifenolici) ,care impreuna cu actiunea de anihilare a radicalilor liberi, inhiba puternic activitatea xantin oxidazei, enzima care activeaza cascada oxi-radicalilor.

Doza recomandata : 50-100 mg zilnic

EXTRACT DE GINGKO BILOBA

Protejeaza membranele celulare de peroxidarea lipidelor, in special mielina si celulele cerebrale.

Doza recomandata : 120 mg zilnic

EXTRACT DE SCHISANDRA

Este un antioxidant cu proprietati adaptogene cu pronuntate efecte hepatoprotectoare .

Se extrage din fructele si semintele plantei schisandra chinensis.

Doza recomandata : 200-300 mg zilnic.

LICOPEN

Este un antioxidant puternic ce anihileaza oxigenul atomic si radicalii peroxid. Protejeaza stratul lipidic al celulelor.

Se gaseste in tomate.

Doza recomandata : 5-10 mg zilnic.

N-ACETICISTEINA

Este o forma stabila a aminoacidului cisteina. Este implicat in productia de glutation, ceea ce duce la cresterea cantitatii de glutation peroxidaza, o enzima antioxidanta puternica. Imbunatateste metabolismul hepatic si amelioreaza epuizarea musculaturii scheletice.

Se gaseste ca supliment : sulfhidril aminoacid.

Doza recomandata : 400-800 mg zilnic.

ACID ALFA-LIPOIC

Functioneaza ca protector celular si antioxidant prin conversia glutationului oxidat la glutation redus.

Doza recomandata : 50-100 mg zilnic.

SELENIUM

Principalul mineral antioxidant di dezactivator al radicalilor liberi. Este cofactor in sinteza glutation peroxidazei.

Doza recomandata : 200-400 mg zilnic

COENZIMA Q 10

Este o chinona foarte potenta care joaca un rol important in productia de energie prin ATP-ul mitocondrial. De asemenea este un antioxidant liposolubil.

Se produce in organism, dar se gaseste si sub forma de supliment.

Doza recomandata : 15-30 mg zilnic.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 69139 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

TARATELE DE GRAU TARATELE DE GRAU
Taratele de grau sunt folosite de sute de ani, sunt ...
BOLILE VENELOR - INTRE NUTRITIE SI GIMNASTICA BOLILE VENELOR - INTRE NUTRITIE SI GIMNASTICA
Un procent din ce in ce mai mare din populatie ...


NUCILE VERZI, REMEDIU NATURAL IMPOTRIVA BOLILOR NUCILE VERZI, REMEDIU NATURAL IMPOTRIVA BOLILOR
Fiindca se apropie sezonul lor, cu totii stim ca nucile ...
PEPENELE ROSU PEPENELE ROSU
Pepenii rosii sunt, probabil, cele mai bune fructe care combat ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 9 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii