Stretching - antebrate - teorie
Mana reprezinta incontestabil cel mai complex segment al corpului sub raport functional (de altfel, reprezentarea senzitiva si motorie a mainii pe suprafata corticala ocupa o suprafata aproape mai mare decat a intregului corp, ceea ce dovedeste conexiunile extraordinare pe care omul le are cu mediul prin intermediul mainii). O buna mobilitatea in articulatia pumnului este foarte importanta in majoritatea activitatilor umane.
Musculatura antebratelor se compune din muschii flexori ai mainii si muschii extensori ai mainii. Muschii flexori sunt situati pe fata antebratiului corespunzatoare palmei si au rolul de a apropia palma de antebrat; muschii extensori se afla pe partea opusa a antebratiului si au rolul de a executa o miscare prin care palma este departata de antebrat.
Exercitiile de stretching pentru musculatura antebratului au capacitatea de a ameliora performantele functionale ale acestui segment si controlul motor (sa nu uitam ca abilitatile mainii merg de la miscari de mare finete cum ar fi cantatul la vioara sau manipularea unui ac, pana la activitati de mare forta, cum ar fi ridicarea greutatilor).
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 21212 ori.
Beneficiile untului de arahide
26 Mai 2022Iti place gustul untului de arahide, insa te intrebi daca e bine sa consumi un aliment atat de gras?
Bogat in nutrienti, untul de arahide poate fi parte dintr-o dieta echilibrata, avand multe beneficii pentru sanatate, inclusiv pentru mentinerea unei greutati optime in timp. Totusi, este foarte caloric, asa ca e important sa-l consumi cu moderatie, mai ales daca vrei sa slabesti.
In acest clip iti voi spune ce beneficii iti aduce consumul de unt de arahide si cum e bine sa il integrezi in alimentatia ta!
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?
23 Mai 2022Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.
Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.
Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?
De ce este important zincul
17 Mai 2022Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.
El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.

Pozitia initiala - in picioare Pregatire - sprijiniti-va cu ambele maini ...