Home  |  Sitemap  |  Contact


Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole AVOCADO
CSID - Metoda de slabire zig-zag
SA JUCAM TENIS!
INSOMNIA, BALAURUL NOPTILOR NOASTRE
TARTA CU CONCENTRAT PROTEIC
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Programul de slabire Superfit START2020 Fierbinte
Vrem să ai un început de an memorabil şi să treci printr-o transformare care să îţi aducă sănătate...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam COSTUL DIETELOR COMERCIALE AMERICANE
CUPLUL - DOUA IDEOLOGII
Valori nutritionale bauturi alcoolice
CEAIUL VERDE
CATEVA MODURI DE A ARDE 100 DE CALORII
Sunteti aici :: Nutritie » E VREMEA CIRESELOR

E VREMEA CIRESELOR


E_VREMEA_CIRESELOR_53677.jpgDe foarte multe ori auzim expresia "cireasa din varful tortului", insa de putine ori stim sa citim printre randuri, pentru a vedea de ce ciresei i se atribuie acest loc. Inafara de faptul ca sunt mici, rosii, gustoase si dulci, ciresele, pot fi folosite si in terapie, tratamente si preparate culinare.


Pentru ca tot e sezonul lor, m-am gandit sa va amintesc cateva dintre tratamentele pe care le puteti face acasa cu aceste mici fructe. Specialistii au ajuns la concluzia ca cireasa are o puternica actiune detoxifianta si depurative, pe care o recomanda reumaticilor si persoanelor care sufera de guta si constipatie. De asemenea, cireasa are un continut bogat in provitamina A, care creste acuitatea vizuala si intretine tesuturile. Doamnele pot profita de aceste fructe, in cazul in care tenul le este uscat si obosit. Cateva cirese date prin mixer si aplicate pe fata timp de 20 de minute, poate duce la revigorarea pielii si la un aspect al acesteia mai placut.

Pe langa provitamina A pe care am amintit-o mai sus, ciresele ducli contin apa, zaharuri, acizi, saruri minerale, vitaminele B1, B2, C, E, P si substante tanoide.


Cura cireselor dulci

 

O cura care are efecte garantate se tine timp de trei saptamani. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se manaca cate 100 grame de cirese. Aceasta doza o veti creste progresiv, astfel incat la sfarsitul celei de-a treia saptamani sa ajungeti la 500 de grame de cirese. Odata ajunsi la 300 de grame, cantitatea se imparte in trei prize pana la pranz, insa fara a consuma nici un alt aliment in aceast timp. Pe parcursul celor trei saptamani nu este recomandat sa faceti abuz de grasimi animale, alcool sau zahar rafinat. Atat la pranz, cat si la cina, mancarurile trebuie sa fie usoare pentru ca efectele sa fie pozitive.


Cei care pot rezista fara mancare consistenta, ar putea incerca o alta cura, care tine trei zile, perioada in care se mananca doar cirese. Intre mesele de cirese se recomanda sa se bea apa minerala, iar cantitatea de cirese pe care o puteti consuma zilnic este intre doua si trei kilograme in fiecare zi.


Ceaiul din cozi de cirese

 

Ceaiul din cozi de cirese se prepara dintr-un pumn de codite la 0,5 litri apa rece. Se fierbe compozitia timp de 15 minute, apoi se indulceste si se bea cald, pe tot parcursul zilei. Acest ceai va avea rezultate bune in afectiunile rinichilor si a ficatului.


Proprietatile cireselor: depurative puternic, racoritor, diuretic, regenerator al tesuturilor, energizant fizic si psihic, antiinfectios.


Tratamente cu cirese


Ischemia cardiaca: un kilogram de cirese conusmat zilnic, timp de 21 de zile este un adevarat ajutor pentru cei care sufera de ischemie cardiaca sau au predispozitie la aceasta boala. De asemenea, ciresele ajuta la prevenirea crizelor cardiace sau a infarctului.

Insomnia: O cura cu cirese amare, consumate sub forma de suc sau sirop natural ajuta la imbunatatirea somnului, facandu-va sa adormiti mai usor, eliminand astfel somnul agitat si trezirile nocturne.

Guta: consumul unui litru de cirese zilnic, de trei ori pe zi, pe o perioada de trei saptamani, reduce proportia acidului uric din sange si ajuta la eliminarea sa din lichidul sinovial. Deoarece are efecte inflamatorii, durerile dispar si astfel veti iesi mai usor din durerea de guta.

Cancerul de colon: cei care sufera de aceasta boala li se recomanda consumul a 800 de grame de cirese zilnic, pe stomacul gol, inainte de masa, pe o perioada cat mai lunga de timp.

Cancerul de rinichi si de vezica: consumul de suc de cirese proaspat, aproximativ un litru pe zi, stimuleaza puternic diureza si are efecte inflamatoare renale, totodata fiind un puternic mijloc de prevenire a cancerului de rinichi, prostate sau vezica. Un astfel de tratament dureaza minimum patru saptamani, efectele asupra rinichilor fiind vizibile.


Sucul de cirese

 

Sucul se obtine usor, prin zdrobirea cireselor urmata de stoarcere prin tifon, sau cu ajutorul storcatorului de fructe. Din punct de vedere terapeutic, cel mai eficient este sucul obtinut din cirese amare sau negre. Gustul amar al sucului se poate imbunatati cu ajutorul mierei de albine, astfel sucul poate fi pastrat si pana la cinci ore.


Siropul de cirese

 

La fel ca si sucul, siropul se obtine prin zdrobirea cireselor urmata de filtrare. Sucul care a rezultat se lasa intr-un vas timp de o ora, nemiscat, pentru ca partea limpede sa se separe de cea cu sedimente. Sucul limpede se va aduna din castron si se va pune intr-un alt vas, unde se va amesteca cu miere pana ce se omogenizeaza. Amestecul se pune in sticle inchise ermetic si se pastreaza in locuri reci si intunecate. Zilnic se consuma cate 100 de grame din acest sirop, amestecat cu apa.



Beatrice Golondzac

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 34797 ori.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE
Unele alimente, desi sunt naturale, pot avea un efect negativ ...
CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII
Daca te astepti sa citesti un articol referitor la efectele ...


PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE
In ultima vreme etichetele unor produse ne confrunta cu un ...
MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA
Dieta ta poate sa reduca riscurile de a te imbolnavi ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii