Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CURS DE MASAJ SHIATSU LA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA (2005)
Abductia piciorului la sol
FOLOSIREA SUPLIMENTELOR PENTRU SLABIRE IN OBEZITATEA INFANTILA
Mass 20 (Scitec) - produs pentru crestere in greutate
CU CE NE AJUTA FRUCTELE EXOTICE?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate Fierbinte
Noua carte a  doctorului ╚śerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam SLABIREA, OBIECTIV EUROPEAN
GIMNASTICA FACIALA
SINDROAME CLINICE
STII CAT TREBUIE SA SLABESTI?
CSID - Durerea in timpul exercitiilor fizice si carenta de fier
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 247.
Pagina 23 din 25

Multivitaminele ne mentin tineri

27 August 2009

Cercetatorii de la National Institute of Environmental Health au descoperit ca un consum regulat de multivitamine poate ajuta corpul sa se pastreze tanar mai mult timp.

Acest lucru se datoreaza influentarii telomerilor, portiuni situate la extremitatea cromozomilor leucocitari, care au rol in mecanismul de inmultire al celulelor. Acestia se scurteaza tot mai mult odata cu inaintarea in varsta, rezultatul fiind aparitia unor celule tot mai "batrane".

S-a demonstrat ca cei care obisnuiesc sa consume zilnic multivitamine au telomerii cu 5.1% mai lungi decat persoanele care consuma sporadic multivitamine.

Si cum obiceiurile bune nu vin singure, s-a constatat ca persoanele care consuma regulat multivitamine au tendinta de a duce o viata mult mai sanatoasa - fac mai mult sport si au o dieta mult mai echilibrata.

Studiul a fost efectuat pe un lot de femei cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani.


Lungimea membrelor femeilor semnalizeaza anumite afectiuni

26 August 2009

Cercetatori britanici au descoperit recent ca femeile cu picioare lungi de 50- 75 cm au un nivel crescut pentru 4 enzime indicatoare de boli ale ficatului. Explicatia lor este ca nutritia din copilarie poate influenta nu doar cresterea in general, dar si dezvoltarea ficatului la adulti. Precautia recomandata este de a evita expunerea la toxinele pe care ficatul trebuie sa le proceseze, de exemplu purtarea unei masti si a manusilor in timpul folosirii detergentilor puternici, sau limitarea consumului de alcool la 1 pahar de vin de 140 ml sau 1 sticla de bere de 340 ml pe zi.

Cercetatori americani de la Universitatea Tufts au descoperit ca femeile cu o deschidere a bratelor mai mica de 150 cm sint de 1,5x mai predispuse de a dezvolta boala Alzheimer decit cele care, de exemplu, isi pot atinge cu usurinta degetele picioarelor, indiferent de flexibilitate. Masuratoarea se realizeaza intre virfurile degetelor bratelor ridicate lateral paralel cu solul. Deficientele nutritive sau de alta natura din timpul anilor critici pentru crestere, responsabile probabil pentru brate mai scurte, pot de asemenea sa determine declinul cognitiv al unei persoane mai tirziu in viata. Recomandarea este practicarea unor hobby-uri ca pictura sau modelarea, chiar olaritul, activitati stimulatoare atit ale bratelor cit si creierului, care pot scadea de peste 2,5x posibilitatea dezvoltarii bolii Alzheimer.

Un alt cercetator a stabilit ca exercitiile de extensie a piciorului sau bratului este bine sa fie urmate de exercitii de stretching pentru o mai buna eficienta

Astfel, combinind grija pentru o nutritie echilibrata in timpul cresterii cu un anumit tip de antrenament se pot ameliora defectele, care au desigur si componente genetice, responsabile de aparitia unor boli.


Despre Superalimente

24 August 2009

De cum intram intr-un supermarket suntem intampinati cu tot felul de reclame, cum ar fi "Cele 12 alimente care nu trebuie sa lipseasca de pe masa nimanui", sau "4 alimente necesare performantei". In fiecare saptamana, o alta cereala, un alt fruct sau un alt amestec este eroul care ne aduce sanatate mai buna si ne prelungeste vietile.

Sunt aceste alimente ceea ce le spune numele, sau este doar o alta gaselnita a magazinelor de a ne face sa cumparam ?

Este putin din fiecare, spune Penny Kris-Etherton, profesor de Nutritie la Departamentul de Stiinte ale Nutritiei la Pennsylvania State University.

"Nutritionistii nu au o definitie pentru 'supermancare'", spune prof.Etherton. "'Puterea' unui anumit aliment este data de obicei de o concentratie crecuta de nutrienti sau componente bioactive cu reale beneficii pentru sanatate. Concentratia nutrientilor este unul dintre factorii-cheie."

"Problema cu superalimentele", adauga prof.Etherton, "este ca lumea le supraestimeaza efectele."

"Nu exista un singur tip de mancare pentru toate necesitatile organismului. De aceea trebuie sa folosim termenii cu grija. Nu exista alimente magice. De aceea vom urmari intreaga dieta."

Exista,á de asemenea, si alti factori care influenteaza absorbtia nutrientilor. Unele vitamine sunt liposolubile, deci pentru a obtine maximum de beneficii din partea lor, vom include si ceva grasimi in dieta. Intr-un studiu recent se arata ca sosul de rosii consumat impreuna cu avocado fixeaza mai multa vitamina A decat sosul de rosii consumat singur.

In final, Prof. Kris-Etherton ne spune ceea ce stiam cu totii, de mult timp : calea cea mai sigura catre longevitate este o dieta echilibrata continand o mare varietate de alimente.


Lupta cu stresul

23 August 2009

Stresul este una din cele mai grave boli moderne. Studiile arata ca oamenii din ziua de azi sunt toti incordati ceea ce le poate afecta grav sanatatea si isi pot provoca singuri boli foarte grave cum ar fi: ulcer,colita, hipertensiune arteriala.

In realitate, s-a constat ca din numarul total al bolnavilor care se prezinta la medic, 75% dintre ei au simptomele unei boli induse emotional. S-a demonstrat ca, in cazul starilor de stres necesarul organismului in anumite substante nutritive creste mult, aceasta stare de stres este de obicei asociata cu insomnii, cresteri si pierderi in greutate, astenii, depresii acestea sunt simptomele stresului psihic, iar tensiunea musculara, greata, gura uscata, ameteala, palpitatii, palme tanspirate sau diareea sunt simptomele stresului fizic.

Pentru a invinge starile de stres ne este recomandat sa evitam alimentele fara valoare: zaharul si inlocuitorii lui, chips-urile, cafeaua consumata in exces, alcoolul care pentru putin timp la unele persoane poate avea efecte relaxante insa elimina din organism substante si minerale, grasimile animale consumate in exces.

Pentru a scapa complet de stres in perioadele in care el apare este indicat sa ne hranim corpul cu fructe si sa facem gimnastica, un masaj de relaxare, sa ascultam melodiile care ne plac sau pur si simplu sa iesim la o plimbare in aer liber.

Si pentru o mai rapida vindecare, sa-i zicem asa, trebuie sa incetam sa ne mai criticam, trebuie sa gandim pozitiv si sa credem ca tot ceea ce facem este bine, sa avem mereu o gandire pozitiva asupra lucrurilor.


Despre beneficiile consumului de vin rosu

18 August 2009

Unul dintre ultimele studii publicate in The Faseb Journal (Federation of the American Societies for Experimental Biology) arata ca resverastrolul - un puternic antioxidant care se gaseste in vinul rosu - are un efect benefic asupra organismului. Principala sa actiune pare sa fie controlul asupra proceselor inflamatorii ale corpului.

Studiul echipei de cercetatori de la Universitatea din Glasgow, condusa de Dr.Alirio Melendez, explica impactul resveratrolului asupra imflamatiilor, precum si eventualele tratamente in care acesta - sau derivatiii lui - poate fi inclus.

"Bolile inflamatorii acute sunt dificil de tratat dsi exista multe victime cauzate de un tratament inadecvat", arata Dr.Melendez.

"Mai mult chiar, multi dintre cei care supravietuiesc prezinta leziuni importante la nivelul organelor interne, astfel incat calitatea vietii se deterioreaza mult."

Studiul arata ca resveratrolul poate fi folosit cu succes in lupta contra inflamatiilor si poate reduce impactul unui soc anafilactic.


Dieta mediteraneeana si miscarea scad riscul de Alzheimer

12 August 2009

Dieta mediteraneeana, care consista in principal in introducerea in alimentatie a fructelor, legumelor si cerealelor, combinata cu o activitate fizica regulata, scade mult riscul de a dezvolta Alzheimer, arata un studiu publicat in The Journal of the American Medical Association.

Studiul a fost realizat intre 1992 si 2006, pe un lot de 1880 subiecti, barbati si femei, cu varsta medie de 77 de ani. La fiecare 1,5 ani subiectii au fost supusi la diferite teste, pentru a evidentia obiceiurile alimentare ale acestora, precum si participarea la programele fizice saptamanale.

Studiul a aratat ca exista o legatura directa intre dieta, miscare si scaderea riscului de Alzheimer. Mai exact, la cei care au mancat sanatos si au avut o viata activa riscul de Alzheimer a scazut cu aproximativ 60%.

Deocamdata nu se cunosc exact care dintre componentele dietei sunt responsabile pentru efectele benefice. "S-ar putea ca fie importante cateva dintre elemente, luate individual", spun autorii studiului. "Dupa cum s-ar putea sa fie importanta interactiunea dintre ele".

Studiile ulterioare vor evidentia mult mai bine rolul jucat de componentele individuale.

sursa : Yahoo News


Cancerul de colon poate fi prevenit prin miscare

10 August 2009

Cancerul de colon reprezinta una dintre cauzele cele mai frecvente de deces in ultima suta de ani. Toate statisticile medicale realizate in acest sens indica faptul ca de vina pentru aceasta explozie fara precedent a numarului celor care sufera de maladii ale digestiei si implicit colonului este alimentatia tot mai deficitara din punct de vedere calitativ.

Insa ce nu s-a popularizat si retinut suficient, avand o la fel de mare importanta ca dieta pentru mentinerea unui organism sanatos, este miscarea! Viata sedentara pe care foarte multi am adoptat-o treptat este unul dintre cei mai mari inamici ai sanatatii noastre. Ne-am obisnuit sa credem ca drumul pana la serviciu si inapoi acasa, sau mersul la cumparaturi fara masina sunt deja semnul unei zile in care am facut miscare. Si totusi, nu este suficient pentru ca miscarea sa fie aportul optim pentru echilibrul nostru fizic si fiziologic.

Efortul in plus necesar pentru a ajuta un tranzit normal al alimentelor pe care le mancam (din stomac si implicit pana in colon) este unul minim, dar are beneficii mari. Astfel, daca acordam chiar si numai 10-15 minute zilnic, unor miscari sustinute care sa angreneze muschii abdominali, fie si numai prin urcarea unor trepte, sau prin genuflexiuni simple, deja marim sansele obtinerii unei digestii mai sanatoase si implicit ale unui colon in care nu au timp sa se contureze boli ce se pot agrava in timp.

Degeaba ne laudam ca am adoptat beneficiile suplimentelor alimentare sanatoase, ori a vitaminelor, sau alimentelor tip eco, daca nu ajtam ca ele sa se si metabolizeze corect. De altfel, aceleasi statistici au aratat ca, chiar si cei cu predispozitie genetica pentru afectiuni ale colonului, dar care au facut miscare sustinuta pe parcursul anilor, au fost cu 15% mai putini afectati de suferinte colonice decat cei cu obiceiuri predominant sedentare. Asadar, toti ar trebui sa reluam bunul obicei de a considera miscarea ca parte a bunei noastre dispozitii, a unei vieti sanatoase pe termen lung, fara a mai considera ca timpul pentru miscare este un lux, un privilegiu, sau un moft occidental. Cu atat mai mult cu cat, afectiunile colonului sunt de multe ori tacute la inceput si greu de eliminat in stadii avansate.


Sfecla rosie poate vindeca hipertensiunea arteriala

7 August 2009

Consumul a 500 ml suc de sfecla rosie pe zi poate reduce semnificativ tensiunea arteriala, sugereaza un studiu britanic.

Studiul a fost efectuat de catre London School of Medicine in colaborare cu Peninsula Medical School.

Principalii ingredienti par sa fie derivatii azotului, care se gasesc din belsug in vegetale.

Cercetatorii au descoperit ca valorile tensiunii arteriale a subiectilor sanatosi, alesi pentru experiment, s-au redus in mai putin de 1 ora de la consumarea sucului de sfecla rosie. Dupa 3-4 ore efectul era si mai pronuntat si s-a mentinut pana la 24 de ore.

Aceasta descoperire epocala deschide drumul unor cai mult mai avantajoase din punct de vedere financiar, pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.

Inainte de acest experiment in cercurile stiintifice se considera ca efectele benefice ale dietelor pe baza de vegetale se datorau continutului de vitamine cu rol antioxidant.

sursa : BBC News


Miscarea bratelor in timpul mersului

5 August 2009

Expertii obisnuiau sa explice miscarea bratelor in timpul mersului ca atavism, relicva e evolutiei de la patrupede.

Recent, Proceedings of the Royal Society a publicat un articol al unui grup de specialisti din SUA si Olanda condusi de Steven Collins de la University of Michigan at Ann Arbor. Acestia au testat riguros atit un model mecanic pentru dinamica miscarii bratelor in mers, cit si voluntari care au mers fie normal, fie cu bratele indoite sau imobilizate pe linga corp. Costul metabolic al acestei activitati, derivate din consumul de oxigen si productia de dioxid de carbon, a dovedit ca miscarea bratelor in mers este un aspect pozitiv care contribuie la economia de energie. Imobilizarea bratelor in mers necesita cu 12% mai multa energie metabolica decit miscarea rotationala cu ajutorul muschilor umarului. Pendularea bratelor reduce de asemenea miscarea sus-jos din timpul mersului, care solicita muschii picioarelor, mai ales din jumatatea inferioara, cheltuind energie. Imobilizarea bratelor creste cu 63% miscarea sus-jos din timpul mersului. Coordonarea miscarii bratelor si a picioarelor pe stinga si, respectiv, dreapta, reduce consumul de energie a muschilor umarului in comparatie cu coordonarea opusa (brat drept-picior sting si viceversa), dar creste cu 1/4 rata metabolica.


Miscarea din copilarie valoreaza mult mai tarziu

31 Iulie 2009

Copiii care fac miscare in jurul varstei de 5 ani au mai multe sanse sa nu devina supraponderali mai tarziu, chiar daca ulterior nu mai sunt atat de activi, arata un studiu efectuat la Iowa University.

"Numim asta 'capitalizare', pentru ca pustii beneficiaza mai tarziu, asa cum ar beneficia de un cont intr-o banca. Efectul de protectie actioneaza indiferent de ceea ce se intampla intre timp", spun autorii studiului. "Stiind aceasta putem incuraja copiii mici sa fie cat mai activi posibil, deoarece mai tarziu le va prinde bine."

Studiul a fost realizat pe 333 de copii cu varste de 5, 8 si respectiv 11 ani, folosind tehnologie de ultima ora. Mai precis s-a folosit un scanner special cu care s-au evaluat tesuturile osos, muscular si adipos.

In urma acestui studiu, autorii recomanda cel putin 60 de minute de miscare adecvata varstei in fiecare zi.

Dr. Janz sustine ca este nevoie de investigatii aprofundate pentru a afla ce se intampla cu adevarat in corpurile copiilor la varste atat de fragede. Este posibil ca miscarea sa regleze numarul de celule adipoase, si sa imbunatateasca raspunsul corpului la insulina astfel incat metabolismul ramane protejat mult mai mult timp.

sursa: Yahoo News


Afisare 10 din 247.
Pagina 23 din 25


Noutati
28 Noiembrie 2017
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate
Noua carte a  doctorului ╚śerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,

20 Octombrie 2016
Obi╚Önuie╚Öte-╚Ťi copiii s─â consume fructe ╚Öi legume
Mul╚Ťi p─ârin╚Ťi sunt obi╚Önui╚Ťi cu scena deja clasic─â de la mas─â: copilul las─â legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimenta╚Ťia este una dintre componentele de maxim─â importan╚Ť─â ale preg─âtirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o molecul─â gras─â (numit─â „lipid”) care este format─â în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri