Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CONCURS!
Vanadiul
ASCULTA-TI STOMACUL!
4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SANDVIS CU LEGUME SI PUI
Energia
LEACURI LA INDEMANA SPORTIVILOR
L-carnitina
BOXUL, MAI MULT DECAT UN SPORT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 438.
Pagina 20 din 44

Afla cum sa slabesti dupa nastere

6 Octombrie 2019

Este incredibil cum reusesc unele femei sa revina la silueta anterioara sarcinii, la nici trei luni dupa nastere. Te intrebi cum reusesc sa renunte la aportul obisnuit de calorii si cum de au timp si energie pentru exercitii fizice, dupa atatea nopti nedormite?
Raspunsul pentru proaspetele mamici este simplu.

Excluzand exemplele din lumea mondena, in care vedetele sunt salvate de un babysitter, de instructorul personal de fitness si de nutritionist, exista secrete si pentru adevaratele eroine.

O prima solutie vine in ajutorul mamicilor care alapteaza!

Citeste mai mult pe www.superfit.ro


Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate

28 Noiembrie 2017

Noua carte a  doctorului Șerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat, mereu sincer și eficient în a transmite ce înseamnă o viață echilibrată și sănătoasă.

Deși este o carte ”tehnică”, ea se poate citi cu foarte mare ușurință datorită clarității textului, accesibilității limbajului și a tonului extrem de plăcut și prietenos, precum și faptul că propune soluții la îndemâna oricărei persoane dispuse să-și schimbe stilul de viață. Cu toții ne dorim și visăm la o viață sănătoasă, iar ceea ce ne prezintă doctorul Damian este un ghid de nădejde capabil să ne ofere alternative sănătoase de hrană, să demonteze mituri, să ne ajute să alegem în materie de mișcare, dar fără să facem eforturi exagerate, știut fiind faptul că mulți dintre noi ne mobilizăm mai greu, suntem comozi și tentați să alegem varianta cea mai ușoară. Sigur, nu avem timp, suntem stresați, dar tocmai de aceea lucrarea de față este de mare ajutor: nu pierde niciun moment din vedere cui i se adresează și încearcă să suplimenteze cunoștințele pe care le avem despre nutriție, punând la un loc tot ceea ce trebuie să știm pentru a ne descurca perfect dacă vrem să ducem o viață echilibrată. Fără interdicții, fără diete ”minune”, fără trucuri magice, ci propunându-ne schimbări benefice.

Puteti comanda cartea pe www.ecuatiaslabirii.ro


Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume

20 Octombrie 2016

Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie, se strâmbă, nu se atinge de ele, le alege doar pe cele câteva pe care le acceptă și în general este un război continuu în jurul acestei probleme. La fel se întâmplă și cu fructele, deși aici mai există o șansă pentru că acestea au gust dulce și pot fi asimilate în unele cazuri cu dulciurile. În multe situații părinții obosesc să mai încerce și copilul se obișnuiește cu lipsa acestor alimente, devenind astfel un adult care nu se va atinge de fructe și legume, iar copiii lui vor primi exemplul lui...

Fructele și legumele reprezintă una dintre cele mai importante componente ale alimentației copiilor. Principalul avantaj al unui consum adecvat de fructe și legume este aportul optim de micronutrienți, respectiv minerale și vitamine, care reprezintă doar o fracțiune dintre miile de oligoelemente ce se găsesc în compoziția acestor alimente. Pe lângă aceste avantaje, fructele și legumele reprezintă o sursă bună de apă și fibre. Conținutul în grăsimi este redus, iar valoarea calorică a acestor produse este una modertă, fiind de ordinul a 30-80 kcal/100 grame.

Un consum zilnic adecvat de fructe și legume le dă șansa celor mici să se dezvolte normal, să aibă performanțe fizice și intelectuale bune și îi protejează împotriva diverselor afecțiuni. Există o mulțime de studii în această privință și nimeni nu poate contesta utilitatea lor în alimentația zilnică.

Așa cum spuneam, uneori copiii pot respinge legumele și fructele, iar noi ca părinți nu putem accepta această situație. Ne străduim să găsim soluții diverse pentru a le strecura în meniul lor. Sucurile de fructe și legume reprezintă o astfel de soluție, mai ales dacă sunt făcute corect, ceea ce înseamnă că în produsul final să se regăsească o cât mai mare parte din fruct sau legumă. O metodă utilă este presarea lentă cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Philips Avance, care are avantajul de a păstra până la 90% din cantitatea inițială de fruct și legumă, ceea ce înseamnă că sucul final nu este doar un simplu suc, ci conține o bună parte din fibrele alimentului, ca să nu mai vorbim de vitamine și minerale. Fructele și legumele proaspete sunt excelente surse de fibre alimentare, compuși absolut necesari pentru menținerea stării de sănătate a tubului digestiv. Se evită astfel constipația, iar pe termen lung acestea sunt factori de protecție împotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat tip 2 și a anumitor forme de cancer.

Fructele și legumele administrate în cantități optime reprezintă și o metodă de protecție împotriva excesului ponderal. O tot mai mare parte dintre copiii zilelor noastre sunt supraponderali și obezi, în special pentru că se face abuz de alimente cu concentrație calorică mare, provenind din zaharuri și grăsimi (dulciuri, înghețată, patiserie). Înlocuind aceste alimente cu fructe și mai ales cu legume, putem reduce din valoarea calorică totală a meniului zilnic, reducând concomitent și aportul de grăsimi (mai ales a celor saturate). Fructele, pentru că au gust dulce, pot fi integrate sub formă de gustări între mese, iar legumele proaspete, preparate ca salate pot fi garnituri perfecte pentru prânz și cină.

Nu în ultimul rând, un consum adecvat de fructe și legume contribuie la dezvoltarea creierului și a funcțiilor intelectuale. Studii recente arată că acei copii care consumă suficiente fructe și legume au o capacitate mai mare de concentrare la școală și obțin note mai mari la teste, iar pe termen lung au rezultate mai bune.

_

Pentru copilul tău, dar și pentru tine îți propun o rețetă simplă, pe care să o pregătești cu ajutorului storcătorului prin presare la rece Philips Avance HR1896. Spală, curăță și feliază 150 măr, 100 g pepene galben, 30 g afine, 30 g zmeură, 50 g papaya, apoi introdu-le pe rând în storcător. Vei obține un suc dens, cu o culoare plăcută și o aromă și un gust de neegalat. Sucul tău va avea aceste valori nutriționale: 155 kcal, 40 g carbohidrați, 2 g proteine, 0,5 g grăsime, 315 g apă, 7,5 g fibre, 65 mg vitamina C, 1200 UI vitamina A


Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti

30 Iunie 2016

Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre determinanții performanței sportive. În documentul elaborat de către Comitetul Internațional Olimpic în anul 2004 se afirmă: “Cantitatea, compoziția și temporizarea aportului alimentar poate afecta profund performanța sportivă. O practică nutrițională bună va ajuta sportivul să se antreneze mai intens, să se refacă mai rapid și să se adapteze mai eficient, cu un risc mai redus de îmbolnăvire și de accidentare. Sportivii trebuie să adopte strategii nutriționale specifice înainte și pe durata competiției pentru a ajuta la maximizarea performanțelor.”

Pornind de la aceste premize, este necesar să aplicăm în nutriția sportivilor recomandările din ghiduri care se bazează pe studii de specialitate. Spre deosebire de populația “nesportivă”, în cazul sportivilor, mai ales cei de performanță, detaliile pot face diferența.

Studiul a urmărit să arate că anumite modificări acute (pe termen scurt, de 2-3 zile) ale compoziției regimului alimentar înaintea unui efort fizic (antrenament sau competiție) ar putea să influențeze modalitatea în care organismul accesează substraturile energetice, ceea ce în termeni practici ar putea să însemne o disponibilitate energetică mai crescută sau mai redusă și astfel un timp mai bun sau mai slab.

Întrebarea de la care am pornit studiul este aceea dacă creșterea “acută” a proporției de carbohidrați, deci cu 2-3 zile înaintea unui efort ar putea să inducă o modificare a raportului în care sunt utilizate lipidele și carbohidrații la diverse trepte de efort.

Citeste restul articolului


Colesterolul și sănătatea

21 Februarie 2016

Ce este colesterolul?

Colesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în celulele organismului uman. Multe tipuri de celule sintetizează colesterol, dar celulele din ficat (hepatice) fac aproximativ un sfert din total. Pentru a fi sănătos, este nevoie de o anumită doză de colesterol în organism.

 

O cantitate de colesterol este mereu prezentă în organism. Colesterolul este transportat în sânge cu ajutorul unor particule numite lipoproteine. Lipoproteinele sunt și ele de mai multe feluri. Cele mai importante categorii pentru sănătate sunt lipoproteinele cu densitate scăzută („low-density lipoproteins”, sau LDL colesterol) și lipoproteinele cu densitate crescută („high-density lipoproteins”, sau HDL colesterol). LDL colesterolul este cunoscut drept „colesterolul rău”, deoarece niveluri crescute ale lui în sânge cresc riscul de a face boli cardiovasculare. LDL colesterolul este unul din principalii factori implicați în blocarea arterelor prin formarea unor plăci grăsoase numite plăci de aterom. Cu toate acestea, o parte din colesterol este transportat în sânge de HDL colesterol. HDL colesterolul mai este cunoscut și drept „colesterolul bun” și niveluri crescute ale sale în sânge pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și la formarea plăcilor de aterom.

 

Alți factori pot, de asemenea, să reducă riscul cardiovascular. Acești factori includ: lipsa fumatului, dieta sănătoasă, aport scăzut de sare, activitate fizică regulată, controlul greutății, lipsa diabetului, lipsa consumului de alcool și lipsa hipertensiunii arteriale (sau tratamentul său corect).

 

Ce sunt plăcile de aterom?

Plăcile de aterom sunt acumulări de grăsimi care se formează în interiorul pereților unor vase de sânge numite artere. Arterele transportă sângele oxigenat în întreg organismul. Prezența plăcilor de aterom este consecința unui proces numit ateroscleroză.

 

De-a lungul lunilor sau anilor, plăcile de aterom devin tot mai mari și mai groase. Astfel că, în timp, o placă de aterom poate îngusta o arteră. Acest fapt poate reduce fluxul de sânge din arteră. De exemplu, îngustarea arterele care vascularizează inima, arterele coronare, cu plăci de aterom este cauza anginei pectorale.

 

Uneori, un cheag de sânge se formează peste o placă de aterom (proces numit tromboză) și închide complet fluxul de sânge prin arteră. Depinzând de artera afectată, acest fenomen poate cauza un infarct miocardic, un accident vascular cerebral sau alte probleme grave. Principalele boli cardiovasculare date de plăcile de aterom sunt angina pectorală, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, accidentul ischemic tranzitor și boala arterială periferică. Aceste boli sunt o cauză majoră de lipsă de mortalitate în întreaga lume.

 

Ce factori influențează nivelul sangvin de colesterol?

Într-o anumită măsură, nivelul de colesterol din sânge poate varia în funcție de dietă. Cu toate acestea, persoane diferite care mănâncă aceeași dietă pot avea niveluri diferite de colesterol în sânge. Cu toate acestea, este general acceptat faptul că o dietă săracă în grăsimi scade nivelul de colesterol sangvin.

La unii oameni, nivelul ridicat de colesterol este datorat unei alte afecțiuni. De exemplu, o glandă tiroidă care nu funcționează corespunzător, consumul ridicat de alcool și unele boli ale rinichiului și ficatului pot ridica nivelul de colesterol.

 

La alți oameni, nivelul foarte ridicat de colesterol poate fi ereditar, din cauza unei probleme genetice ale felului în care colesterolul este sintetizat de celulele organismului. Cel mai comun exemplu al acestei situații este hipercolesterolemia familială.

 

Care este nivelul normal de colesterol în sânge?

Nivelurile colesterolului în sânge sunt foarte importante, dar trebuie interpretate de către un medic cardiolog în întreg contextul riscului cardiovascular al fiecărei persoane în parte.

            La adulți, următoarele niveluri sunt luate în considerare:

·         Colesterolul total: optim 240 mg/dl

·         LDL colesterol: optim 190 mg/dl

·         HDL colesterol: scăzut 40 mg/dl; factor protector >60 mg/dl

 

Ca regulă generală, cu cât mai mare este nivelul LDL colesterolului, cu atât riscul de a face o boală cardiovasculară este mai mare. O analiză de sânge care verifică doar colesterolul total poate duce la confuzie. Un colesterol total ridicat poate fi cauzat de un HDL colesterol ridicat, care este sănătos. Este foarte importantă efectuarea profilului lipidic, deci cunoașterea valorilor atât ale LDL colesterolului, cât și ale HDL colesterolului.

 

      Nivelul de LDL colesterol poate fi văzut integrat în întregul risc cardiovascular al fiecărei persoane în parte. Riscul cardiovascular dat de orice valoare a LDL colesterolului poate varia depinzând și de HDL colesterol sau de alți factor de risc pe care cineva îi poate avea. Astfel, evaluarea completă a riscului cardiovascular trebuie făcută de un medic cardiolog ce poate integra toate aceste informații și să vă comunice recomandări personalizate.

 

      Cine ar trebui să-și evalueze riscul cardiovascular?

      Este recomandat ca următoarele persoane să efectueze măcar un consult cardiologic:

·         Toți adulții peste 40 ani

·         Adulții de orice vârstă care:

o   Au istoric familial de decese cardiovasculare la vârste tinere. Asta înseamnă cei care au un părinte sau un frate care a făcut o boală cardiovasculară sau un accident vascular cerebral înainte de 65 ani;

o   O rudă de gradul I (părinte, frate, soră, copil) cu o boală severă ereditară a metabolismului lipidelor. De exemplu, hipercolesterolemie familială sau hiperlipemia familială combinată.

 

Cei care au deja o boală cardiovasculară sau diabet, atunci riscul cardiovascular nu trebuie evaluat, pentru că aceste persoane sunt din start incluse într-o grupă de risc înalt.

 

Ce tratamente sunt disponibile pentru a reduce riscul cardiovascular?

Prima linie de tratament este însușirea unui stil de viață sănătos:

·         Oprirea fumatului

·         Dieta sănătoasă

·         Ingestia a mai puțin de 6 grame de sare pe zi

·         Controlul greutății

·         Activitate fizică regulată

·         Scăderea consumului de alcool

 

Persoanele la care stilul de viață nu este suficient pentru a coborî nivelul de LDL colesterol, sau cele încadrate în grupe de risc moderate sau înalte, le poate fi recomandat un tratament specific. Clasele de medicamente ce pot fi recomandate în această situație sunt, de exemplu, statinele – pentru a scădea nivelul de colesterol, antihipertensivele – pentru a scădea valorile tensiunii arteriale, antiagregantele plachetare (de exemplu aspirina în doză „cardiologică”, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge peste o placă de aterom). Toate aceste recomandări personalizate pot fi făcute de un medic cardiolog în cadrul unei consultații cardiologice.


Articol oferit de http://www.cardioclinic.ro/


Cum apar depozitele de grasime?

31 Ianuarie 2016

Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni grave. Cu orice se poate lupta, totul este sa avem vointa si sa stim cate ceva despre "inamic".

In urma cu 2-3 decenii, se vorbea putin despre obezitate pentru ca astfel de cazuri erau exceptii. Fara masuri concrete, tendinta se poate inversa iar normoponderalitea ar putea deveni exceptie intr-un viitor nu prea indepartat. Pentru a lupta cu rezervele de grasime in exces, trebuie sa stim cate ceva despre cum si de ce se formeaza acestea.

Procesul de constituire sau de neconstituire a grasimii de rezerva este direct legat de secretia de insulina - hormon secretat de pancreas -, rolul ei fiind foarte important in metabolism. Insulina actioneaza asupra glucozei (zaharul) din sange, astfel incat aceasta sa intre in tesuturi. Aici, glucoza este folosita fie pentru a satisface nevoile energetice imediate ale corpului, fie pentru a se constitui rezerve de grasime, daca exista in cantitate mare.

Cum ne ajuta insulina?

Secretia de insulina a pancreasului are doua obiective: sa depoziteze glucoza in tesuturi - pentru a constitui o rezerva de energie pe termen scurt, pentru nevoile imediate ale corpului (glicogen) sau pentru a constitui un stoc pe termen lung, ca rezerva de grasime si, al doilea obiectiv, sa scada procentul de zahar din sange (a se vedea hipoglicemia).

Acestea fiind spuse, excesul de grasime si obezitatea reprezinta, de fapt, o cantitate mai mare de energie "ingerata" comparativ cu nevoile corpului. Atata timp cat aceasta energie nu este consumata, apar problemele legate de grasime in plus. De aceea, rolul sportului, al miscarii zilnice este vital pentru orice organism sanatos.

De asemenea, daca pancreasul functioneaza defectuos, atunci cantitatea de insulina secretata este mai mare decat are nevoie pentru prelucrarea glucozei. Drept urmare, o parte din energia lipidei (care ar trebui evacuata, in mod normal) va fi stocata anormal, ca rezerva e grasime.

Astfel, pe langa miscare, si starea pancreasului face diferenta intre copilul sau adultul cu tendinta de ingrasare de cel care poate manca orice aliment, fara sa se ingrase.

Pe langa orele de sport - obligatorii in scoli - ar trebui sa se introduca si ore de educatie pe teme de nutritie corecta. In vreme ce adultii au capatat deja obiceiuri alimentare de care pot scapa mai greu, copiii sunt mai usor de format. Iar beneficiile sunt deloc de neglijat. Pentru ca este mult mai usor si mai ieftin sa previi decat sa vindeci, astfel de masuri ar trebui sa se ia cat mai urgent.

Sursa:

American Diabetes Association, "Living with Diabetes: Insulin Basics", Iunie, 2013


Scaderea in greutate in cateva idei principale

4 Ianuarie 2016

Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate. Cabinetele nutritionistilor se umplu cu pacienti, siteurile cu solutii rapide de slabire isi dubleaza traficul, salile de fitness sunt mai populate ca oricand.


Ar fi foarte bine ca acest avant de inceput sa nu fie doar o iluzie, ci sa se mentina cat mai mult, de preferat pana la rezolvarea problemelor.


Iata cateva idei legate de greutate si de scaderea in greutate:


Excesul ponderal si obezitatea rezulta din interactiunea complexa intre fondul genetic si mediu.

Se spune ca geneticul incarca pistolul, iar mediul apasa pe tragaci. Asta inseamna ca exista o predispozitie genetica pe care unii dintre oameni au ghinionul sa o mosteneasca din familie, insa acest lucru nu este o condamnare. Controland factorii care ar putea declansa cresterea in greutate, putem sa tinem sub control acumularea de depozite adipoase. Pe de alta parte, chiar si cei care nu au in familie cazuri de obezitate, pot sa ajunga sa se ingrase, daca se lasa dominati de acesti factori externi - aici vorbim in principal de alimentatie dezechilibrata si de sedentarism.


Excesul ponderal inseamna un indice de masa corporala mai mare de 25.

Daca valorile sunt intre 25 si 29,9 vorbim despre supraponderabilitate, iar daca aceasta valoare depaseste 30, vorbim despre obezitate (in cazul in care IMC trece de 40, obezitatea este de gradul 3, adica forma cea mai grava).

Indicele de masa corporala este un indicator util, insa nu este cel care ne da toate informatiile necesare. Analiza compozitiei corporale completeaza tabloul, pentru ca ne arata din ce este "formata" greutatea, mai exact cata grasime exista si cata masa "slaba". Valorile normale ale procentului de grasime sunt 15-18% pentru barbati (iar in cazul sportivilor aceste valori coboara spre 8-12%) si 25-28% pentru femei (sportivele pot ajunge la 18-20%).


Citeste restul articolului AICI.


Liv.52 iti protejeaza ficatul si sustine sistemul natural de detoxifiere al organismului!

17 Decembrie 2015

Cu organe complexe si mii de functii, cu sisteme elaborate si "tehnici" suprinzatoare, corpul uman e cu adevarat uimitor! Iar in conditii ideale, totul functioneaza perfect. Organismul nostru are toate "uneltele" necesare pentru a asimila, pentru a elimina, pentru a contracara, pentru a face tot ce e necesar pentru mentinerea starii de sanatate. In momentul in care e bombardat din toate partile de agenti nocivi, insa, organele sunt afectate, sistemele incep sa se clatine si functiile nu mai sunt indeplinite la capacitate maxima. Acesta este momentul in care e nevoie sa intervii si o poti face prin doua modalitati majore: fie prin sustinere si suplinire acolo unde exista disfunctii, fie prin repararea daunelor si gasirea de solutii pentru repunerea in miscare a propriilor rotite ale organismului tau.

Iata de ce e recomandat sa optezi pentru alimente proaspete si sanatoase si sa renunti la carbohidrati si alimentele procesate care te seaca de energie, dar e esential sa nu uiti ca, pentru un nivel de energie ridicat, indispensabila este buna functionare a ficatului. Asemenea unei baterii, atunci cand e sanatos ficatul stocheaza eficient zaharuri pe care apoi ti le furnizeaza ori de cate ori ai nevoie.

Evita pe cat posibil dulciurile si grasimile pentru a controla nivelul colesterolului, insa tine cont intotdeauna si de faptul ca 80% din colesterol este produs de catre ficat, iar orice disfunctie la nivelul acestui organ poate determina patrunderea unei cantitati excesive de colesterol in sange.

Fa cure de detoxifiere cu fructe si legume proaspete, dar ia, de asemenea, in calcul faptul ca ficatul, colonul si rinichii sunt construiti in mod natural sa elimine substantele toxice din organism, astfel ca esentiala este protectia lor.

Ideea ca starea de sanatate poate fi atinsa prin simpla sustinere a organismului pentru functionarea sa la capacitate maxima a inspirat Himalaya Wellness sa creeze formula de plante Liv.52 pentru protejarea, sustinerea functiilor specifice si regenerarea ficatului.

Liv.52 vine in 3 forme de prezentare - Liv.52 Tablete, Liv.52 Sirop si Liv.52 DS (varianta forte) - si poate fi folosit pentru toate categoriile de varsta. Este realizat din ingrediente naturale, plante atent selectionate si in proportii ideale, dintre care de baza sunt:

Capparis spinosa (Caparisul) - are actiune antihepatotoxica, antiinflamatoare si mentine structura normala a ficatului. Este utila in hepatite acute si ciroza hepatica si protejeaza ficatul in caz de toxicitate indusa de substante chimice.

Cichorium intybus (Cicoare) - eficienta in hepatitele cauzate de diverse substante toxice pentru ficat precum alcoolul sau anumite medicamente, este antioxidant (protejeaza impotriva efectelor radicalilor liberi), stimuleaza secretiile biliare si contribuie la contractia veziculei biliare pentru evacuarea bilei in intestinul subtire.

Terminalia arjuna - are efect antioxidant si hepatoprotector, reduce nivelul colesterolului si are rol cardio-tonic.

Achillea millefolium (Coada soricelului) - este utila in hepatita cronica, are proprietati antioxidante si antiinflamatorii, stimuleaza secretia de bila si imbunatateste digestia.

Cele peste 300 de studii realizate pana acum atesta eficienta si au transformat produsul Liv.52 intr-un etalon pentru demonstrarea eficacitatii altor hepatoprotectoare din plante. In prezent, Liv.52 este recomandat de medici din peste 90 de tari din intreaga lume pentru pacientii cu ficat gras, hepatita, alcoolism, ciroza sau pentru catre cei ai caror ficat are nevoie de protectie impotriva efectelor nocive ale tratamentelor cu medicamente hepatotoxice. Liv.52 protejeaza tesutul hepatic si favorizeaza regenerarea celulelor hepatice, combate simptomele hepatitelor acute si cronice, contracareaza efectele nocive ale medicamentelor sau alcoolului, sustine detoxifierea ficatului si combate anorexia normalizand apetitul. Este excelent in perioadele lungi de stres si oboseala cronica.

Liv.52 sustine digestia, una dintre functiile de baza ale ficatului, prin tratarea bilei "lenese" si favorizarea golirii ei in intestinul subtire.

Prin sustinerea bunei functionari a ficatului, Liv.52 previne ficatul gras, ajuta la normalizarea nivelului de colesterol in sange si previne, astfel, bolile sistemului cardiovascular.

Liv.52 nu are efecte adverse, nu interactioneaza cu alte medicamente si poate fi administrat chiar si gravidelor sau bebelusilor, inca din prima zi de viata.

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetarii timp de mai multi ani si fiecare planta medicinala utilizata este studiata si testata individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezinta combinatii complexe de plante ce actioneaza sinergic pentru combaterea diverselor afectiuni, plante care sustin absorbtia substantelor active si plante care combat potentialele efecte negative, pentru formule mai rapide si mai sigure. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al companiei Himalaya este alcatuit din peste 200 de specialisti - medici, biochimisti, farmacisti, iar gama farmaceutica Himalaya este recunoscuta si recomandata in prezent de peste 300.000 de doctori si de specialisti din 90 de tari din intreaga lume.

Liv.52 este distribuit de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company - India - suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.


Un sistem imunitar puternic e o armata de clone ale gesturilor tale de grija pentru sanatate!

6 Octombrie 2015

Fiecare etapa a vietii tale te ajuta sa te (re)descoperi, inveti din greseli pe care, poate, le vei repeta. Cazi, te scuturi si mergi mai departe si stii ca toate experientele de pana acum te fac sa fii TU, cel sau cea de azi. Inveti cand trebuie sa fugi, cand poti sa razi, cand e imposibil sa nu iubesti. Stii cand iti poti forta limitele si cand e cazul sa iti permiti sa respiri.

Organismul tau functioneaza la fel: are nevoie sa interactioneze, sa lupte, sa testeze, sa esueze si sa o ia de la capat, mai puternic si mai intelept decat inainte. Il protejeaza, in toata aceasta frenezie frumoasa, un sistem de protectie uimitor - sistemul imunitar - ce continua sa evolueze pe tot parcursul vietii prin memorarea caracteristicilor fiecarui "intrus", a fiecarei batalii, si prin producerea de anticorpi pentru urmatoarele intalniri. Are nevoie, insa, si de protectia ta, de gesturile tale de grija pentru sanatate.

Nu te poti izola de viata si nu-ti poti inchide organismul intr-o cutiuta, insa poti ajuta la dezvoltarea sistemului sau natural de protectie, al armatei de celule protectoare - clone ale gesturilor tale de grija - cu stimulenti ai caror povesti au fost scrise tot de natura.

Septilin, un produs Himalaya Wellness, contine doar ingrediente din plante ce fortifica in mod natural sistemul imunitar. Pentru intarirea primelor linii de aparare ale organismului, Septilin contine Amla (Emblica officinalis), o sursa naturala de vitamina C, cu afect antiviral, antibacterian si antioxidant, si Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) care stimuleaza expectoratia, este antiinflamator, antialergic si are proprietati antioxidante. Pentru situatiile in care agentii patogeni reusesc sa patrunda in organism, in compozitia Septilin intra si Balsamodendron mukul (Guggul), care stimuleaza sistemul imunitar, reduce febra si ajuta organismul sa lupte cu bolile. Guggul-ul sustine fagocitoza - principalul mecanism prin care leucocitele (celulele imunitare) protejeaza organismul, prin inglobarea si distrugerea particulelor straine. Pentru pregatirea organismului pentru viitoarele lupte cu agenti patogeni deja cunoscuti, Septilin contine Tinospora cordifolia (Guduchi), care creste concentratia de anticorpi si previne, astfel, recurentele, reduce febra, are efect analgezic si grabeste vindecarea. Formula de plante in proportii ideale din Septilin tablete pregateste sistemul imunitar pentru lupta cu virusurile si bacteriile si ajuta organismul sa faca fata infectiilor respiratorii, gripei, infectiilor ORL, afectiunilor alergice.

Pentru copiii de peste 6 luni se recomanda varianta Septilin sirop, la fel de eficient, dar mai usor de administrat.

Natura ti-a oferit iarba, pamant, apa... pentru picioarele goale, pentru gramezi de murdarie amuzanta, pentru balaceala fara limite. Ti-a oferit momente de nebunie frumoasa si puterea de a nu le lasa sa se transforme. Nu poti sta departe de birou, de prieteni, de viata, de imbratisari, de saruturi, de mangaieri. Nu poti crea labirinte protectoare elaborate prin oras, prin mijloacele de transport in comun, peste pericole si frici, insa te poti inconjura de garzi de corp oferite de natura pentru protectia aventurilor cu final fericit.

Acest produs este distribuit de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company - India - suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.


Zeci de sportivi au efectuat teste de performanta la Superfit

21 Iulie 2015

La inceputul anului in curs, Centrul Superfit a deschis un laborator modern pentru testarea performantelor sportive. La acest laborator are acces oricine isi doreste sa isi cunoasca mai bine organismul, de la persoane sedentare, care vor sa slabeasca si pana la sportivi de inalta performanta.

Centrul Superfit a fost vizitat de zeci de sportivi care si-au testat performantele si au pornit pe drumul catre imbunatatirea lor, sub indrumarea specialistilor.

Cele mai importante teste ce pot fi efectuate la Superfit sunt:

- testarea cardiometabolica - o analiza complexa a metabolismului in repaus si efort. Testarea in efort se poate face pe banda de alergare si pe bicicleta. Se obtin parametrii importanti, care pot fi utilizati in recomandarile nutritionale si cele sportive

- adipometria cu ultrasunete - este o investigatie ecografica cu masurarea straturilor de grasime si muschi, extrem de utila pentru cei care urmaresc sa isi modifice compozitia corporala

- spirometria - reprezinta analiza volumelor respiratorii in repaus

- electrocardiografia - este investigarea activitatii electrice a inimii

Daca doriti sa aflati mai multe despre organismul dvs., faceti o programare online acum, beneficiind de preturile speciale.


Afisare 10 din 438.
Pagina 20 din 44






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii