Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SARCINA SI SUPLIMENTELE MULTIVITAMINICE
MANINCA PASTE SI SLABESTE
SUTE DE REPETARI... ZERO GANDIRE
ANTRENAMENTUL "NEGATIV"
STRESUL SI ALIMENTATIA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
Aplecari laterale
CUM SA CITIM CORECT ETICHETELE ALIMENTARE
DE CE NU RENUNTI LA FUMAT?
Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 441.
Pagina 26 din 45

Un peste pe zi de doctor te va feri

14 Mai 2012

Intre 3 si 11 Mai a avut loc la Dublin intrunirea EuroPRevent 2012, organizata de Asociatia pentru prevenire si reabilitare vasculara (EACPR), o bransa a Societatii europene de cardiologie (ESC).

Aceasta s-a desfasurat sub sloganul din titlu si timp de opt zile reputati savanti din toata Europa au prezentat diverse studii din care reiese ajutorul dat de acizii grasi Omega-3 in lupta impotriva bolilor cardiovasculare.

Desi cu catva timp in urma se considera ca atat pestele ca atare cat si suplimentele pe baza de Omega-3 conduc la aceleasi rezultate, studiile din ultimul timp arata un procent mai scazut de protectie in cazul ingerarii suplimentelor.

Ultimele sfaturi din partea ESC ne spun sa mancam peste cel putin de doua ori pe saptamana si cel putin odata pestele sa fie ceva mai gras.

"Acizii Omega-3 sunt deosebit de importanti pentru sanatate," spune Philip Calder, biochimist al metabolismului si nutritionist de la Universitateadin Southampton, UK, "iar profesionistii joaca un rol cheie in educarea publicului larg cu privire la beneficiile acestora."

"Este important," mai adauga acesta, "ca toti profesionistii din domeniul sanatatii sa dea sfaturi clare in ceea ce priveste nevoile pacientilor, mai ales atuni cand vorbim de suplimentele nutritive. Si aceasta deoarece diferite firme ofera suplimentele in dozaje diferite."

"Sa nu uitam totusi," spune Daan Kromhout, de la Universitatea din Wageningen, Olanda, "ca pestele nu este un panaceu total pentru bolile cardiovasculare. Pe langa consumul de peste, omul trebuie sa aiba o dieta echilibrata, sa nu fumeze si sa fie activ din punct de vedere fizic."


Faceti eforturi mari? Nasturelul va ajuta

3 Mai 2012

Un studiu realizat de Edinburgh Napier University in colaborare cu Universitatea din Ulster a pus in evidenta faptul ca nasturelul (Nasturtium Officinale) este un aliat de nadejde in cazul in care avem de facut eforturi mari.

Mai precis, studiul a aratat cum consumul de nasturel cu doar doua ore inainte de efort a fost suficient pentru protectia corpului impotriva radicalilor liberi care se acumuleaza in cantitati mari in timpul eforturilor maximale.

Dr. Mark Fogarty, conducatorul studiului spune : "Chiar daca stim cu totii ce efecte pozitive are exercitiul fizic asupra organismului, atunci cand acesta depaseste o anumita intensitate exista un revers neplacut. Cererea crescuta pentru energie a corpului poate crea destul de multi radicali liberi incat sa vatame ADN-ul."

"Descoperirea noastra consta in faptul ca un consum zilnic al unei cantitati mici de nasturel furnizeaza nivelul de vitamine si antioxidanti necesari pentru protectia corpului."

Studiul a fost realizat pe un grup de zece persoane cu varsta medie de 23 de ani, care pentru opt saptamani au consumat zilnic 85g de nasturel si au realizat un program solicitant de exercitii fizice, iar pentru urmatoarele opt saptamani au realizat acelasi program de exercitii, insa fara aportul de nasturel.

S-a observat ca in prima parte a studiului nasturelul a furnizat o protectie suplimentara a organismului. De asemenea, simpla ingerare cu doua ore inainte de programul fizic a fost suficienta pentru protectie.

Acest studiu vine sa intareasca alte observatii mai vechi si ne indeamna la o dieta echilibrata si bogata in vegetale.


Lemn-dulce contra diabet

22 Aprilie 2012

Un grup de cercetatori de la Institutul de Genetica Moleculara Max Planck din Berlin condus de Dr.Sascha Sauer a facut o descoperire surprinzatoare : radacina de lemn-dulce - folosita din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale diuretice, antispasmodice si antiinflamatorii - contine o serie de substante cu efect antidiabetic. Deoarece lemnul-dulce este foarte bine tolerat de catre organism el poate fi folosit cu succes in tratamentul afectiunilor metabolice complexe.

Substantele responsabile cu actiunea antidiabetica au o structura chimica simpla si se gasesc de asemenea in fructul salcamului rosu (amorpha fruticosa). De aici le vine si numele - amorfrutine.

"Beneficiile pentru sanatate ale amorfrutinelor se bazeaza pe proprietatea acestora de a se lega direct de un receptor din nucleul celular care joaca un rol important in metabolismul lipidelor si al glucozei", explica Dr.Sauer.

"Legaturile realizate de amorfrutine activeaza diferite gene ce reduc concentratia plasmatica a diversilor acizi grasi precum si a glucozei."

"Amorfrutinele", mai spune Dr.Sauer, "pot fi folosite ca suplimente nutritive ori in tratamente usoare, care pot fi tolerate cu usurinta de catre bolnav. Datorita raspandirii rapide a bolilor metabolice in lumea moderna, se are in vedere dezvoltarea pe viitor de suplimente nutritive care sa aiba la baza acest tip de substante."


Cafea si exercitii contra cancer

10 Aprilie 2012

Efectele combinate ale exercitiului fizic si ale cafeinei ar putea tine la distanta cancerul de piele si de asemenea inflamatiile aparute ca urmare a altor tipuri de cancere.

Aceasta este concluzia la care a ajuns echipa de cercetatori condusa de profesorul Yao-Ping Lu, directorul scolii de farmacie Rutgers Ernest Mario din Piscataway, N.J.

"Am observat ca un tratament cu aceasta combinatie poate preveni cancerele de piele aparute ca urmare a radiatiei solare," spune prof.Yao.

"Am realizat acest lucru lucrand cu animale de laborator insa cred ca putem extrapola rezuiltatele si la oameni," mai adauga acesta.

Rezultatele de care vorbeste prof.Yao au fost spectaculoase - animalele de laborator care au primit tratamentul de mai sus au prezentat o incidenta a cancerului scazuta cu 62%!

Au fost observate efecte pozitive si la administrarea singulara de cofeina sau exercitii insa nu atat de pronuntate. Cafeina singura a scazut activitatea tumorala cu doar 30% iar exercitiile cu 35%.

Faza urmatoare, a testelor umane este in pregatire si echipa prof.Yao este increzatoare inca de pe acum in rezultatele excelente pe care le vor obtine.


Efectele cafelei neprajite asupra siluetei

1 Aprilie 2012

Intr-un studiu prezentat la National Meeting & Exposition of the American Chemical Society (ACS), Joe Vinson, Ph.D. si colegii sai au prezentat cazul unui grup de supraponderali care in urma introducerii in dieta zilnica a unei mici cantitati de extract de cafea verde au reusit sa piarda aproape 10% din greutatea corporala.

"Conform rezultatelor obtinute de noi, administrarea de capsule de cafea verde de cateva ori pe zi, combinata cu o dieta saraca in grasimi si cu miscare zilnica, pare sa fie o cale sigura, functionala si ieftina de a reduce greutatea corporala," a spus Vinson la intalnirea ACS care a avut loc anul acesta pe 26 Martie la San Diego.

La studiu au participat 16 persoane supraponderale cu varste cuprinse intre 22 si 26 de ani si s-a desfasurat pe o perioada de 22 de saptamani. In tot acest timp dozele de cafea verde au fost variate astfel incat sa se poata stabili cu precizie efectul acesteia.

La sfarsitul celor 22 de saptamani de studiu participantii au pierdut in medie 8 kilograme (10% din greutatea corporala).

Desi au mai existat studii care au pus in evidenta efectul cafelui verzi asupra greutatii corporale, acesta este primul studiu care foloseste concentratii mari de cafea verde si care stabileste raspunsul organismului la diverse concentratii.

Efectele benefice par a se datora acidului clorogenic, un puternic antioxidant prezent in boabele de cafea neprajite.


Hipertensiune ? Incercati magneziu

18 Martie 2012

Cercetatorii de la Universitatea din Hertfordshire au descoperit de curand ca suplimentele cu magneziu pot fi o solutie pentru reducerea tensiunii arteriale moderat crescute (dar semnificativ din punct de vedere clinic).

Acest studiu are o importanta deosebita tinand cont de faptul ca in Europa 50% dintre decese au la baza bolile cardiovasculare, iar hipertensiunea articulara este un factor de risc major.

Cauzele hipertensiunii includ (dar nu sunt limitate la) fumatul, stilul de viata sedentar, o dieta bogata in sodiu precum si alte obiceiuri alimentare nesanatoase, cum ar fi un aport inadecvat de potasiu, calciu si magneziu.

In cadrul studiul au participat 1173 de subiecti, care timp de 24 de saptamani au primit suplimente alimentare care contineau diverse concentratii de magneziu - intre 120 si 973 de miligrame.

Desi nu toate rezultatele individuale au aratat o scadere a tensiunii arteriale, dupa coroborarea rezultatelor s-a ajuns la concluzia ca suplimentele cu magneziu reduc atat presiunea sistolica precum si pe cea diastolica. Cele mai bune rezultate s-au observat la dozajele mai mari.

"Semnificatia clinica a rezultatelor derivate din aceasta analiza poate fi importanta pentru prevenirea hipertensiunii si a riscurilor asociate bolilor cardiovasculare", spune Lindsy Kass, unul dintre cercetatorii implicati in studiu.


Citricele si factorii de risc

9 Martie 2012

Citricele au in componenta substante care ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral [AVC], ne spune un grup de cercetatori care isi publica studiul in revista "Stroke: Journal of the American Heart Association".

Cercetatorii condusi de Aedin Cassidy, Ph.D., profesor in stiintele nutritiei la Norwich Medical School din cadrul Universitatii East Anglia din Norwich, United Kingdom, au inclus in acest studiu 62.622 de femei, care timp de 14 ani au trimis rapoarte detaliate cu privire la regimul lor alimentar.

Substantele care ne ajuta sa mentinem creierul ferit de riscurile atacului cerebral se numesc flavonone si reprezinta una dintre principalele subclase ale bioflavonoizilor, despre care se stia ca au proprietati antioxidante si antiinflamatorii.

Studiul la care ne referim a descoperit ca dintre toti flavonoizii, doar flavononele sunt responsabile de scaderea substantiala a riscului de AVC. Si vorbim despre o scadere importanta - aproximativ 19%.

Flavononele se gasesc in special in citrice. Cercetatorii recomanda consumul de fructe proaspete si nu sucurile existente in comert, care au fost deja prelucrate si care este posibil sa contina aditivi chimici.


Fara gluten si caseina

1 Martie 2012

Cercetatorii de la Penn State au finalizat inca un studiu interesant : o dieta fara gluten si fara caseina poate fi un ajutor pretios in lupta cu tulburarile asociate autismului infantil (TAA).

Echipa de cercetatori, din care fac parte Christine Pennesi si Laura Cousino Klein, profesor asociat de sanatate biocomportamentala si dezvoltare umana, a pornit de la observatia ca o multime de copii diagnosticati cu TAA au si probleme gastrointestinale.

"Din studiile noastre reiese o incidenta mai mare a problemelor gastrointestinale la copiii dignosticati cu TAA comparativ cu ceilalti," spune Christine Pennes.

La studiu au participat 387 de familii, care au furnizat date despre simptomele copiilor, alergiile alimentare ale acestora, senzitivitati suspecte la diverse mancaruri precum si capacitatea acestora de urma dieta lipsita de gluten si caseina.

Concluziile echipei au fost ca autismul ar putea fi mai mult decat o boala neurologica, el ar putea include probleme ale sistemului gastrointestinal si ale celui imunitar.

Parintii care au eliminat complet din alimentatia copii glutenul si caseina au raportat o imbunatatire semnificativa a starii de sanatate a copiilor.

Motivul pentru care cercetarile s-au concentrat in jurul glutenului si caseinei este acela ca ele sunt considerate primele doua "ofensatoare ale dietei."

"Daca parintii vor sa incerce dieta fara gluten si caseina ei ar trebui sa ia legatura mai intai cu un medic nutritionist, iar odata inceputa dieta sa o mentina un timp ceva mai indelungat, pentru a da posibilitate corpului sa regleze mecanismele deficitare, " spune Klein.


Cat de bune sunt sucurile acidulate?

20 Februarie 2012

Cei care obisnuiesc sa consume zilnic sucuri acidulate si-ar putea creste semnificativ sansele de a suferi in viitor de diverse probleme cardiovasculare, afirma un studiu realizat in parteneriat de catre University of Miami Miller School of Medicine si Columbia University Medical Center.

In climatul actual in care obezitatea a devenit o problema reala , sucurile acidulate indulcite artificial sunt prezentate ca fiind alternative mai sanatoase la sucurile indulcite cu zahar, datorita continutului lor scazut de calorii. Pe termen lung insa, consecintele consumului unor de astfel de bauturi raman neclare.

Studiul arata ca marii consumatori de sucuri acidulate prezinta un risc de complicatii cardiovasculare crescut cu pana la 43% fata de cei care nu consuma deloc astfel de bauturi. Consumul ocazional nu pare sa influenteze in nici un fel starea de sanatate.

"Rezultatele la care am ajuns sugereaza o potentiala asociere intre consumul zilnic de sucuri acidulate indulcite artificial si problemele cardiovasculare," spune Hannah Gardener, de la Universitatea din Miami."In orice caz, mecanismele prin care acest tip de bauturi afecteaza sanatatea raman neclare. Ele vor face obiectul unor cercetari viitoare."


Oregano si lupta contra obezitatii

11 Februarie 2012

Un studiu realizat pe animale de laborator, care a fost publicat recent in Proceedings of the National Academy of Sciences, arata cum uleiul de oregano este eficient in lupta impotriva obezitatii si a inflamatiilor, indiferent de natura acestora.

Componenta activa a uleiului de oregano care este "vinovata" de actiunea impotriva obezitatii este carvacrolul, un fenol care se gaseste in uleiul esential de oregano.

Animalele de laborator au fost impartite in trei grupe care au primit dieta normala, dieta bogata in grasimi si respectiv dieta bogata in grasimi dar suplimentata cu carvacrol.

La putin timp dupa inceperea experimentului s-a putut observa prevenirea obezitatii la cea de-a treia grupa prin scaderea greutatii corporale, a masei tesutului adipos, precum si prin scaderea nivelelor lipidice in plasma sanguina.

Conform lui Byron Richards "un rol-cheie in problemele cu mentinerea greutatii il joaca rapunsul sistemului imunitar, care declanseaza un raspuns inflamator la nivelul tesutului adipos, ceea ce atrage si mai multe leucocite si face sa progreseze si mai mult inflamatia. Acesta este primul studiu care care ne arata cum carvacrolul poate imbunatati procesul de reducere a inflamatiei, ajutandu-ne sa rupem cercul vicios."

Afisare 10 din 441.
Pagina 26 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii