Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CREMA DE DOVLECEI
YO-YO SI SISTEMUL IMUN
CSID - Semntele e in reduc colesterolul
SINDROAME CLINICE
HULA-HOOP


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole OBICEIURI CARE INCETINESC METABOLISMUL
9 SFATURI DE NUTRITIE
REMEDII IMPOTRIVA DURERILOR DE CAP
RELATIA MAMA-COPIL SI OBEZITATEA
Caracteristicile regimului hipocaloric echilibrat
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 441.
Pagina 30 din 45

A fost lansat portalul salabucuresti.ro

23 Iunie 2011

Agentia de publicitate TRIUMF (www.triumf.ro) lanseaza un nou portal: Salabucuresti.ro

Portalul www.salabucuresti.ro grupeaza majoritatea salilor de sport si centrelor de tratament din Bucuresti. Astfel, portalul Sala Bucuresti este impartit in 5 categorii:

1.      Fitness (Sali de fitness, antrenori personali)

2.      Aerobic (Sali de aerobic: zumba, pilates, tae bo, etc)

3.      Cursuri dans (Sali de dans, scoli de dans)

4.      Sporturi (fotbal, bowling, tenis de camp, etc)

5.      Centre de tratament (kinetoterapie, acupunctura, clinici private, etc)

 

Categoriile sunt concepute in asa fel incat utilizatorii sa poata parcurge rapid paginile pentru a gasi ceea ce ii intereseaza, respectiv cea mai apropiata sala de sport/ clinica de tratament.

In completarea necesitatilor unui portal sportiv, www.salabucuresti.ro contine atat o sectiune de suplimente, unde sunt promovate cele mai noi suplimente de pe magazinul online Farmavit (www.farmavit.ro), cat si o sectiune de articole sportive.

Intra pe www.salabucuresti.ro si convinge-te cat de usor poti sa gasesti orice sala de fitness, aerobic, dans,sporturi sau centru de tratament. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi sectorul si zona si iti vei gasi imediat cea mai apropiata sala de tine! SUCCES!


Obezitatea si cisteina

21 Iunie 2011

Persoanele la care cisteina este prezenta la nivele ridicate cantaresc mai mult cu 6-10 kg decat restul populatiei, a descoperit o echipa de cercetatori norvegieni de la Departamentul de Nutritie al Universitatii Oslo.

Intrebarea pe care si-a ridicat-o echipa prof.Helga Refsum a fost : "Aceste nivele de supraponderalitate sunt legate de prezenta in exces a cisteinei ? Si daca asa stau lucrurile, care este legatura ?" De ce au unii oameni nivele de cisteina mai ridicate decat altii ? Cat de mult se datoreaza starea lor prezentei factorilor genetici si care este afectarea produsa de dieta ?

Proiectul a demarat in 2010 si va dura pana in 2013, insa cercetatorii sunt de pe acum gata sa dea unele raspunsuri.

"Stim de pe acum ca exista o importanta componenta genetica," spune prof.Refsum, aratand ca 50-80% din greutatea corpului este determinata de ereditate. "Priviti diferenta dintre barbati si femei! Femeile vor avea intotdeauna mai multa grasime decat barbatii. Natura intentioneaza asta."

De asemenea procentul de tesut adipos variaza mult de la un grup etnic la altul.

Factorii genetici sunt fara indoiala implicati in reglarea nivelului cisteinei.

Echipa a reusit reducerea greutatii animalelor de laborator prin reducerea nivelelor de cisteina. Pentru inlaturarea oricarui dubiu a fost facut si testul invers - revenirea la nivele anterioare de cisteina a antrenat cresterea in greutate.

Cercetatorii studiaza acum intregul lant biochimic implicat in acest proces, pentru a putea intelege rolul dietei - al doilea factor al declansarii obezitatii.

Dieta ar putea juca un rol cheie in ponderarea componentei genetice.

Insa acest lucru il vom afla abia in 2013, dupa incheierea experimentului.


O noua speranta in tratamentul diabetului

12 Iunie 2011

Rusung Tan, profesor de patologie la University of British Columbia si echipa condusa de el au facut o descoperire remarcabila - identificarea unui rol foarte important pe care celulele T il joaca in diabetul de tip I.

Mai cunoscut si ca diabetul juvenil, diabetul de tip I este o boala autoimuna care afecteaza in special copiii si adultii tineri. La pacientii suferinzi de diabet I, organismul isi ataca propriile celule producatoare de insulina, ceea ce duce la scaderea capacitatii de a regla cantitatea de glucoza din sange.

Echipa prof.Tan a descoperit la copiii bolnavi de diabet I prezenta unui tip special de limfocite T, numite Th17, care fusesera descoperite in 2005.

In mod normal, la indivizii sanatosi Th17 orienteaza sistemul imunitar in lupta cu bacteriile si virusii. In acest caz, insa, avem de-a face cu nivele ridicate de Th17. Acest lucru sugereaza ca acest tip de celule joaca un rol important si in dezvoltarea diabetului la copii.

Aceasta descoperire deschide noi orizonturi in tratamentul diabetului, luandu-se in consideratie cantitatea de celule T din sangele pacientilor.


Ce bem dupa antrenament ?

1 Iunie 2011

Un studiu aparut in FASEB Journal, si condus de Benjamin F. Miller, Ph.D., un cercetator de la Department of Health and Exercise Science al Colorado State University din Fort Collins, Colorado, arata cum anumite bauturi administrate dupa efortul fizic joaca un rol critic in maximizarea efectelor exercitiilor.

Mai precis raportul arata cum ingerarea de bauturi pe baza de proteine dupa efortul fizic reuseste sa creasca dupa sase saptamani capacitatea de efort aerobic.

Rezultatele sunt deosebit de importante si utile pentru toata lumea, cercetatorii aratand ca aceasta crestere se poate observa si la ingerarea unor cantitati scazute de proteine - ex.20 de grame.

"Nu este un mister faptul ca exercitiile si nutritia pot incetini procesul de imbatranire," spune Miller. "Multe studii, printre care si al nostru, arata cum putem combina exercitiile cu nutritia pentru a ne folosi la maxim de avantajele acestor mecanisme care ne ajuta sa incetinim procesele de imbatranire."

La studiu au participat 16 subiecti cu varste mai mari de 37 de ani, care au efectuat cate 45 de minute de exercitii, de trei ori pe saptamana, timp de sase saptamani,impartiti in doua grupe. Dupa fiecare runda de exercitii, primul grup a primit o bautura pe baza de proteine, iar celalat o bautura pe baza de carbohidrati.

La sfarsitul perioadei subiectii au fost supusi unor investigatii complexe, in urma carora s-a stabilit ca ingerarea de bauturi pe baza de proteine era net superioara celei de bauturi pe baza de carbohidrati.

Dieta lupta cu preeclampsia

24 Mai 2011

Un supliment alimentar continand un aminoacid si vitamine cu rol antoxidant care au fost administrate gravidelor cu risc ridicat de preeclampsie, pot reduce aparitia acestei boli, sustine un studiu publicat in British Medical Journal.

Preeclampsia este o problema serioasa, care afecteaza aproximativ 5% dintre femeile care nasc pentru prima data si este periculoasa atat pentru mama cat si pentru fat.

Se considera ca preeclampsia este legata de o deficienta de L-arginian, un aminoacid care ajuta la mentinerea fluxului sanguin al gravidei in limite fiziologice.

Studiul a avut loc la un spital din Mexico City ,unde gravidele cu risc ridicat de preeclampsie au fost impartite in trei grupuri : primul grup (228 de gravide) a primit zilnic batoane alimentare continand L-arginina si vitamine antioxidante, al doilea grup (222 de gravide) a primit doar vitamine iar cel de-al treilea grup (222 de gravide) a primit batoane placebo. Studiul a inceput cand gravidele se aflau in saptamana 20 si a continuat pana la nastere.

Preeclampsia a aparut in 30% din cazuri la grupul martor, 22% la grupul care primise doar vitamine si in doar 12% din cazurile primului grup, caruia ii fusesera administrate atat vitamine cat si L-arginina.

Autorii au concluzionat ca putem actiona cu mijloace simple pentru a preintampina complicatii nedorite ale graviditatii.

Studii ulterioare sunt asteptate pentru a intelege in detaliu cum lucreaza impreuna L-arginina si vitaminele.

Noi dovezi privind efectele cafeinei

16 Mai 2011

Un raport aparut in Journal of Physical Chemistry si semnat de Annia Galano si Jorge Rafael Leon-Carmona descrie cafeaua ca fiind una dintre sursele cele mai importante de de antioxidanti din cadrul dietei unei persoane.

Cele mai noi studii arata cum cafeina (prezenta de asemenea in ceai, cacao si alte alimente) este o sursa de antioxidanti cu efecte deosebit de puternice in protectia impotriva bolii Alzheimer si a altor maladii, in special cele coronariene.

Mecanismul exact ce sta la baza acestor efecte nu este cunoscut in totalitate, desi exista diverse studii privind implicatia antioxidantilor naturali in lupta impotriva radicalilor liberi.

Legatura benefica pare sa fie la nivelul stimularii sistemului nervos central pe care o realizeaza cafeina, ceea ce determina starea de vioiciune caracteristica dupa ingerarea unei cesti de cafea.

Desi nu este stocata in corp, efectele cafeinei pot fi resimtite si dupa 6 ore de la ingerare. Doza moderata de cafeina este considerata de unii experti a fi de 200-300 mg/zi, in timp ce altii limiteaza doza sigura la sub 100mg/zi.

Noile cercetari privind implicarea cafeinei in prevenirea unora dintre cele mai cumplite maladii ale vremurilor noastre arunca o noua lumina asupra unui aliment consumat inca din cele mai vechi timpuri.

Grasimi bune, grasimi rele

10 Mai 2011

Un studiu realizat la Universitatea John Hopkins din Baltimore, USA, aduce o raza de speranta pentru cele peste 750 de milioane de persoane supraponderale aflate in prezent in intreaga lume.

Este vorba despre un studiu realizat pe animale de laborator, in care au fost inactivate neuropeptidele Y, cele care sunt raspunzatoare de stimularea apetitului.

Desi hranite cu grasimi saturate, animalele din grupul care avea neuropeptida Y inhibata, au luat mult mai putin in greutate decat grupul martor, care a ajuns obez.

Exista doua tipuri de celule adipoase - albe si brune. Cele albe sunt considerate grasimile "rele" - ele continand o singura picatura de grasime in componenta lor, care este greu de convertit in energie.

Celulele brune contin mai multe picaturi de grasime in aceeasi molecula, fapt pentru care pot fi scindate mai usor si de aceea sunt considerate "bune".

Inhibarea neuropeptidei Y duce la inclinarea balantei in favoarea celulelor brune, ceea ce este un mare pas inainte pe drumul catre recastigarea greutatii corporale optime.



Despre superfructe - coacazele tropicale

28 Aprilie 2011

O prima analiza a continutului de antioxidanti al coacazelor tropicale salbatice care cresc in Mexic, America Centrala si de Sud a dus la concluzia ca acestea contin mai multi antioxidanti decat coacazele deja aflate comert si recunoscute pentru valorile antioxidante ridicate.

Aceste adevarate superfructe ofera o protectie sporita impotriva problemelor cardiovasculare, cancere sau alte boli, asa cum se arata intr-un studiu realizat de echipa de cercetatori condusa de Edward Kennelly si publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Kennelly si colegii au identificat mai mult de 600 de specii de coacaze care cresc in zonele mai sus amintite.

In urma studiului s-a demonstrat valoarea crescuta de antioxidanti prezenti in speciile salbatice, fata de cele aflate deja in comert si in continuare autorii fac demersuri pentru introducerea noilor specii in alimentatie.

Amintim ca antioxidantii joaca un rol-cheie in prevenirea imbolnavirilor prin neutralizarea radicalilor liberi aparuti in organism in urma proceselor metabolice.

V-ati ingrasat de sarbatori? Iesiti la alergare!

26 Aprilie 2011

Vremea frumoasa e timpul perfect pentru alergare, sportul cel mai accesibil. Si la fel ca ciupercile dupa ploaie, tot mai multi pasionati de alergare invadeaza parcurile bucurestene. Alergarea presupune doar o incaltaminte potrivita si un strop de vointa. Astfel, de la sedentarismul desavirsit, putem ajunge, pas cu pas, la adevarate performante.

Cine se plimba des in parcurile din Romania, observa ca de la an la an se contureaza un adevarat fenomen. Apar tot mai multi alergatori pe alei, mai ales in zilele calduroase.

Unii dintre acesti pasionati de jogging ne-au dezvaluit momentul in care au trecut de la sedentarism desavirsit la dependentza de miscare.

Afla mai multe despre acest subiect din acest material video difuzat la ProTV!



Valoarea oualor

21 Aprilie 2011

Toate studiile privind consumul de oua ajung la aceeasi concluzie: acest aliment este deosebit de valoros prin proteinele pe care le contine. Acestea contribuie la mentinerea masei musculare si dezvoltarea fortei, dau senzatie de satietate si pot reprezenta si o sursa de energie. Valoarea proteinelor continute in oua este data si de prezenta aminoacidului esential, leucina, care joaca un rol important in reglarea metabolismului glucozei la nivel muscular, ceea ce face ca ouale sa fie alimente valoroase si pentru cei care fac antrenamente de anduranta.

>> Se stie ca ouale nu produc variatii bruste ale nivelului glicemiei si insulinemiei, reprezentand astfel o sursa de energie cu eliberare lenta.

>> Ouale sunt bogate in nutrienti precum tiamina, riboflavina, acidul folic, vitaminele B12 si B6 (absolut necesare pentru producerea de energie).

>> Un ou asigura mai mult de 6 grame de proteine de inalta calitate (adica aproape 15% din necesarul zilnic), ceea ce ajuta la mentinerea masei musculare si prevenirea hipotrofiei musculate la varstnici.

>> Continutul crescut de leucina contribuie la refacerea mai rapida dupa eforturi intense.

>> Ouale contin profilul complet de aminoacizi, fiind astfel folosite ca "standard de aur" pentru a se face comparatie cu proteinele din alte alimente.


Afisare 10 din 441.
Pagina 30 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii