Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Impins de la piept cu haltera (presa militara)
O METODA DE "ARS" GRASIMEA
DIETELE: ESEC SAU SUCCES?
TU STII SA MERGI PE BICICLETA?
Fluturari cu gantere pe plan inclinat


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MICUL DEJUN, CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI
ANOREXIA NERVOASA
OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA
Alegerea unui program de scadere in greutate
DA JOS BURTA! editia 2005
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 441.
Pagina 28 din 45

Calciul si ajutoarele sale

12 Noiembrie 2011

In urma cu doar cateva luni a fost incheaiat un studiu care arunca o lumina noua asupra relatiilor care se creeaza intre diferitele elemente care ne influenteaza starea de sanatate.

Este vorba despre studiul Prof.James Varani care impreuna cu echipa sa de la Universitatea din Michigan au investigat diferentele dintre aportul de calciu combinat cu alte minerale fata de calciul simplu.

Dr. Varani explica : "Studii anterioare demostrasera cum un aport suplimentar de calciu reuseste sa reduca cresterea celulelor precanceroase la nivelul intestinelor. Noi am extins aceste studii cercetand calitatea unui aport de calciu plus minerale. Acesta s-a dovedit superior in lupta cu proliferarea celulelor precanceroase."

Prof. Varani arata ca desi multa lume are obiceiuri alimentare nesanatoase, introducerea in dieta zilnica a unui cocktail de calciu si minerale ar imbunatati starea generala de sanatate.

"Fuctele si legumele ne ofera cea mai mare parte din necesarul zilnic - fibre, vitamine si minerale si o dieta bogata in fructe si legume poate fi asociata cu un risc scazut de cancer intestinal," conchide profesorul.

In fiecare an mai mult de un milion de oameni sunt diagnosticati cu cancer intestinal si 90% dintre acestia pot fi ajutati daca boala este diagnosticata atunci cand se afla in stadiile incipiente.

Omega-3 si Osteoartrita

31 Octombrie 2011

Un studiu realizat la Universitatea din Bristol, sponsorizat de Arthritis Research UK arata cum acizii grasi omega-3, care se gasesc in uleiul de peste reduc semnele si simptomele osteoartritei.

Studiul realizat pe animale de laborator a aratat o rata de reducere a aparitiei bolii cu pana la 50%, ceea ce reprezinta un succes remarcabil in lupta cu aceasta boala necrutatoare.

Seful echipei de cercetatori, Dr John Tarlton, apartinand de Grupul Matrix Biology Research al University of Bristol's School of Veterinary Sciences, a aratat cum semnele clasice ale bolii, cum ar fi degradarea colagenului din cartilaj sau pierderea moleculelor cu proprietati de absorbtie a socurilor, amandoua au fost reduse dupa administrarea de omega-3.

"Mai mult decat atat, avem dovezi ca omega-3 influenteaza biochimia bolii - nu numai ca previne aparitia sa, dar ii si incetineste progresul in caz de aparitie," spune Dr Tarlton.

Dr Tarlton adauga : "La cele mai multe dintre dietele lumii civilizate exista un dezechilibru intre cantitatile omega-6 si omega-3 - primul se regaseste in cantitati de pana la 30 de ori mai mari decat normalul, in timp ce omega-3 este prezent in cantitati destul de mici. O suplimentare a cantitatii de omega-3 poate reduce acest dezechilibru si de asemenea poate contribui la reducerea incidentelor altor boli, cum ar fi bolile de inima sau colitele."

Noile beneficii ale ghimbirului

19 Octombrie 2011

Radacina de ghimbir este subiectul unor investigatii serioase care se afla inca indesfasurare. Motivul este posibila implicare a acestuia in combaterea cancerului de colon.

Cercetatorii de la University of Michigan Medical School au descoperit recent ca suplimentele nutritive pe baza de radacina de ghimbir reduc nivelele de prostaglandina E2 precum si alti markeri ai inflamarii colonului.

Trecand cu success faza de testare in vitro, cercetarile se fac acum cu subiecti umani. Astfel 30 de participanti au fost testate pe o perioada de 28 de zile, timp in care au primit 2g de supliment pe baza de radacina de ghimbir pe zi.

La analizele efectuate s-a constatat o scadere a nivelului de eicosanoizi - molecule-semnal care iau nastere prin oxidarea acizilor grasi esentiali.

"Radacina de ghimbir se dovedeste a fi tolerabila si sigura", spune Suzanna M. Zick, seful echipei de cercetatori.

"Cresterea consumului de radacina de ghimbir poate ajuta la prevenirea cancerului intr-un mod care nu implica nici un risc de toxicitate si de asemenea are costuri scazute."


Vom scapa de Diabet ?

11 Octombrie 2011

Cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St.Louis au reusit ceva ce pana nu demult parea de domeniul fantasticului : folosind un compus pe care corpul il produce in mod natural au reusit sa restabileasca la animalele de experienta nivelul normal al zaharului din sange.

Shin-ichiro Imai, MD, PhD, Jun Yoshino, MD, PhD, si Kathryn Mills au ales un grup de animale de laborator care sufereau de diabet si dupa administrare de nicotinamide mononucleotidice (NMN)nivelul glicemic s-a restabilit.

Toate celulele corpului produc NMN intr-un lant de reactii care conduc in final la obtinerea unui compus numit NAD, care are o deosebita importanta pentru functionarea normala a organismului.

Acest studiu arata cum inaintarea in varsta si o dieta inadecvata scad productia de NAD si conduc in cele din urma la dereglari metabolice majore. Insa dupa administrarea de NMN, nivelul de NAD creste din nou, ceea ce face organismul sa regleze - uneori complet - mecanismele metabolice deficitare.

Aceasta descoperire aduce o speranta pentru toti cei suferinzi de diabet deoarece mecanismele metabolice influentate de NMN sunt la fel in toata lumea animala.

Genele si alimentatia

4 Octombrie 2011

Ce sa mai mancam ? Ce ne face bine si ce nu ? Subiectele de genul acesta abunda in media de astazi. Dar daca am putea raspunde la aceasta intrebare la nivel molecular - si anume sa intelegem cum raspund genele noastre la alimentele consumate ? Un studiu facut la Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie incearca sa raspunda exact la aceasta intrebare.

Ingerid Arbo, Berit Johansen si echipa lor au studiat efectele diferitelor tipuri de alimentatie asupra expresiei genetice (procesul prin care informatia genetica da nastere unei anumite substante, care este folosita structural sau functional de catre celula).

"Am descoperit ca dieta bazata in proportie de 65% pe carbohidrati, care este cea mai raspandita, face ca un numar insemnat de gene sa lucreze sub stres," spune Berit Johansen.

"Acest lucru nu afecteaza numai genele raspunzatoare de inflamatii, dar si alte gene. asociate cu riscul de boli cardiovasculare, cancer sau diabet de tip II."

Datorita volumului foarte mare de informatii generat de studiu, concluziile finale se lasa asteptate. Tot ce se poate spune la acest moment este ca dieta joaca un rol important in raspunsul genetic al organismului.

Iaurtul Dietetic si Sarcina

27 Septembrie 2011

Un studiu condus de Ekaterina Maslova, de la Harvard School of Public Health si prezentat La Congresul European Respiratory Society, care s-a tinut in acest an la Amsterdam, pune intr-o noua lumina consumul de iaurt dirtetic.

Echipa condusa de Maslova a cercetat in primul rand relatia dintre acizii grasi prezenti in produsele lactate consumate in timpul sarcinii si posibilitatea dezvoltarii de alergii in copilarie.

Concluzia a fost ca acizii grasi nu numai ca nu cresc riscul de aparitie a astmului sau rinitelor alergice, dar chiar protejeaza corpul impotriva acestora.

Astfel, femeile care consumau iaurt dietetic odata pe zi aveau un risc crescut de 1.6 ori de a naste un copil care sa dezvolte astm inaintea varstei de 7 ani.

"Acesta este primul studiu referitor la legaturile dintre iaurtul dietetic si riscul dezvoltarii alergiilor. Motivele exacte ale acestui fapt nu le cunoastem inca in totalitate, de aceea sunt necesare investigatii suplimentare. Este posibil sa existe legaturi exterioare - de exemplu persoane care consuma iaurt in mod regulat sa aiba si stiluri de viata asemanatoare.Cercetarile viitoare vor tine seama si de aceste aspecte."

Broccoli intr-o noua lumina

19 Septembrie 2011

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au descoperit o cale de a imbunatati si mai mult calitatile nutritive si curative ale celebrului deja broccoli. Este vorba despre asezonarea acestuia cu muguri de broccoli, mustar, hrean sau wasabi.

"Cu cat este mai condimentat cu atat este mai eficient," spune Elizabeth Jeffrey, profesor de nutritie la universitatea mai sus amintita.

In studiul realizat s-au amestecat bucati de broccoli proaspat cu pudra de broccoli dupa care au fost masurate componentele bioactive prezente in sange la 30 de minute dupa consum si apoi la trei ore dupa masa. S-a observat ca prezenta acestora era mai ridicata atunci cand alimentele erau consumate impreuna decat atunci cand erau consumate separat.

Alte legume ale caror ingrediente active se combina cu cele aflate in broccoli si imbunatatesc capacitatea organismului de a lupta impotriva cancerului sunt ridichile, varza, rucola, nasturelul sau varza de Bruxelles.

In urma studiului s-a stabilt ca un consum de broccoli de 3-5 ori pe saptamana ofera un beneficiu real impotriva cancerului.

Proiectul ALERG UN MARATON are nevoie de votul tau!

15 Septembrie 2011

"Alerg un maraton! Si sunt tare mandru de asta!", spera membrii Ro Club Maraton sa auda de la copiii pentru care au gandit un program special de antrenament de alergare, de instruire pe teme de nutritie sanatoasa dar si de implicare prin evenimente sportive in problemele din comunitatea lor care ii preocupa.

Proiectul se afla acum in competitia Raiffeisen de proiecte comunitare si are nevoie de sprijinul tau prin vot pentru a fi selectionat in vederea finantarii.

De ce? Pentru ca suntem alertati de aceea ca tot mai multi copii devin sedentari de la varste tot mai fragede, mananca tot mai multe ‘junkuri’ si traseul zilnic favorit este intre calculator, frigider si televizor. Si pentru ca suntem convinsi ca prin daruire, rabdare si pasiune, putem sa contribuim la o schimbare in aceasta privinta. De aceea in urmatoarele 3 luni vrem sa ne impartasim pasiunea pentru alergat si convingerea intr-un mod de viata sanatos cu grup de elevi din 2 scoli bucurestene, pe care vrem sa-i sustinem sa alerge fiecare, progresiv, distanta unui maraton si sa organizeze un cros de strangere de fonduri pentru o cauza umanitara. Vrem ca la sfarsitul programului elevii sa constientizeze ei insisi ca alergatul e distractiv, te face mai voios si sanatos, dar si mandru ca ii poti ajuta pe cei din jurul tau care au nevoie de ajutor . De aceea vom alerga impreuna, vom povesti despre ce inseamna sa mananci sanatos si ne vom sarbatori succesul prin a strange donatii la o cursa umanitara pentru o cauza care ne preocupa.

Poti ajuta ca acest proiect sa se intample, acordandu-i votul tau in competitia de proiecte la care participa. Pentru a putea vota, urmeaza pasii descrisi pe http://raiffeisencomunitati.ro/2011/09/12/start-pentru-votarea-proiectelor/, dupa care poti vedea proiectul afisat la sectiunea de proiecte ONG/Bucuresti/sport, sub denumirea de "Alerg un maraton!".

Iti multumim de pe-acum pentru vot si incredere!


 


Prune uscate contra osteoporoza

13 Septembrie 2011

Atunci cand vine vorba despre intarirea oaselor, in special la femeile aflate la menopauza, un cercetator din Florida a descoperit o cale foarte simpla si foarte naturala - consumul de prune uscate.

Prof. Bahram H. Arjmandi, de la Florida State University, impreuna cu echipa sa, au testat doua grupuri de femei aflate la menopauza, pe o perioada de un an.

Primul grup, din care faceau parte 55 de persoane, a inclus in alimentatia zilnica 100 de grame de prune uscate (aproximativ 10 prune), in timp ce al doilea aconsumat aceeasi cantitate de mere uscate. Participantele la studiu au mai primit, de asemenea, doze zilnice de 500 miligrame de calciu precum si 400 UI vitamina D.

La grupul consumator de prune s-a observat o densitate osoasa crescuta la nivelul ulnei, fata de grupul martor la sfarsitul perioadei de test.

"De-a lungul intregii mele cariere am testat numeroase fructe, inclusiv smochine, curmale, capsuni sau stafide, insa nici una dintre acestea nu a avut acelasi efect asupra densitatii osoase ca si prunele uscate," spune prof.Arjmandi.


Cartofii si hipertensiunea

5 Septembrie 2011

Imaginea clasica a cartofului - leguma care te ingrasa incepe sa paleasca datorita unui studiu relizat de echipa condusa de Joe Vinson, Ph.D., de la Universitatea Scranton din Pennsylvania.

La acest studiu au participat 18 pacienti supraponderali care sufereau de obezitate. Timp de o luna acestia au consumat zilnic doua portii a cate 6-8 cartofi rosii, copti in coaja, fiecare de marimea unei mingi de golf.

In tot acest timp tensiunea arteriala a pacientilor a fost monitorizata. Astfel, s-a constatat ca in medie tensiunea diastolica a scazut cu 4.3% iar cea sistolica cu 3.5%, in timp ce nici unul dintre participantii la studiu nu a luat in greutate.

Dr.Vinson spune ca rezulatele par sa se datoreze unor substante continute in cartof care au actiune similara inhibitorilor ACE - o gama de medicamente folosita pentru reducerea tensiunii articulare.

Din pacate pentru iubitorii de cartofi prajiti, se pare ca acestia nu pot beneficia de substantele-minune, acestea pierzandu-si proprietatile atunci cand sunt supuse la temperaturi mari.

Afisare 10 din 441.
Pagina 28 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii