Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SA JUCAM TENIS!
VIDEO - Sforaitul, apneea de somn si obezitatea
ESTE EPUIZAREA NECESARA?
Stretching - coapse - exercitii set 4
Ramat din aplecat cu haltera
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Valori nutritionale grasimi
PASTILELE DE SLABIT
EXERCITIILE PENTRU ABDOMEN - DE EVITAT DIMINEATA
SPORTUL - ARGUMENTE FIZIOLOGICE
Cromul
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 246.
Pagina 21 din 25

8 beneficii ale ceaiului de musetel

21 Octombrie 2009

Musetelul este consumat de sute de ani, de obicei sub forma de infuzie, are urmatoarele efecte benefice asupra organismului :

1. Somn mai bun - este cel mai cunoscut efect al ceaiului de musetel. Relaxarea care urmeaza consumului de ceai este benefica unui somn linistit

2. Regleaza problemele tractului digestiv - alina durerile de stomac, ajuta la calmarea intestinului iritat sau iritabil, favorizeaza eliminarea si in general asista digestia in totalitate.

3. Calmeaza crampele menstruale - era folosit in acest scop inca din Egiptul Antic. Un studiu modern arata cum consumul de ceai de musetel creste nivelul de glicina in urina, un compus care calmeaza spasmele musculare.

4. Ajutor pentru suferinzii de hemoroizi - uleiul de musetel este folosit in tratamentul hemoroizilor

5. Lupta impotriva frigului - musetelul creste imunitatea organismului si ajuta in lupta contra racelilor

6. Vindeca ranile - Egiptenii, romanii si grecii foloseau cataplasme cu musetel pentru accelerarea procesului de vindecare a ranilor

7. Ajuta diabeticii - intr-un studiu recent se arata ca musetelul previne complicatiile legate de diabet, precum si hiperglicemia

8. Este un aliat in lupta contra cancerului - studii in-vitro arata posibilitatea ca musetelul sa ne protejeze de diferite tipuri de cancer


Psihobiologia, codul genetic si preferintele copiilor

17 Octombrie 2009

Da, ati citit bine. Aceste trei notiuni au ceva in comun. Un grup de psihobiologi de la Centrul Monell Chemical Senses din Philadelphia, care studiau de multa vreme comportamentul copiilor, au facut de curand o descoperire uimitoare - regiunile genetice raspunzatoare de senzitivitatea la gustul amar influenteaza puternic preferintele copiilor.

Testele ADN realizate pe 143 de copii au relevat ca alela pentru gustul amar poate fi prezenta sau nu, ori poate fi dublata. Genotipurile respective au fost numite PP, AP si AA - unde P reprezinta prezenta alelei pentru gustul amar.

Copiii apartinand genotipului PP fiind cei mai senzitivi dintre toti, aveau probleme cu mancarea catorva tipuri de vegetale.

Prin urmare, sfatul specialistilor este ca data viitoare cand copilul impinge deoparte farfuria cu spanac sa nu-l catalogam imediat drept mofturos. S-ar putea sa aiba o sensibilitate crescuta la anumite gusturi.

Cafeina din suplimentele alimentare

15 Octombrie 2009

Consumul suplimentelor alimentare a crescut treptat in ultimul timp. Ajutorul dat unei diete deficitare in anumite elemente, absolut indispensabile corpului pentru a functiona corect, este o idee nemaipomenita.

Ceea ce s-ar putea sa nu cunoasca toata lumea este faptul ca unele dintre aceste suplimente contin cafeina, lucru ce nu apare intotdeauna pe eticheta.

Cafeina este un alcaloid natural care nu se gaseste numai in ceai sau cafea, ci si in alte 60 si ceva de plante si derivate din plante. Guarana, mate, nucile de cola sau extractul de ceai verde sunt numai cateva dintre acestea. Ele sunt ingrediente obisnuite ale suplimentelor alimentare.

Un studiu condus de Janet Roseland, nutritionist la Nutrient Data Laboratory a demonstrat ca marea majoritate a suplimentelor alimentare contin cel putin un ingredient bogat in cofeina.

Aproximativ jumatate dintre produsele testate contineau echivalentul a doua cesti de cafea pe zi.

"Deoarece exista consumatori care nu-si limiteaza consumul de cafea, este important pentru acestia sa citesca cu atentie eticheta suplimentelor nutritive pe care le consuma", spune Dr.Roseland.

Soia si memoria la barbati

12 Octombrie 2009

Consumul de soia este asociat cu multe beneficii pentru sanatate - protectie impotriva multor tipuri de cancer, boli de inima, osteoporoza si altele.

Un grup de cercetatori de la Universitatile South Australia si Adelaide, condusi de Peter Howe au realizat un studiu referitor la efectele consumului de soia asupra memoriei barbatilor.

Studiul a durat 12 saptamani - timp in care 34 de barbati sanatosi au primit o doza zilnica de 116 mg de izoflavone de soia.

La inceputul si la sfarsitul acestei perioade subiectilor le-au fost testate memoria, functiile cognitive si capacitatile de procesare vizual-spatiale. S-a constatat ca in urma suplimentarii cu izoflavone performantele acestora au crescut in media cu 18%.

Structura chimica a izoflavonelor este asemanatoare estrogenului - de aceea se considera ca acestea activeaza receptorii beta pentru estrogen, ceea ce conduce la performante crescute ale creierului.

Slabeste sigur si natural

10 Octombrie 2009

"Slabeste sigur si natural" este un concurs de organizat de catre Mihai Dragomir si partenerii sai, dedicat celor care vor sa isi imbunatateasca forma fizica, sa scape de kilograme, sa invete sa manance sanatos si sa faca miscare. Concursul a ajuns la a doua editie.

La aceasta editie sunt 13 concurenti supraponderali, care se vor lupta timp de o luna pentru a da jos o buna parte din excedentul ponderal. Ei se vor antrena sub directa indrumare a antrenorului Mihai Dragomir si a colegilor sai, si vor fi monitorizati nutritional de catre dr. Serban Damian.

Printre sponsori se afla Juice Zone, Nutrizzia si Bucovina.

Mihai Dragomir este promotorul unui revolutionar concept anti-aging numit CardioMix - mai multe detalii pe www.cardiomix.ro

Conferinta de presa a avut loc la Casa de Cultura a orasului Chitila si s-a bucurat de prezenta unor persoane publice, cum ar fi Florentina Opris de la Prima TV si CRBL.

La finalul concursului veti afla toate detaliile pe siteul nostru.


Sarea - prieten sau dusman ?

7 Octombrie 2009

Un studiu realizat Food Standard Agency pe 2.000 de persoane din Marea Britanie a relevat faptul ca 77% la suta dintre subiecti nu realizau ca trei patrimi din cantitatea totala de sare ingerata vine din alimente care, desi nu sunt printre cele mai sarate, sunt cel mai consumate.

Pe primele trei locuri din acest top de afla painea, urmata de produsele din carne si de cerealele de la micul dejun! Intrebati care alimente cred ca ar aduce mai multa sare in corp - subiectii au fost rugati sa aleaga dintr-o lista cu zece pozitii - , numai 13% dintre cei au mentionat painea si doar 12% cerealele. 73% au ales chips-urile si snacks-urile si 36% produsele din carne.

Semnalul de alarma vine datorita faptului ca se consuma in medie 8.6g de sare pe zi, fata de 6g, cat este recomandat, prin acest studiu, FSA incercand sa sensibilizeze omul de rand, care ar trebui sa fie mai atent la nivelul de sare al alimentelor pe care le consuma.

Conducatoarea echipei de cercetatori, Rosemary Hignett declara : "Nu incurajam oamenii sa renunte la consumul de paine sau cereale pentru micul dejun - suntem constienti ca acestea sunt o veriga importanta a dietei zilnice. Spunem doar - cititi mai bine etichetele, si alegeti produsele cu concentratii mai mici de sare."

Nivelurile ridicate de sare din organism cresc riscul de hipertensiune arteriala, care la randul ei poate duce la accident vascular cerebral.

Nutritia - 3 mari descoperiri recente

4 Octombrie 2009

Lista care urmeaza este extrasa de pe ordinea de zi a Congresului de Nutritie de anul acesta al Universitatii Wageningen din Olanda.

1. Acidul folic previne malformatiile congenitale.
Acidul folic este o vitamina B. Deficitul acesteia INAINTE ca femeia sa ramana insarcinata poate cauza malformatii la nivelul creierului sau coloanei. Daca o femeie incepe sa ia acid folic abia dupa ce ramane insarcinata, este de multe ori prea tarziu. Aceste malformatii au loc de obicei in primele saptamani ale sarcinii, de multe ori inainte ca femeia sa stie ca este insarcinata.

2. Efectele acizilor grasi trans asupra sanatatii.
Acizii grasi trans se gasesc in mod natural in anumite mancaruri (produse lactate, vita si miel). De asemenea, mici cantitati de grasimi trans se formeaza in timpul rafinarii uleiurilor vegetale (uleiul de canepa si de soia). Grasimile trans se mai creeaza si cand producatorii folosesc un proces numit "hidrogenare partiala". Acest proces transforma uleiul lichid intr-o forma semi-solida (margarina).

Produsele facute cu grasimi sau uleiuri cu o proportie mare de grasimi saturate sau trans au o durata mai mare de viata decat celelalte produse. Grasimile saturate si trans au de asemenea un rol in producerea texturilor si aromelor multor dintre produsele de patiserie si snacksuri. De exemplu, grasimile saturate si trans dau foietajelor acea proprietate de "a se topi in gura".

Problema este ca acesti acizi sunt deosebit de nocivi pentru sanatate - ei stau la baza obezitatii, bolilor de inima, cancerului, diabetului, bolilor articulare, depresiilor si modificarilor comportamentale.

3. Tesutul gras lucreaza ca un organ endocrin.
Grasimea nu mai este privita ca o componenta pasiva a organismului. Se stie astazi ca celulele tesutului grasos secreta un hormon foarte important in reglarea apetitului si a greutatii corporale - leptina. De exemplu, nivelul scazut de leptina declanseaza senzatia de foame.
In afara de leptina, cercetari recente au descoperit si alti hormoni produsi tesutul gras : adiponectina, visfatina, rezistina, etc.

Toate aceste descoperiri deschid drumuri noi pentru intelegerea mecanismelor nutritionale.

Ciocolata cu lapte sau neagra - pe care o alegem ?

30 Septembrie 2009

Partizanii ciocolatei stiu ca de peste zece ani circula ideea ca ciocolata negra este buna pentru sanatate. Un studiu recent al Universitatii Yale confirma faptul ca ciocolata neagra are efecte pozitive asupra functiilor cardiovasculare, prin imbunatatirea pe termen scurt a functiilor arteriale, traduse in cele din urma in reglarea presiunii arteriale.

Recent s-a descoperit ca si ciocolata cu lapte poate avea efecte benefice.

Dar care dintre acestea este mai buna pentru sanatate ? "Depinde", spune Penny Kris-Etherton, profesor de Nutritie la Pennsylvania State University. "In general, ciocolata neagra este considerata mai benefica. Insa depinde foarte mult de modul de procesare."

Substantele cele mai benefice din ciocolata sunt antioxidanti numiti polifenoli, care se gasesc in bobul de cacao, si de asemenea in multe fructe si vegetale, vin rosu si ceai verde.

Ciocolata cu lapte contine mai multe grasimi saturate, care pot ridica nivelul colesterolului, insa multi dintre producatorii care se respecta includ in componenta acesteia elemente bioactive care pondereaza efectul grasimilor saturate.

Din pacate, ciocolata nu va fi inclusa prea curand pe lista suplimentelor nutritive necesare zilnic. Inca mai contine zahar si grasimi. Este, de asemenea, foarte bogata in calorii - fapt ce o exclude de pe lista alimentelor consumate in timpul dietelor, de exemplu.

Mesajul-cheie, conchide Kris-Etherton este ca oamenii nu ar trebiui sa-si inchipuie ca ciocolata este asa de sanatoasa incat sa faca abuz de ea. Este posibil sa intr-o buna zi sa avem tipuri de ciocolata care sa se potrivesca mult mai bine nevoilor nutritive, insa deocamdata ciocolata contine destui compusi care nu o fac deloc atractiva pentru partizanii dietelor.

Ea trebuie, asadar, consumata cu moderatie, indiferent ca este neagra sau cu lapte.

Suplimente pentru mega performanta sportiva la www.megaproteine.ro

29 Septembrie 2009

Sportivii in general, si culturistii in particular, necesita o dieta speciala. De obicei, pentru a-si asigura necesarul de proteine si energie necesare antrenamentului, culturistii au nevoie de mai multe calorii comparativ cu persoanele de aceeasi greutate dar care nu practica acest sport.


Culturistii au nevoie de o dieta echilibrata, in care carbohidratii complecsi si proteinele de calitate joaca un rol esential. Insa nevoile unui sportiv de performanta nu se rezuma doar la proteine si carbohidrati, fiind nevoie de o gama vasta de nutrienti, printre care amintim acizii grasi esentiali, vitaminele si mineralele, creatina si alte suplimente care stimuleaza activitatea fizica si tonusul muscular.


Toti acesti nutrienti sunt greu de obtinut in cantitate suficienta si proportie optima dintr-o dieta clasica.

MegaProteine.ro, un magazin de suplimente nutritive proaspat lansat, propune o solutie la aceste nevoi crescute ale sportivilor prin produsele de calitate superioara pe care le ofera. Suplimentele nutritive de pe MegaProteine.ro sunt importate din SUA, poarta marca unor producatori renumiti, sunt 100% originale si de cea mai buna calitate.


Pentru mai multe informatii despre categoriile de suplimente oferite de firma noastra, accesati adresa www.megaproteine.ro.

Consumul de carne si cancerul cerebral - nici o legatura

27 Septembrie 2009

In ciuda teoriilor care afirma contrariul, adultii care consuma carne din abundenta nu prezinta un risc crescut de cancer cerebral, afirma un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Cercetarea s-a axat pe cautarea unei legaturi intre tumorile cerebrale, cantitatea de carne ingerata si nitrosamine - compusi prezenti in diferite alimente si care sunt virtuali declansatori ale cancerului.

Nitrosaminele se pot forma in corp in urma consumului de nitrati si nitriti de sodiu - anumite substante folosite in industria alimentara pentru procesarea si pastrarea alimentelor sunt bogate in astfel de compusi.

De cateva decenii cercetatorii au crezut ca exista o legatura directa intre nitrosamine si declansarea cancerului cerebral.

La noul studiu au participat 238.000 de barbati si femei - 238 dintre acestia erau diagnosticati cu cancer cerebral la un moment dat.

Nu s-a descoperit nici o legatura intre cancerul cerebral, alimentatia pe baza de carne, nitriti, nitrati si nitrosamine. Mai mult, nici macar aportul scazut de antioxidanti nu a crescut riscul bolii.

Acest studiu deschide noi perspective in descifrarea mecanismelor care declanseaza cancerul cerebral - mecanisme care se dovedesc mult mai complicate decat se credea pana acum.




Afisare 10 din 246.
Pagina 21 din 25


Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri