Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SPORTURI NOI LA OLIMPIADA LONDRA 2012
CELE 10 MITURI ALE CANCERULUI DE SAN
POSTUL ALIMENTAR - STIINTA SI TRADITIE
Stretching - coapse - exercitii set 1
CELE MAI SANATOASE 10 BUCATARII ETNICE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate Fierbinte
Noua carte a  doctorului Șerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam CSID - Cum sa fiti in forma in plina cura de slabire?
VALORILE NUTRITIONALE ALE ALIMENTELOR
REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
ANTRENEAZA-TI PICIOARELE!
DA JOS BURTA! editia 2008
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 247.
Pagina 19 din 25

Iarna si vitamina D

18 Ianuarie 2010

Un studiu incheiat de curand la Universitatea din California recomanda o doza crescuta de vitamina D pe timp de iarna.

Cei 72 de participanti la studiu, toti rezidenti in Davos, California, au fost monitorizati pe o perioada de un an.

S-a constatat ca, tinand cont de expunerea la soare si de coeficientul de reflexie al pielii, pentru a putea atinge necesarul de vitamina D pe timp de iarna, tipul caucazian are nevoie de 1300 UI plus expunere solara, in timp ce persoanele a caror piele este mai inchisa la culoare au nevoie de cantitati mai mari de vitamina D , intre 2100 si 3100 UI.

Cantitatea optima de vitamina D este considerata a fi cea de 100 nmol/l, iar deficienta se instaureaza atunci cand aceasta cantitate scade la sub 50 nmol/i.

La adulti, deficitul de vitamina D poate duce la osteopenie, osteoporoza, scaderea fortei musculare, fracturi, diferite tipuri de cancer, boli autoimune, boli infectioase si cardiovasculare. S-a pus in evidenta si faptul ca pastrarea nivelului optim de vitamina D reduce incidenta diabetului de tip 1.

Vitamina D are doi precursori inactivi , D2, numita si ergocalciferol si D3, numita cholecalciferol. Dintre acestia, D3, care este produs atunci cand corpul este expus la radiatii solare ultraviolete, se considera a fi mai important.

Mango si lupta contra cancerului

13 Ianuarie 2010

Un studiu realizat la Texas AgriLife Research de catre o echipa de cercetatori condusi de Dr Susanne Talcot a ajuns la o concluzie surprinzatoare: fructul de mango, desi nu are o capacitate antioxidanta mare - in comparatie cu rodia, afinele sau acai - are totusi capacitatea de a preveni ori stopa cancerul de san sau colon.

"Desi capacitatea antioxidanta este de 5 ori mai mic a decat cea a strugurilor, de exemplu, fructul de mango se descurca destul de bine atunci cand vine vorba de lupta contra cancerului", spune Dr. Talcott.

De aceea, recomandarea cercetatorilor este ca fructul de mango sa fie luat in consideratie atunci cand vorbim despre dieta zilnica.

"Am descoperit ca celulele normale nu au avut de suferit deloc - deci mango nu face nici un rau corpului", continua cercetatoarea. "Ca o observatie generala, de obicei agentii naturali ataca numai celulele bolnave, cel putin atunci cand sunt administrati in concentratii rezonabile."

Studiul a pus in evidenta rolul jucat de compusii aflati in fructul de mango in intreruperea ciclului celulei cancerigene.

Echipa are in vedere o continuare a a studiului prin participare de subiecti umani, si in cazul in care rezultatele pozitive observate in laborator se confirma, o sensibilizare a cetateanului de rand la aspectele curative ale fructului de mango.

Vesti bune pentru gravide

9 Ianuarie 2010

Daca sunteti gravida si cautati o scuza pentru a consuma sunca si oua , acum aveti una destul de solida - un studiu realizat recent la Universitatea din Carolina de Nord arata cum colina, care se gaseste atat in carne cat si in oua, joaca un rol esential in dezvoltarea creierului fatului, in special a zonelor asociate cu memoria.

Dr.Steven Zeisel si colegii sai au realizat studiul pe animale de laborator pe care le-au hranit separat in timpul perioadei de sarcina. Unul dintre grupuri a primit colina, celalalt nu.

Colina s-a dovedit a fi de o importanta capitala in sintetizarea a doua proteine (G9a si Calb) fara de care creierul nu functioneaza la parametrii maximi.

"Cercetarile recente ne fac sa regandim modul in care etichetam un aliment ca fiind sanatos sau nu - si acesta este un bun exemplu in care se vede cum o nutritie prenatala buna are o importanta vitala pentru intreaga viata a copilului", spune Gerald Weissmann, MD, Redactor-Sef la FASEB Journal.

Un paharel pe zi, de ce anume ne va feri ?

3 Ianuarie 2010

Raspunsul la aceasta intrebare vine de la Universitatea Reading, din Marea Britanie. Conform cercetarilor intreprinse aici, sampania face oxidul de azot mai disponibil vaselor de sange, ceea ce duce la o reglare a circulatiei sanguine si la scaderea riscului de ateroame.
Beneficiul pare sa vina din partea polifenolilor aflati in strugurii folositi la fabricarea sampaniei.

Intrebarea este, ce facem acum, gasim in fiecare zi ceva de sarbatorit ? Greu de spus, afirma cercetatorii, efectele pe termen lung ale consumului de sampanie nu sunt inca destul de bine cunoscute.

"Intotdeauna am incurajat o aborbare responsabila a consumului de alcool, insa aceasta stire, despre reducerea riscului bolilor cardiovasculare prin consumul sampaniei, mi se pare ceva deosebit de interesant", spune Jeremy Spencer, profesor de nutritie moleculara la Universitatea din Reading.

Asa ca, daca va aflati printre aceia care s-au bucurat de sosirea noului an cu o cupa de sampanie in mana, e timpul sa va mai bucurati o data - ati facut ceva bun si pentru inima dumneavoastra.

De ce nu (mai) mergem la sala ?

30 Decembrie 2009

Un posibil raspuns la aceasta intrebare ne dau Wayne C. Miller, PhD si Todd A. Miller, PhD, in articolul "Atitudinile adultilor normo- si supraponderali asupra antrenamentului in cadru organizat", publicat in Journal of Nutrition Education and Behavior.

Studiul - la care au luat parte 1552 de adulti dintre care 989 supraponderali - a avut la baza Teoria Comportamentului Planificat, care urmareste, printre altele, atitudinea individuala, perceptia presiunii sociale asupra comportamentului si perceptia individuala asupra dificultatii anumitei actiuni.

Cercetatorii au descoperit ca spre deosebire de normoponderali, adultii supraponderali au o credinta mai mare in rolul exercitiilor fizice de a imbunatati infatisarea si imaginea de sine.

Din pacate, tot ei se simt mai jenati si intimidati de punerea in practica a programelor fizice. Acest lucru are cauze multiple, sustin cercetatorii, printre care se numara jena de a lucra cu persoane tinere, sau de a lucra printre persoane aflate in forma fizica buna, jena de a lucra cu persoane de sex opus, de a nu putea folosi corect echipamentul, sau pur si simplu incapacitatea de a combate plictiseala ce se poate instaura in timpul antrenamentului.

Cu cat greutatea unui supraponderal era mai mare, cu atat perceptia sa asupra starii de sanate era mai scazuta.

Autorii trag concluzia ca atunci se recomanda persoanelor supraponderale programe fizice, de acum inainte va trebui sa se tina seama ceva mai mult de propria perceptie asupra acestora.

Dupa masa de Craciun, plimba-te!

26 Decembrie 2009

Daca vrei sa scapi de caloriile "acumulate" la masa de Craciun si zilele urmatoare, cea mai buna si simpla modalitate este sa iesi la o plimbare in parc si in general sa cresti nivelul activitatii fizice pe care o practici in vacanta.

O masa tipica de Craciun poate ajunge la valoarea de 1500 kcal, ceea ce inseamna mai mult de jumatate din necesarul zilnic pentru un barbat si mai mult de trei sferturi din necesarul zilnic al unei femei.

Daca toti romanii ar iesi la plimbare dupa Craciun, probabil ca ar acoperi o distanta de 40-50 de milioane de kilometri.

Indiferent de vrema de afara, plimbarea dupa masa de Craciun ar putea sa devina un obicei tot atat de placut ca si sarbatoarea in sine. Familiile si prietenii se pot intalni si pentru a se plimba, nu numai pentru a manca si a bea. In acest fel poti evita senzatia de "plin" ce apare dupa mancatul excesiv.

Daca iti place sa alergi poti sa te intalnesti cu membrii Ro Club Maraton pentru a alerga in parcurile bucurestene, in fiecare sambata si duminica.


Mos Craciun ar trebui sa isi schimbe imaginea

21 Decembrie 2009

Mos Craciun ar trebui sa isi schimbe imaginea: ar trebui sa renunte la sanie si sa mearga pe jos, ar trebui sa slabeasca, ar trebui sa manance morcovii pe care copiii ii lasa pentru reni si ar trebui sa uite de sherry si placinta si ca sa o spunem pe-a dreapta, n-ar mai trebui sa promoveze imaginea unui obez, care bea in timp ce conduce si are un stil de viata nesanatos.
Aceasta este tema unui articol publicat in British Medical Journal, una dintre cele mai bine cotate reviste medicale. Autorul articoului este dr. Nathan Grills de la Monash University.

Se pare ca imaginea clasica a lui Mos Craciun poate avea un impact negativ asupra a milioane de minti fragede de copii. Grills considera ca ar trebui sa ne folosim de popularitatea acestui personaj pentru a promova un stil de viata sanatos.
Dr. Grills a studiat problema si a ajuns la concluzia ca Mos Craciun este un personaj extrem de cunoscut printre copii, asta pentru ca este foarte bine promovat. De exemplu, el este mult mai familiar copiilor de varsta scolara din SUA decat Ronald McDonald, un alt personaj foarte intens promovat, care are menirea de a asocia mancarea McDonald's cu sentimente pozitive precum bucuria, satisfactia, fericirea.
Imaginea lui Mos Craciun este folosita pentru a vinde anumite produse si de multe ori este infatisat promovand produse nu prea bune pentru sanatate, iar impactul este global. Un exemplu foarte graitor - Coca-Cola (in aceasta perioada aveti ocazia sa va convingeti de asocierea intre acest produs si Mos Craciun in campaniile de marketing).

Grills mai puncteaza si aceste aspecte:

- in felicitarile de Craciun, mosul este de multe ori reprezentat fumand pipa sau trabuc
- Mos Craciun promoveaza consumul de alcool in timpul "sofatului" (coniac si ce ii mai place lui)
- in ciuda faptului ca este reprezentat calatorind prin aer cu mare viteza, niciodata nu apare purtand centura sau casca
- ar putea fi acuzat ca promoveaza si alte activitati periculoase - cataratul pe acoperis si saritul prin hornul casei
- tuseste si stranuta frecvent... tocmai acum cand circula virusul gripei porcine

Grills sugereaza ca ar cam fi timpul pentru o updatare a imaginii lui Mos Craciun. Ce ati zice de un mos in forma, facand exercitii la sala?


Consumul zilnic de ulei de peste contribuie la sanatatea ta

12 Decembrie 2009

Lysi, lider mondial in productia de ulei de peste, cu o experienta de peste 70 de ani in domeniu, va recomanda sa va informati despre beneficiile consumului zilnic de ulei de peste pentru sanatatea intregii familii, accesand www.sagasanatate.ro.

Pentru mentinerea vitalitatii, a sanatatii si pentru cladirea unui sistem imunitar puternic, uleiul de peste ar trebui sa fie prezent in alimentatia zilnica a intregii familii

Stiati ca... Omega-3 constituie caramizile de temelie ale formarii creierului, retinei si sistemului nervos iar copiii pot beneficia de aportul uleiului de peste pentru o dezvoltare sanatoasa inca din perioada uterina, daca mama lor ia zilnic ulei de peste?

Stiati ca... pentru adulti, Omega-3 reduce inflamatia si "intepeneala" de dimineata a articulatiilor?

Stiati ca... acizii grasi Omega-3 imbunatatesc circulatia cardiovasculara, scad aritmiile, modereaza presiunea sanguina si hipertensiunea si normalizeaza nivelul colesterolului si al trigliceridelor?

Stiati ca... Omega-3 este indispensabil pentru sportivi si pentru persoanele ce depun un efort fizic si intelectual sustinut?

Stiati ca... Vitaminele D si A din Uleiul din Ficat de Cod sunt necesare pentru a asigura dezvoltarea sanatoasa a oaselor, ochilor si dintilor; vitamina D previne rahitismul si osteoporoza si ajuta la refacerea masei osoase dupa fracturi, contribuind la fixarea calciului?

Stiati ca...Uleiul din Ficat de Rechin stimuleaza intens sistemul imunitar adult datorita continutului bogat în alkoxigliceroli, fiind un remediu natural foarte pretios?

Produsele naturale Lysi din ulei de peste pur islandez respecta un control foarte strict al calitatii si sunt obtinute din pestele proaspat al Atlanticului de Nord. Lysi a ajuns un reper mondial in domeniul lipidelor marine, in 2007 fiind premiata de Presedintele Islandei pentru "viziunea de care compania da dovada in dezvoltarea de produse, cercetarea si experienta in domeniul sau".

Puteti gasi produsele Lysi in farmacii, plafare si la distribuitorii online.


Uleiul de in si osteoporoza

7 Decembrie 2009

Un studiu recent publicat in International Journal of Food Safety, Nutrition and Public Health a evidentiat faptul ca uleiul de in poate reduce riscul de osteoporoza la femeile aflate la menopauza si la femeile suferind de diabet.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator la National Research Center din Cairo, de catre o echipa condusa de Dr.Mer Harvi.

Echipa a descoperit diabetul influenteaza osteoporoza mai mult decat pierderea echilibrului hormonal specific menopauzei. S-a observat, de asemenea, ca uleiul de seminte de in a avut un efect benefic asupra densitatii osoase si a reducerii nivelului markerilor asociati cu osteoporoza.

Se considera ca acizii grasi prezenti in uleiul de seminte de in joaca un rol important in formarea matricii osoase si a mineralizarii osului.

Echilibrul proteic - cheia longevitatii

3 Decembrie 2009

Un studiu recent sponsorizat de Wellcome Trust and Research into Ageing sugereaza ca pentru pastrarea sanatatii, mai important decat reducerea caloriilor este pastrarea echilibrului proteic.

Studiul, realizat in laborator, explica de ce restrictiile dietare, desi par a avea reale beneficii pentru sanatate, pot genera si efecte secundare ingrijoratoare, unul dintre ele fiind scaderea fertilitatii.

Cercetatorii au modificat in permanenta cantitatile de zaharuri, vitamine, lipide si aminoacizi. Concluzia a fost ca modificand cantitatile de aminoacizi au fost afectate atat durata de viata cat si fertilitatea - modificarea celorlalte componente ale dietei a avut efecte scazute sau neglijabile.

"Manipuland cu grija cantitatile de aminoacizi din dieta", spune Dr.Matthew Piper, unul dintre autorii studiului, "am reusit sa maximizam atat longevitatea cat si fertilitatea. Aceasta inseamna ca va fi posibil in viitor sa prelungim viata fara toate acele restrictii alimentare urate de toata lumea."

Afisare 10 din 247.
Pagina 19 din 25


Noutati
28 Noiembrie 2017
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate
Noua carte a  doctorului Șerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,

20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri