Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam DE CE NE INDRAGOSTIM DE PERSOANELE NEPOTRIVITE?
TABATA, ANTRENAMENT IN 4 MINUTE
STATUL JOS CRESTE RISCUL PENTRU OBEZITATE SI BOLI DE INIMA
OBOSEALA OCULARA, SFATURI PRACTICE SI REMEDII NATURALE
Exercitii pentru muschii abdominali


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA
CUM POTI COEXISTA PASNIC CU DIABETUL
LEZIUNILE MUSCULARE LA ANTRENAMENTE
NOI REGULI ALE DIETEI - 6 MODURI SURPRINZATOARE DE A SLABI
TRANSFORMA ZAMBETUL INTR-UN ELIXIR PENTRU SUFLET
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » UN EXERCITIU PENTRU TONIFIEREA MUSCHILOR TRUNCHIULUI

UN EXERCITIU PENTRU TONIFIEREA MUSCHILOR TRUNCHIULUI


Cei mai multi dintre cei pasionati de fitness si culturism isi doresc un abdomen la fel de frumos cizelat ca al lui Florin Uceanu sau ca al Florinei Cernat. V-ati gandit insa ca in afara de aspectul estetic, un abdomen bine dezvoltat reprezinta un punct forte pentru oricine?

Musculatura trunchiului si in special cea a zonei mediane ("coreÃ?" cum ii spun americanii - adica "miezul" sau "centrul") este deosebit de importanta pentru orice miscare am face, nu numai la sala, dar si in viata de zi cu zi. Multe probleme la nivelul coloanei vertebrale apar datorita unei insuficiente dezvoltari a musculaturii lombare si/sau abdominale, precum si datorita dezechilibrelor de dezvoltare intre aceste doua grupe antagoniste.

Asadar, daca doriti sa va asigurati ca nu veti avea probleme de aceasta natura, acordati atentie antrenamentului acestor grupe, chiar daca la un moment dat vi se pare mai important sa aveti bicepsi sau pectorali frumosi.

In continuare o sa va prezint un exercitiu mai aparte, care nu face parte din "arsenalul" clasic al antrenamentelor de forta, insa pe care merita sa il incercati, fiindca are un efect deosebit de eficient asupra tonifierii musculaturii abdominale si paravertebrale. Un avantaj suplimentar este ameliorarea stabilitatii, deci este un exercitiu recomandat si celor ce practica alte sporturi, cum ar fi de exemplu artele martiale.

Pentru inceput asezati-va pe podea, cu sprijin pe antebrate si varfurile degetelor de la picioare, ca in fotografie. Mentineti trunchiul drept, rigid; corpul trebuie sa fie aliniat, de la cap si pana la talpi, fara angulari laterale sau in plan antero-posterior. Tineti capul relaxat si privirea spre sol.

Treceti cu grija greutatea corpului pe antebratul drept si intindeti spre inainte bratul stang, mentinand toti muschii trunchiului in contractie timp de cateva secunde. Aduceti lent bratul stang la pozitia de start. Schimbati bratele si repetati. Faceti 2-3 serii a cate 6-10 repetari.

Dupa ce terminati aceste serii, odihniti-va cateva minute. Puteti sa faceti cateva exercitii de stretching pentru muschii abdominali si pentru muschii paravertebrali.

Asezati-va din nou in pozitia initiala, cu sprijin pe antebrate si varfurile picioarelor. Mentineti trunchiul rigid si corpul aliniat, de la cap si pana la picioare. Capul sa fie relaxat si privirea spre podea.

Deplasati greutatea corpului pe antebrate si ridicati unul dintre membrele inferioare, mentinut in extensie, la o distanta de 15-20 cm de la sol, apoi reveniti cu acesta lent la podea. Schimbati piciorul si repetati. Faceti cate 2-3 serii a cate 6-10 repetari.

Daca sunteti intr-o forma fizica buna si aceste exercitii vi se par prea usoare, atunci puteti sa folositi greutate suplimentara. Asezati in fata voastra, la o distanta de 30-40 cm doua gantere usoare (3-5 kg). In momentul cand ridicati cate un brat, luati in mana cate o gantera si mentineti-o timp de cateva secunde in aer, apoi coborati-o lent. In felul acesta puneti la treaba si fasciculul anterior al deltoizilor. Pentru variatie puteti sa faceti o miscare de supinatie in timp ce ridicati greutatea, astfel incat la pozitia finala, palma sa fie orientata in sus. Atunci cand aduceti gantera la podea, faceti miscarea inversa.

In ceea ce priveste picioarele, puteti sa va prindeti de glezne saculeti de nisip de greutate variabila, in functie de posibilitatile voastre. In felul acesta implicati mai mult in miscare muschii fesieri. O alta varianta este flectarea membrului inferior de la nivelul genunchiului, ca si cum ati vrea sa loviti tavanul cu calaiul. Aceasta miscare stimuleza suplimentar si muschii ischiogambieri.

As mai adauga faptul ca aceste exercitii sunt deosebit de utile celor cu probleme cu spatele, in special in perioada de recuperare dupa un traumatism. Este un exercitiul simplu, care nu presupune dotari suplimentare si care poate fi efectuat oriunde.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 57972 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

ANTRENAMENTUL TIP ODIHNA-PAUZA
Metoda de antrenament pe care v-o propun astazi se adreseaza ...
ANTRENAMENT CORECTOR
Nimic nu este mai urat decat sa vezi o persoana ...


CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
Este o zi torida de vara afara si tu te ...
O CONTROVERSA NESFARSITA IN CULTURISM: MISCARE EXPLOZIVA SAU MISCARE LENTA?
De foarte multi ani exista in lumea sportului si cu ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 13 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii