Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Abductia piciorului la sol
FOLOSIREA SUPLIMENTELOR PENTRU SLABIRE IN OBEZITATEA INFANTILA
Mass 20 (Scitec) - produs pentru crestere in greutate
CU CE NE AJUTA FRUCTELE EXOTICE?
IG MEDIU
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Despre suplimentele nutritive
Stretching - fese - exercitii set 1
SEMINAR DE NUTRITIE LA MEGAIMAGE
OFERTA VERII
EFECTELE ACIDULUI LINOLEIC CONJUGAT ASUPRA ORGANISMULUI
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 246.
Pagina 12 din 25

Un mar pe zi

14 Martie 2011

Cunoastem cu totii zicala "Un mar pe zi - de doctor te va feri."
Se pare, insa, ca un mar poate face mult mai mult.

Prof.Zhen-Yu Chen si colegii sai de la Universitatea din Hong Kong au efectuat un experiment in care musculitei obisnuite de otet i s-au administrat polifenoli - substante care se gasesc in mod natural in mere, si cunoscute pentru valoarea lor antioxidativa.

Rezultatele au intrecut orice asteptari - musculitele tratate cu polifenoli au trait mai mult decat suratele lor cu aproximativ 10%.

Longevitatea a fost insotita, de asemenea, de functionalitate - musculitele si-au pastrat abilitatile de mers, catarare si zbor.

Aceste noi cercetari vin sa intereasca si mai mult imaginea merelor ca alimente deosebit de pretioase pentru sanatate.

In a doua jumatate a acestui an sunt programate studii detaliate, care vor arata in detaliu mecanismele prin care arhicunoscutele mere au un asemenea impact asupra duratei de viata.

Resveratrolul si obezitatea

7 Martie 2011

Obezitatea este una dintre cele mai raspandite boli din tarile dezvoltate - se estimeaza ca exista mai mult de 1 miliard de persoane supraponderale in lume la ora actuala, din care 300 de milioane au probleme serioase legate de greutatea corporala.

De-a lungul timpului s-au studiat diverse metode de combatere a obezitatii, insa nici una dintre acestea nu a dus la o scadere a numarului de persoane supraponderale.

De aceea, studiile echipei de cercetatori conduse de Ms Arrate Lasa, de la University of the Basque Country (UPV/EHU), au fost primite cu caldura de mediile stiintifice.

Este vorba despre descoperirea capacitatilor de reducere a stratului adipos ale coctailului de acid linoleic si resveratrol, doua ingrediente care se gasesc in mod natural in alimente.

Acidul linoleic se gaseste in mai toate uleiurile alimentare (de preferat presate la rece), iar resveratrolul in struguri (cei negri au concentratie mai mare), pudra de cacao si arahide. Vinul este de asemenea o excelenta sursa de resveratrol.

Deocamdata se fac studii pe animale de laborator, insa rezultatele sunt promitatoare - de cate ori s-a introdus resveratol intr-o dieta hipocalorica, tesutul adipos a fost tinut sub control.


Vitamina D si painea

24 Februarie 2011

Deoarece s-a observat o tendinta tot mai accentuata in ultima perioada de a se diminua expunerea la soare, iar alimentele bogate in vitamina D nu sunt cunoscute sau nu sunt consumate de majoritatea populatiei, o echipa de cercetatori condusi de Connie Weaver a avansat o idee indrazneata - problemele s-ar putea rezolva prin consumul painii speciale imbogatita cu vitamina D.

Ati citit bine - alimentul preferat al romanilor are acum puteri sporite.

Aportul normal de vitamina D ne intareste oasele si ne fereste de o serie de boli dintre care se cuvine sa amintim bolile de inima, cancerul si alergiile.

Exista producatori de lapte care au adaugat deja Vitamina D, insa cercetatorii considera ca acest lucru nu rezolva problema.

O expunere la soare ar fi una dintre cele mai bune solutii - insa iarna nu o putem face, iar vara folosim creme de protectie. De aceea ideea cercetatorilor americani pare sa fie foarte buna.

Pana la aparitia painii imbogatite cu vitamina D ramane sa consumam in continuare celelalte alimente bogate in aceasta vitamina : produsele lactate, cerealele sau pestele.


Acidul folic si astmul

16 Februarie 2011

Recent, cercetatorii norvegieni de la Norwegian Institute of Public Health au dat publicitatii un studiu in care se arata o posibila legatura intre nivelul ridicat de acid folic prezent la gravide si dezvoltarea ulterioara a astmului la copiii acestora. Ei recomanda totusi urmarea sfatului medicului si continuarea tratamentului cu acid folic daca este cazul.

Pana de curand viitoarele mame erau sfatuite sa consume suplimente de acid folic in timpul sarcinii, acest lucru scazand riscul de aparitie al spinei bifida la copii. In urma studiului cercetatorilor norvegieni, insa, efectele acidului folic se pare ca nu sunt atat de categoric pozitive, asa cum s-a crezut pana acum.

"Am comparat nivelurile de acid folic din sangele a 2000 de gravide cu incidenta astmului la copiii acestora aflati la varsta de trei ani," spune Siri Eldevik Hberg, MD Ph.D. la Norwegian Institute of Public Health. "Rezultatele arata o legatura directa intre nivelul ridicat de acid folic in sangele mamei si riscul de astm la copil."

Cercetarile continua pentre a se stabili si influenta altor factori predispozanti sau declansatori ai astmului la copil.

Cafeaua si Antioxidantii

9 Februarie 2011

Cercetatorii de la Universitatea din British Columbia au reusit sa descifreze chimia complexa care sta in spatele beneficiilor antioxidantilor prezenti in boabele de cafea.

Seful echipei de cercetatori, Prof.Yazheng Liu, impreuna cu colegul sau, Prof. David Kitts, au demonstrat transformarile prin care trec principalii antioxidanti, urmarind traseul acestora, de la boabele verzi si pana la cele prajite.

Prof. Liu si echipa sa au analizat o combinatie complexa de produsi chimici care apar in timpul procesului de prajire numit "reactia Maillard." Acest nume a fost dat in cinstea chimistului francez Louis-Camille Maillard care la 1900 studia efectele caldurii asupra carbohidratilor, zaharurilor si proteinelor prezente in alimente.

"Studiile anterioare sugerau ca prezenta antioxidantilor in cafeaua prajita putea fi urmarita pana la cafeina sau acidul clorogenic prezente in boabele verzi de cafea, insa rezultatele noastre arata in mod clar ca principala sursa de antioxidanti este reactia Maillard," spune Prof.Liu.

Antioxidantii ajuta la eliminarea radicalilor liberi, un produs de catabolism legat de procesul de imbatranire.

Rezultatele la care a ajuns echipa Prof.Liu arunca o noua lumina asupra unei bauturi care a devenit sinonima cu civilizatia.


Campanie umanitara cu final fericit

5 Februarie 2011

Daca in Bucuresti ar fi existat echipamentul medical OLYMPIC COOL-CAP SYSTEM, bebelusii care au decedat in urma tragediei de la Maternitatea Giulesti ar fi avut o sansa in plus.

Echipamentul este necesar pentru tratarea nou-nascutilor care sufera de encefalopatie hipoxic-ischemica (insuficienta respiratorie la nastere, asfixie, stop cardiorespirator, hipotermie) si poate ajuta la reducerea afectiunilor cerebrale, chiar la cresterea sanselor de supravietuire pentru cazurile grave.

Instalat in Sectia de Terapie Intensiva pentru nou-nascuti a Spitalului "M.S. Curie", echipamentul a fost achizitionat in premiera in Romania si se estimeaza ca, si in cazul unei utilizari neintrerupte, nu va putea face fata tuturor cerintelor si pacientilor care ar avea nevoie de el. Valoarea acestui echipament este de 37.000 euro.

Echipamentul a fost achizitionat in urma proiectului de caritate "42 pentru o sansa" initiat de Ro Club Maraton, cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania.

Proiectul "42 pentru o sansa" s-a desfasurat in perioada septembrie-noiembrie 2010, avand punctul culminant pe 17 octombrie, cand a avut loc Maratonul International Bucuresti. La aceasta competitie, 84 de sportivi amatori - romani, italieni si englezi, formand 42 de echipe au alergat la probele de maraton, semi-maraton si stafeta purtand tricouri sponsorizate de diverse companii, care au donat bani pentru achizitionarea echipamentui medical. Perechile de alergatori a parcurs impreuna primii 5 km din cursa in semn de solidaritate cu actiunea umanitara.

Citeste povestea acestei campanii umanitare AICI.


Broccoli impotriva cancerului

31 Ianuarie 2011

Broccoli poate reduce semnificativ riscul de aparitie al cancerului daca nu ii distrugem una dintre enzimele componente - myrosinaza.

Acest lucru poate fi realizat daca prelucram termic foarte putin broccoli. Atunci cand il gatim prea mult, beneficiile lui scad, afirma cercetatorii de la Universitatea din Illinois.

Adaugarea de muguri de broccoli la mancare poate dubla efectele benefice anticancer ale mancarii.

Cercetarile au dovedit ca exista un ingredient-cheie care are proprietati antiinflamatorii si anticancer : sulforanul. El se mai gaseste, in afara de broccoli, in varza, mustar, sau ridichi.

Cercetatorii atrag atentia, insa, ca suplimentele nutritive nu dau aceleasi rezultate, si nici prelucrarea termica indelungata a plantei.

Cu cat gatim mai mult broccoli, cu atat distrugem mai mult myrosinaza, care este un element important in formarea sulforanului.

Cercetatorii cred ca sulforanul ne protejeaza de atacurile bacteriene de la nivel intestinal care pot duce la ulcere si eventual cancer de stomac.

Ingredientele continute in broccoli scad de asemenea riscul de a dezvolta cancer de san, de plamani sau probleme coronariene.

Copiii stiu ce vor : sare, zahar si grasimi !

26 Ianuarie 2011

Preferintele culinare ale copiilor incep de acasa si de cele mai multe ori sunt legate de gusturile din titlu. Si de la gusturi pana la brandurile care livreaza aceste produse nu este decat un pas, pe care copiii il fac destul de repede.

Intr-un studiu realizat pe 108 prescolari cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani provenind de la cinci gradinite diferite, cercetatorii au descoperit ca sarea, zaharul si grasimile sunt preferintele copiilor si ca acestia puteau indica si companiile care le puteau "livra" aceste gusturi.

De asemenea, in cazul in care alimentele nu se potriveau cu gusturile lor, copiii stiau sa indice condimentele care trebuiau adaugate.

Fiecarui copil i s-au prezentat 36 de imagini aleatoare - 12 legate de lanturile populare de fast-food, 6 de companiile producatoare de bauturi carbogazoase si sase legate de produse irelevante.Toti copiii au fost in stare sa indice corect legatura dintre imagini si companiile producatoare.

Rezultatul, spun cercetatorii se explica prin legaturile emotionale pe care copiii le fac intre alimente si experientele traite.

Intr-o lume in care sarea, zaharul si grasimile sunt in mod repetat legate de obezitate, sa astepti inceperea scolii pentru educarea copilului in domeniul gusturilor alimentare este o decizie proasta, spune Bettina Cornwell, Marketing Professor La Universitatea din Oregon.

"Cercetarile noastre,"spune Cornwell, "reprezinta un mesaj direct. Si anume daca vrem sa avem succes, trebuie sa intervenim ceva mai devreme. Parintii vor trebui sa aiba grija la ce tip de mancaruri ii expun pe copii acasa sau la restaurant. Pentru ca expunerea repetata naste preferinte culinare de care este greu de scapat."

Stai sanatos pe net!

19 Ianuarie 2011

Site-urile PacientBun.ro si DoctorBun.ro, impreuna cu partenerii Superfit, Rock Fitness Club si Gerlinea, deruleaza in perioada 17 ianuarie-17 februarie o campanie de promovare a stilului de viata sanatos, cu sloganul: Stai sanatos pe net. In aceasta luna, sub indrumarea doctorului Serban Damian, nutritionist sportiv acreditat CIO de la Superfit, si a antrenorilor de fitness de la sala Rock Fitness Club, cinci bloggeri vor incerca sa adopte o alimentatie echilibrata si sa faca sport.

Cristina Bazavan, Anca Bundaru, Iyli, Adrian Ciubotaru
si Alexandru Negrea vor merge la nutritionist si la sala, vor primi o dieta personalizata si un program de antrenament si vor scrie despre experienta si rezultatele obtinute pe blogurile personale, Facebook si Twitter. In felul acesta, vor incerca sa ii influenteze si pe ceilalti sa aiba mai multa grija de organismul lor.

Obiectivul campaniei este sa induca un comportament alimentar si sportiv adecvat unui numar cat mai mare de oameni, in special celor care lucreaza 8-9 ore in fata calculatorului si se scuza ca nu au timp sa se ingrijeasca de sanatatea lor. Cei cinci bloggeri vor arata ca un stil de viata sanatos se poate obtine chiar si avand un program de lucru incarcat.

Canalele pe care se va desfasura campania sunt blogurile, reteaua de socializare Facebook si siteul de microblogging Twitter. Informatii despre desfasurarea campaniei se gasesc pe site-ul Pacient Bun, urmand linkul.


Micul dejun si dieta

17 Ianuarie 2011

Un mic-dejun copios ne ajuta cu scaderea in greutate sau este mai bine sa sarim peste micul dejun ? De-a lungul timpului au aparut diverse metode care includ una sau alta dintre optiunile de mai sus.

Dr Volker Schusdziarra, de la Else-Kröner-Fresenius Center of Nutritional Medicine, a condus un studiu la care au participat 300 de voluntari. Acestia au tinut un jurnal in care au notat detaliat obiceiurile lor alimentare. In cadrul grupului erau persoane care obisnuiau sa serveasca un mic-dejun bogat, altele care se multumeau cu un mic-dejun frugal si altele care nu mancau nimic dimineata.

Unul dintre rezultatele studiului a fost ca oamenii mananca asemanator la pranz si seara, indiferent de forma de mic-dejun preferata. Singura diferenta a fost ca cei care preferau un mic-dejun bogat nu aveau nevoie de nici o gustare inainte de masa de pranz.

In ceea ce priveste lupta cu kilogramele in plus, nu s-a consemnat nimic magic - un mic dejun copios trebuia contracarat cu ingerarea scazuta de alimente in cursul zilei.

Iar cei care sar peste micul dejun sau care prefera un mic-dejun frugal trebuie de asemena sa fie atenti la cantitatea de calorii consumata ulterior.





Afisare 10 din 246.
Pagina 12 din 25


Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri