Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole ANTIOXIDANTI NEENZIMATICI
IAURTUL
PRINCIPALII 5 INAMICI AI INIMII
ENERGIA SI SLABIREA
CATE POZE LE FACI COPIILOR?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate Fierbinte
Noua carte a  doctorului ╚śerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA
BOLILE REUMATISMALE SI ALIMENTATIA
DIETA SI SANATATE ORALA
Caracteristicile regimului hipocaloric echilibrat
Flexii la scripeti (superior)
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 247.
Pagina 14 din 25

Carnea rosie si riscul de cancer

9 Noiembrie 2010

O echipa de cercetatori de la National Cancer Institute, USA, condusi de Amanda J. Cross, PhD, au descoperit o posibila legatura intre consumul de carne rosie si cancerele de stomac si esofag.

Cercetatorii americani au urmarit sanatatea a 494,979 de subiecti cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani, pe o perioada de 10 ani. La inceputul perioadei de studiu fiecare dintre acestia a completat un chestionar care cuprindea date despre obiceiurile alimentare, inclusiv modul de preparare a carnii. Chestionarul cuprindea si alte detalii, de exemplu obiceiuri legate de fumat, miscare si greutatea corporala.

Chiar daca o mica parte a dezvoltat cancere de stomac si esofag - 215 dintre acestia - s-a observat un risc mai mare printre cei care consumau multa carne rosie si/sau cantitati mari din compusii care se produc atunci cand carnea rosie este gatita.

Mai precis, din totalul de 494,979 de participanti la test, primii 20% - in ordinea consumului, bineinteles - prezentau un risc aproape dublu fata de ultimii 20%.

Studiul nu a aratat ca aceast consum declanseaza cancerul, ci doar ca exista o legatura intre cele doua. Pentru a lumina mai bine aceasta problema sunt necesare studii ulterioare.

Orezul negru si inflamatiile

31 Octombrie 2010

Un studiu realizat de cercetatorii Sun Phil Choi, Sung Phil Kim, Mi Young Kang, Seok Hyun Nam si Mendel Friedman si publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, a pus in evidenta ajutorul oferit de orezul negru in calmarea inflamatiilor aparute ca urmare a diferitelor alergii, a starilor astmatice sau a altor boli care evolueaza cu stari inflamatorii.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator cu inflamatii la nivelul pielii. S-a pus in evidenta, dupa administrarea de tarate de orez negru, o reducere a inflamatiei cutanate cu pana la 32%, comparativ cu lotul de control. De asemenea, la animalele carora li s-au administrat taratele de orez negru, a scazut productia de substante cunoscute ca fiind sustinatoare ale inflamatiei.

Studiul demonstraza din plin potentialul curativ al orezului negru, care poate fi folosit ca ingredient in alimentele anti-inflamatorii si antialergice si ca posibil agent terapeutic pentru tratamentul si prevenirea bolilor asociate cu inflamatie cronica.


Telina si memoria

21 Octombrie 2010

Un studiu realizat recent de catre specialistii in Stiinte Nutritionale de la Universutatea din Illinois arata ca o dieta bogata in telina si ardei gras poate reduce problemele de memorie la varste inaintate.

Acest lucru pare sa se datoreze in principal unei substante care se gaseste din belsug, atat in telina cat si in ardei. Este vorba despre luteolina, un flavonoid cunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanti antioxidanti, un agent important in prevenirea inflamatiilor, un sustinator al metabolismului carbohidratilor si un modulator al sistemului imunitar.

Studiul s-a concentrat pe efectul luteolinei asupra celulelor microgliale - celulele specializate in raspunsul imunitar la diferite inflamatii.

Din cercetarile anterioare se cunostea faptul ca odata cu avansarea in varsta, celulele microgliale isi deregleaza functiile si raspund in mod deficitar la inflamatiile aparute la nivelul sistemului nervos.

Studiul Universitatii din Illinois arata cum, odata cu administrarea de luteolina sau produsi care contin luteolina, raspunsul celulelor microgliale se imbunatateste, functiile acestora revenind la normal si reusind sa protejeze neuronii chiar si in conditii de inflamatie locala.

Concluziile echipei de cercetatori au fast ca o dieta sanatoasa poate reduce problemele legate de inflamatiile aparute la nivelul creierului, chiar si la varste inaintate.


Lumina si obezitatea

13 Octombrie 2010

Desi apropierea de cuvinte din titlu pare neverosimila, ea a fost realizata - la propriu - de o echipa de cercetatori de la Ohio State University, in frunte cu Laura Fonken si Randy Nelson, care au si publicat rezulatul acestor studii in editia on-line a revistei 'Proceedings of the National Academy of Sciences'.

Studiul in cauza a fost realizat pe animale de laborator si descoperit o diferente intre expunerea la lumina pe timpul zilei si cea de pe timpul noptii. Mai precis, soriceii care isi desfasurau activitatile pe timpul noptii au luat in greutate cu aproape 50% mai mult decat semenii lor cu activitate diurna.

Rezultatele i-au contrariat pe cercetatori, care au decis sa studieze mai in detaliu comportamentul micilor rozatoare. Si misterul nu a intarzaiat sa iasa la iveala : subiectii expusi la lumina nocturna aveau un ritm de hrana aleatoriu, mancand la intervale mult mai mici de timp, ceea ce n-ar fi facut in mod normal.

Daca aceste rezultate se confirma si la oameni vom mai adauga un factor de risc al obezitatii la o lista si asa destul de lunga.

á


Uleiul de nuca si stresul

8 Octombrie 2010

O dieta bogata in nuci si ulei de nuca pregateste corpul sa faca fata mai bine stresului cotidian, spun specialistii Universitatii din Pennsilvania.

Studiul a fost efectuat pe 22 de adulti sanatosi, insa care aveau crescut nivelul colesterolului, si a durat 18 saptamani.

Cercetatorii au observat ca includerea nucilor si a uleiului de nuca in dieta subiectilor a avut drept consecinta atat scaderea presiunii arteriale cat si scaderea reactiilor acesteia ca urmare a supunerii la stres.

"Acesta este primul studiu care arata rolul nucilor si al uleiului de nuca in reducerea presiunii arteriale in conditii de stres," spune Sheila West, profesor asociat la catedra de sanatate biobehaviorala a Universitatii Pennsilvania. "Acest lucru este important, deoarece in viata de zi cu zi nu putem evita toti agentii stresori. Acest studiu ne arata cum o simpla schimbare de dieta poate ajuta corpul sa raspunda mai bine la stres."


Coaja de pin si Presiunea arteriala

29 Septembrie 2010

Ultimul studiu al Stanford University School of Medicine arata cum extractul de coaja de pin, care pana nu demult era folosit pentru combaterea hipertensiunii arteriale, s-a dovedit a nu avea rezultatele asteptate.

Acesta este folosit, impreuna cu alte extracte din plante, la fabricarea suplimentelor alimentare al caror scop este imbunatatirea sanatatii.

Randall Stafford, MD, PhD, unul dintre autorii studiului, arata ca aceasta descoperire este una care vine sa mareasca suspiciunile ca antioxidantii nu imbunatatesc functiile inimii, asa cum s-a crezut pana nu demult.

"Desi am avut motive indreptatite sa credem ca antioxidantii au un efect benefic asupra sanatatii inimii, acest studiu ne arata ca lucrurile nu stau chiar asa," spune Stafford.

Studiul a fost realizat pe 130 de persoane supraponderale, care sufereau de hipertensiune arteriala, dar care nu luau medicamente pentru reglarea acesteia, si s-a intins pe o perioada de 12 luni, timp in care subiectii au fost strict monitorizati.

La analiza rezultatelor, s-a descoperit ca atat grupul care a consumat suplimentele nutritive cat si grupul-martor, prezentau aceeasi evolutie.

Cercetatorii vor continua studiile pentru a determina si alte legaturi intre suplimentele nutritive si sanatate.


Genetica si Osteoporoza

23 Septembrie 2010

O echipa de cercetatori spanioli de la Universitatea din Barcelona a confirmat existenta unui factor de risc genetic in ceea ce priveste osteoporoza si fracturile osoase.

Este vorba despre un fragment de ADN prezent la anumite persoane - nucleotida cu frumosul nume 677C>T. Cercetatorii spanioli au descoperit ca aceasta este legata de fracturile osoase care interveneau pe fond osteoporotic la nivel vertebral.

Persoanele la care este prezenta aceasta nucleotida prezinta un risc dublu de pierdere de tesut osos si implicit fracturi aparute pe fondul acestei carente de masa osoasa.

Susana Balcells si Daniel Grinberg, liderii echipei de cercetatori recomanda prudenta in interpretarea rezultatelor de laborator. Desi aceasta descoperire adauga inca un posibil risc al osteoporozei, aceasta boala are o multitudine de factori predispozanti si declansatori, de aceea un diagnostic real se va pune dupa o analiza atenta a fiecarui caz in parte.

Cercetarile continua - interesul este deosebit de mare, deoarece la ora actuala, una din trei femei si unul din 12 barbati (trecuti de varsta de 50 de ani) sufera de osteoporoza.


Vitamina B si Memoria

15 Septembrie 2010

Tableta zilnica de vitamina B (sau consumul de alimente care contin vitamina B - de exemplu nuci) ne poate scapa de multe probleme legate de memorie, mai ales la varste inaintate.

Un studiu realizat la prestigioasa Universitate Oxford arata legatura dintre vitamina B si memorie. Acesta a fost realizat pe 168 de voluntari, cu totii trecuti de varsta de 70 de ani, care au fost urmariti timp de doi ani.

Se cunoaste din literatura de specialitate ca unul din 6 varstnici are usoare probleme de memorie, limbaj sau alte functii psihice complexe, insa nu la un nivel care sa jeneze activitatea zilnica. Aproape jumatate dintre acestia dezvolta probleme mai grave, intr-o perioada de pana la cinci ani de la aparitia primului simptom.

Se stie de asemenea ca acidul folic, vitamina B6 si B12 regleaza nivelul homocisteinei din sange - un nivel ridicat fiind pus in legatura cu cresterea riscului de Alzheimer.

Echipa de la Oxford a descoperit ca administrarea zilnica de vitamina B a redus cu 25% riscul de agravare a problemelor existente.

"Speranta noastra este ca acest tratament simplu si la indemana tuturor va intarzaia cat mai mult aparitia problemelor neurologice la varsta a treia," spune prof. David Smith, seful echipei de cercetatori.

á


Actiune caritabila organizata de Ro Club Maraton

8 Septembrie 2010

84 de alergatori isi vor depasi limitele din dorinta de a oferi bebelusilor de la Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii Maria Sklodowska Curie o sansa in plus prin obtinerea de donatii in vederea achizitionarii unui echipament unic in Romania: OLYMPIC COOL-CAP« SYSTEM.

Sportivii amatori, romani si italieni, formand 42 de echipe vor alerga la probele de maraton, semi-maraton si stafeta din cadrul Bucharest City Maraton pe 17 octombrie 2010. Perechile de alergatori vor parcurge impreuna primii 5 km din cursa in semn de solidaritate cu actiunea umanitara.

Ajuta-i in incercarea lor de a obtine fondurile necesare!

Echipamentul OLYMPIC COOL-CAP« SYSTEM este necesar pentru tratarea nou-nascutilor care sufera de encefalopatie hipoxic-ischemica ( insuficienta respiratorie la nastere, asfixie, stop cardiorespirator, hipotermie) si poate ajuta la reducerea afectiunilor cerebrale, chiar la cresterea sanselor de supravietuire pentru cazurile grave.

Echipamentul ar urma sa fie achizitionat in premiera in Romania si se estimeaza ca, si in cazul unei utilizari neintrerupte, nu va putea face fata tuturor cerintelor si pacientilor care ar avea nevoie de el. Suma necesara pentru achizitionarea echipamentului este estimata la circa 33.000 Euro, avand in vedere si discountul pe care l-am putea obtine de la importatorul in Romania al acestui echipament.

Cum se pot strange banii necesari?

Cumpara un tricou cu suma de 500 Euro* / tricou pentru sustinerea cauzei caritabile si unul din alergatori va purta tricoul personalizat cu logo-ul tau in cadrul celui mai important eveniment sportiv de masa din Romania. Sumele vor fi oferite prin contract de sponsorizare incheiat cu Asociatia non-profit Ro Club Maraton. Cumpara cat mai multe tricouri pentru o mai mare vizibilitate in randul alergatorilor si spectatorilor de la Maraton.

Donatii private

Nu poti sa alergi? Sustine aceasta campanie donand in conturile speciale deschise in acest scop de Asociatia Club Sportiv "Ro Club Maraton" la Bancpost Agentia Nicolae Grigorescu:
RO 08 BPOS 7220 6830 387 EUR01
RO 19 BPOS 7220 6830 387 RON03
Pentru donatiile mai mari de 100 Ron vei primi un tricou drept multumire.

Vanzari tricouri

Sustine aceasta actiune cumparand un tricou inscriptionat cu mesajul "42 pentru o sansa".
Poarta-l si arata tuturor ca esti alaturi de noi in aceasta campanie.
Poti sa cumperi tricoul online de pe site-ul campaniei:

www.42pentruosansa.ro

Ro Club Maraton este primul club al maratonistilor amatori din Romania. A fost infiintat in primavara anului 2008 de catre un grup de alergatori entuziasti si are drept obiectiv principal promovarea alergarii, ca sport de masa.


Uleiul de peste si diabetul

7 Septembrie 2010

Cercetatorii de la University of California, San Diego School of Medicine au reusit sa identifice mecanismul molecular care da capacitatea acidului gras omega-3 sa lupte cu inflamatiile si cu rezistenta la insulina.

Descoperirea este de o importanta majora pentru cei aproape 200 de milioane de oameni suferinzi de diabet, dar si pentru toti ceilalti, supusi riscului inflamatiilor cronice.

Mai precis, echipa de cercetatori condusa de Dr. Jerrold Olefsky a identificat un receptor-cheie aflat in componenta macrofagelor din tesutul adipos.

Testele au efectuate pe animale de laborator, unele dintre acestea modificate genetic pentru acccentuarea efectelor. Grupul care a primit ca supliment alimentar acizi grasi in componenta carora se afla omega-3 - extras din uleiul de peste - a avut rezultate spectaculoase in ceea ce priveste stoparea reactiilor imflamatorii ale tesuturilor.

"Ceea ce vedem aici," spune Dr.Olefsky "este insasi natura la lucru. Procesele inflamatorii, care sunt destul de greu de controlat prin alte mijloace, raspund deosebit de bine la un produs natural - acidul omega-3."

Cercetarile continua pentru a se descoperi mecanismele intime ale procesului, cat si pentru a afla doza corecta pentru un pacient.


Afisare 10 din 247.
Pagina 14 din 25


Noutati
28 Noiembrie 2017
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate
Noua carte a  doctorului ╚śerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,

20 Octombrie 2016
Obi╚Önuie╚Öte-╚Ťi copiii s─â consume fructe ╚Öi legume
Mul╚Ťi p─ârin╚Ťi sunt obi╚Önui╚Ťi cu scena deja clasic─â de la mas─â: copilul las─â legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimenta╚Ťia este una dintre componentele de maxim─â importan╚Ť─â ale preg─âtirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o molecul─â gras─â (numit─â „lipid”) care este format─â în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri