Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam HIPERPLAZIA
HIDROMELUL (MIEDUL SAU HRANA ZEILOR)
Lipidele (grasimile)
CEAIURI VERSUS MEDICAMENTE
Extensia bratelor cu gantera din culcat


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CU CAT FACI IMPINS DE LA PIEPT CU HALTERA?
Stretching - coapse - exercitii set 3
Good morning - Aplecari in fata cu haltera pe umeri
GRESELI LA REGIM
CSID - Alimentatia asiaticilor
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul suplimentelor nutritive » Despre suplimentele nutritive
Ghidul suplimentelor nutritive

Despre suplimentele nutritive


Vreti sa va imbunatatiti performantele, sa va dezvoltati masa musculara, sa slabiti, sa va refaceti mai usor dupa efort - numeroase companii producatoare de suplimente nutritive sustin ca au cea mai buna solutie pentru problemele voastre. Daca ati intrat macar odata intr-un magazin cu suplimente nutritive, probabil ca ati fost coplesiti de varietatea produselor si v-ati intrebat care ar fi cel mai potrivit pentru voi si care dintre suplimente au intr-adevar efectele cu care se lauda producatorii. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare sportiv va lua contact cu aceste produse, numite generic suplimente nutritive.

Despre_suplimentele__43922.jpgIndustria suplimentelor nutritive a cunoscut o evolutie surprinzatoare in ultimii ani, atingand cifre de afaceri de ordinul zecilor de miliarde in SUA; si in Romania s-a inregistrat o crestere extraordinara dupa 1989, aparand o serie de producatori autohtoni, pe langa importurile de produse din strainatate

Cultura moderna se caracterizeaza printr-o orientare catre competitie: fie concuram impotriva altora, fie chiar cu noi insine, incercand sa ne depasim permanent performantele. Indivizii implicati in activitati sportive sunt tentati sa utilizeze agenti farmacologici si chimici, care le-ar putea influenta pozitiv forta, rezistenta, capacitatea de raspuns la antrenament, refacerea dupa efort, compozitia corpului. Aceste substante sunt denumite ergogenice.

In categoria agentilor ergogenici intra atat substante legale, cat si cele considerate ilegale de catre forurile sportive. Sportivii moderni reprezinta paradoxuri in aceasta privinta: se antreneaza constiincios, au un regim alimentar bine echilibrat, primesc ingrijiri medicale pentru cele mai mici probleme, deci din acest punct de vedere pot fi considerati exponenti ai unei vieti sanatoase, insa pe de alta parte sunt tentati sa utilizeze substante care prezinta riscuri negative potentiale, ale caror efecte nu sunt bine cunoscute in multe cazuri.

Exista o mare cantitate de informatie in legatura cu aceste substante ergogenice: de la marturii ale sportivilor si celor din anturajul lor, publicitate, mass-media (televiziune, reviste), pana la studii stiintifice serioase. Este foarte important sa ne alegem cu grija sursele de informare, fiindca asa cum se spune "nu tot ce zboara se mananca". Din dorinta de a-si vinde produsele, multe companii producatoare de suplimente se folosesc de publicitate agresiva, atribuind unor substante fara nici un efect, proprietati pe care acestea nu le au. Intre trucurile de marketing si adevarurile stiintifice poate face distinctia numai o persoana cu pregatire in domeniul nutritiei sportive, iar sfatul meu este sa cautati numai acele surse de informare cu adevarat credibile.

Nu uitati ca in cazul multor produse singurul efect real este cel placebo, adica o imbunatatire a performantelor datorata factorilor psihologici. Cu alte cuvinte, indivizii obtin rezultate mai bune pentru ca se autosugestioneaza ca substanta respectiva le va ameliora performanta, desi acesta nu are mai mult efect decat un pahar cu apa. Daca vreti, aceste produse fara efect va sunt de ajutor ca un partener de antrenament ce sta in spatele vostru cand faceti repetari cu o haltera grea si numai simplul fapt ca il stiti acolo va determina sa impingeti cu 1-2 repetari mai mult decat a-ti face-o daca el nu ar fi acolo.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 29012 ori.



Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Articole din aceeasi categorie

Taurina
Este unul dintre cei mai abundenti aminoacizi in organism si ...
Tribulus
Tribulus Terrestris este o planta care a fost utilizata de ...


Yohimbe
Este un extract din coaja unui copac ce creste in ...
Glucozamina si condroitin sulfatul
Aceasta combinatie de suplimente este utilizata in scopul limitarii efectelor ...


Alte articole despre Ghidul suplimentelor nutritive


« 1 2
Pagina 2 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii