Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PURTAREA CENTURII LATE IMBUNATATESTE FORTA EXPLOZIVA LA EXECUTIA GENUFLEXIUNILOR
ANEMIILE FERIPRIVE
ACIDUL LACTIC SI PERFORMANTA
Stretching - gat - teorie
IMAGINI DE LA EMISIUNI RECENTE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CUM PREVENIM RAHITISMUL
INFLUENTA RECLAMELOR LA MANCARE ASUPRA COPIILOR
CAT DE SANATOS ESTE SA MESTECAM GUMA?
POFTITI LA SLABIT! DIANA
EXERCITII LA BIROU
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT

SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT


SOIA__ALIMENTMEDICAM_86925.jpgSoia provine din Asia , unde era cultivata cu 3000 de ani inaintea erei noastre.Semintele de soia impreuna cu utilizarea acestora au fost descoperite de catre un om de stiinta si calator german -Engelbert Kaempfer care se afla "ad interim"in cadrul Companiei Olandeze a Indiilor de Est din Japonia.Exista surse care sugereaza faptul ca acest excelent om de stiinta a obtinut informatii secrete despre Japonia si informatii botanice care il interesau datorita mituirii si vanzarii de informatii .


Denumirea latina este Glycine max si este o planta anuala ,cultivata pentru seminte si muguri.


Preparatele din soia sunt aliati de incredere ai omului modern pentru mentinerea echilibrului fizic si psihic.Nutritionistii aseaza soia in topul antioxidantilor foarte puternici, cu rol de protectie a organismului impotriva substantelor toxice din atmosfera.O dieta bogata in acest aliment complex previne boli grave precum hepatita, diabetul sau cancerul de san.Si persoanele care sunt in convalescenta sau au trecut printr-o perioada solicitanta se refac mai repede daca mananca preparate din soia.


Ce contine soia?


O sursa excelenta de substante active : proteine (pana la 40%, carnea avand doar 15-20%), glucide(30 g), lipide(in proportie de 12-25%), calciu (280mg), lecitina , albumina, fibre(5g), acizi grasi saturati, acid oleic, vitaminele A,B1, B2, C, D, E, fier(8,4 mg %).In total 100 g de soia are 381 de calorii.Se recomanda soia drept un inlocuitor excelent al preparatelor din carne.Medicii recomanda consumul a 25 de grame de albumine provenind din produse pe baza de soia zilnic.O dieta bazata pe proteinele care provin din soia micsoreaza riscul apariei bolilor de inima.


De ce este recomandata femeilor?


Cantitatea mare de antioxidanti din soia, numiti izoflavonoizi, contribuie la mentinerea echilibrului hormonal. Majoritatea suplimentelor alimentare cu rol adjuvant in tulburarile date de menopauza contin izoflavonoizi .Consumul de produse pe baza de soia micsoreaza efectele menopauzei si nu provoaca alte efecte secundare..De asemenea, scade riscul aparitiei cancerului de san, contribuie la reducerea colesterolului "rau" si cresterea masei osoase.Mugurii de soia sunt recomandati pentru prevenirea bolilor de rinichi.


Preparate din soia si proprietatile lor


Este surprinzator cate produse alimentare sunt obtinute datorita acestei legume : laptele de soia, sosul de soia, faina de soia, macaroanele de soia, uleiul de soia, tofu, miso.


Faina - bogata in proteine


Spre deosebire de faina de grau, cea de soia este de 20 de ori mai bogata in materii grase si de patru ori mai bogata in sodiu.In schimb, este saraca in carbohidrati.Acestui sortiment de faina ii lipseste glutenul ,ceea ce recomanda consumarea ei de catre persoanele care au intoleranta la gluten.


Branza - poate combate tumorile


Branza obtinuta din soia, sau tofu, are multe proteine si poate fi consumata in locul carnii.De asemenea , contine calciu si impiedica dezvoltarea tumorilor.


Soia si modificarile genetice


Ca orice planta care a suferit modificari genetice si soia isi poate pierde din calitati si poate chiar sa devina daunatoare sanatatii deoarece ii creste toxicitatea,creste rezistenta plantei la anumite antibiotice si capata un potential alergenic crescut.Asadar, trebuie sa ne asiguram ca nu este modificata genetic(lucru care in mod normal este specificat pe eticheta) si sa o consumam cat mai putin prelucrata.Exista si alte produse din soia - pate vegetal, salam - care, in urma procesului de prelucrare , isi pierd din calitatile nutritive si terapeutice deosebite ale acestei plante.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 64299 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

Metabolismul, motorul biochimic al organismului
E invaluit intr-o aura de mister. Are o rezonanta aparte ...
Suntem 70% apa
Marea majoritate a oamenilor sanatosi isi asigura un aport zilnic ...


Ciocolata - inger sau demon?
Nu cred ca am auzit pe cineva caruia sa NU ...
Gandurile morbide stimuleaza apetitul
E o vorba - "mananci de parca n-ai mai apuca ...


Alte articole despre Nutritie



Pagina 13 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii