Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
RELATIA OBEZITATE - FERTILITATE
6 STRATEGII CARE TE REVIGOREZA IN SEZONUL ESTIVAL
MANCARE PENTRU CREIER
CARDIO WAVE - UN PAS INAINTE IN ANTRENAMENTUL CARDIO


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CONCURSUL DA JOS BURTA, EDITIA 2010
CSID - Alte surse de grasimi bune
ANOREXIA SEXUALA
NOI REGULI ALE DIETEI - 6 MODURI SURPRINZATOARE DE A SLABI
VEGETARIENII SI APORTUL DE PROTEINE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » BURSITELE SI TENDINITELE UMARULUI

BURSITELE SI TENDINITELE UMARULUI


Culturismul este un sport care presupune o serie de riscuri, dintre care riscul de accidentare se afla printre primele locuri. Daca invatam sa ne antrenam corect, sa ne incalzim bine si suntem permanent atenti la ceea ce facem, acest risc se reduce. Totusi, uneori neprevazutul are loc si puteam fi "victimele" unor miscari gresite, care duc la traumatizari ale structurilor moi. Articulatia scapulo-claviculo-humerala, adica articulatia umarului este o structura foarte solicitata in cursul antrenamentelor de forta, de aceea poate fi destul de usor afectata. Mare atentie trebuie acordata exercitiilor cu greutati libere si cu incarcare mare, caz in care un scurt moment de nesiguranta conduce la un dezastru local.

Tendinita, bursita si sindromul de compresie a umarului sunt in stransa legatura si pot aparea fie singure, fie in combinatie. Daca muschii rotatori externi ai umarului (rotund mare, rotund mic si infrascapularul) si bursa umarului sunt iritate, inflamate si edematiate (umflate), acestea pot fi prinse intre capul humerusului si acromion. Miscarile repetate care implica bratul sau procesul de imbatranire ce implica miscari la nivelul umarului timp de multi ani, pot de asemenea irita si conduce la uzura tendoanelor, muschilor si structurilor invecinate. Tendinita reprezinta inflamatia (inrosire, durere si umflare) tendonului. In tendinita umarului, rotatorii externi ai umarului si/sau tendonul bicepsului devin inflamate, de obicei ca urmare a ciupirii de catre structurile invecinate. Traumatismul poate varia de la o usoara inflamatie pana la implicarea tuturor muschilor ce produc rotatia umarului.
BURSITELE_SI_TENDINI_39302.jpg
Tendinita si sindromul de compresie sunt adesea insotite de inflamatia sacului bursier care protejeaza umarul. O bursa inflamata se numeste bursita. Inflamatia provocata de boli precum artrita reumatoida poate produce tendinite si bursite la nivelul muschilor rotatori ai umerilor. Sporturile care implica suprasolicitarea umerilor sau diversele actvitati care necesita ridicarea bratelor deasupra capului reprezinta cauze potentiale de iritatie la nivelul burselor sau muschilor rotatori si pot conduce la iritatie sau compresie.

Semnele acestor afectiuni includ un debut cu usor discomfort si durere in partea superioara a umarului sau treimea superioara a bratului si/sau dificultatea de a dormi pe umarul afectat. Tendinitele si bursitele produc durere si atunci cand bratul este ridicat deasupra capului sau departat de corp. Daca tendinita implica si tendonul bicepsului (tendonul aflat in fata umarului), durerea va aparea in partea anterioara si/sau laterala a umarului si poate iradia spre cot si antebrat. Durerea poate de asemenea sa apara si atunci cand bratul este impins cu forta spre in sus.

Diagnosticul tendinitelor si bursitelor incepe prin anamneza si examen fizic. Pe radiografii nu se pot observa tendoanele si bursele, insa sunt utile pentru a elimina posibilitatea existentei unor anomalii osoase si a artritei. Medicul poate extrage lichid din zonele inflamate pentru a fi analizate, in ideea unei posibile infectii. Sindromul de compresie se poate confirma daca prin injectarea unei mici cantitati de anestezic (lidocaina) in spatiul de sub acromion, durerea este diminuata.

Primul pas in tratamentul acestor afectiuni este reducerea durerii si a inflamatiei prin repaus (interzicerea miscarilor ce provoaca durere), aplicare de gheata in faza acuta si administrarea de medicatie antiinflamatorie ca aspirina, naproxen, diclofenac sau ibuprofen. In unele cazuri, medicul sau terapeutul va folosi ultrasunetele pentru a incalzi tesuturile profunde si a ameliora fluxul de sange. Exercitiile usoare de intindere si tonifiere a musculaturii vor fi introduse treptat. Daca nu exista o imbunatatire a starii pacientului, doctorul va putea recurge la injectarea de corticosteroizi in spatiul de sub acromion. Acest tratament trebuie aplicat cu precautie deoarece poate favoriza ruptura de tendon. Daca nici dupa 6-12 luni nu exista ameliorare se poate recurge la interventie chirurgicala artoscopica sau clasica (deschisa) pentru a repara structurile distruse si pentru a reduce presiunea pe tendoane si burse.

Aceste accidentari ale umarului se cronicizeaza in mare masura daca nu sunt tratate la timp, de aceea este bine sa luati masuri imediat ce ati simtit o durere ascutita in articulatia umarului la exercitii precum fluturari cu gantere, impins cu haltera de la ceafa, ridicari laterale ale bratelor cu gantere sau orice alt exercitiu care implica foarte mult muschii adiacenti acestei articulatii.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 92931 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

AR FI POSIBIL SA DEVENIM IMUNI LA ACCIDENTARI ?
NU ! Aceasta asa zisa "imunitate" ar presupune ca atletul ...
CE AR TREBUI SA STIE ORICE CULTURIST DESPRE TRATAMENTUL MICILOR TRAUMATISME
Micile traumatisme reprezinta o realitate in existenta fiecaruia dintre noi ...


A PREVENI ESTE MAI USOR DECAT A TRATA
Probabil ca va este destul de cunoscuta aceasta expresie : ...
LEZIUNILE MUSCULARE LA ANTRENAMENTE
Cat de simplu se poate sfarsi o cariera sportiva si ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 12 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii