Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam POFTITI LA SLABIT! ANDREI
AM SCUTIRE LA EDUCATIE FIZICA
Concurs Aloe Vera Gel
TRUCURI PENTRU A SLABI SANATOS
PROPOLISUL


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole TERAPIA OBEZITATII
SFATURI PENTRU ANOTIMPUL ALB
DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI
CURS DE MASAJ SHIATSU LA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA (2005)
IGIENA INTIMA, RITUAL OBLIGATORIU PENTRU SANATATE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 443.
Pagina 41 din 45

Soia si memoria la barbati

12 Octombrie 2009

Consumul de soia este asociat cu multe beneficii pentru sanatate - protectie impotriva multor tipuri de cancer, boli de inima, osteoporoza si altele.

Un grup de cercetatori de la Universitatile South Australia si Adelaide, condusi de Peter Howe au realizat un studiu referitor la efectele consumului de soia asupra memoriei barbatilor.

Studiul a durat 12 saptamani - timp in care 34 de barbati sanatosi au primit o doza zilnica de 116 mg de izoflavone de soia.

La inceputul si la sfarsitul acestei perioade subiectilor le-au fost testate memoria, functiile cognitive si capacitatile de procesare vizual-spatiale. S-a constatat ca in urma suplimentarii cu izoflavone performantele acestora au crescut in media cu 18%.

Structura chimica a izoflavonelor este asemanatoare estrogenului - de aceea se considera ca acestea activeaza receptorii beta pentru estrogen, ceea ce conduce la performante crescute ale creierului.

Slabeste sigur si natural

10 Octombrie 2009

"Slabeste sigur si natural" este un concurs de organizat de catre Mihai Dragomir si partenerii sai, dedicat celor care vor sa isi imbunatateasca forma fizica, sa scape de kilograme, sa invete sa manance sanatos si sa faca miscare. Concursul a ajuns la a doua editie.

La aceasta editie sunt 13 concurenti supraponderali, care se vor lupta timp de o luna pentru a da jos o buna parte din excedentul ponderal. Ei se vor antrena sub directa indrumare a antrenorului Mihai Dragomir si a colegilor sai, si vor fi monitorizati nutritional de catre dr. Serban Damian.

Printre sponsori se afla Juice Zone, Nutrizzia si Bucovina.

Mihai Dragomir este promotorul unui revolutionar concept anti-aging numit CardioMix - mai multe detalii pe www.cardiomix.ro

Conferinta de presa a avut loc la Casa de Cultura a orasului Chitila si s-a bucurat de prezenta unor persoane publice, cum ar fi Florentina Opris de la Prima TV si CRBL.

La finalul concursului veti afla toate detaliile pe siteul nostru.


Sarea - prieten sau dusman ?

7 Octombrie 2009

Un studiu realizat Food Standard Agency pe 2.000 de persoane din Marea Britanie a relevat faptul ca 77% la suta dintre subiecti nu realizau ca trei patrimi din cantitatea totala de sare ingerata vine din alimente care, desi nu sunt printre cele mai sarate, sunt cel mai consumate.

Pe primele trei locuri din acest top de afla painea, urmata de produsele din carne si de cerealele de la micul dejun! Intrebati care alimente cred ca ar aduce mai multa sare in corp - subiectii au fost rugati sa aleaga dintr-o lista cu zece pozitii - , numai 13% dintre cei au mentionat painea si doar 12% cerealele. 73% au ales chips-urile si snacks-urile si 36% produsele din carne.

Semnalul de alarma vine datorita faptului ca se consuma in medie 8.6g de sare pe zi, fata de 6g, cat este recomandat, prin acest studiu, FSA incercand sa sensibilizeze omul de rand, care ar trebui sa fie mai atent la nivelul de sare al alimentelor pe care le consuma.

Conducatoarea echipei de cercetatori, Rosemary Hignett declara : "Nu incurajam oamenii sa renunte la consumul de paine sau cereale pentru micul dejun - suntem constienti ca acestea sunt o veriga importanta a dietei zilnice. Spunem doar - cititi mai bine etichetele, si alegeti produsele cu concentratii mai mici de sare."

Nivelurile ridicate de sare din organism cresc riscul de hipertensiune arteriala, care la randul ei poate duce la accident vascular cerebral.

Nutritia - 3 mari descoperiri recente

4 Octombrie 2009

Lista care urmeaza este extrasa de pe ordinea de zi a Congresului de Nutritie de anul acesta al Universitatii Wageningen din Olanda.

1. Acidul folic previne malformatiile congenitale.
Acidul folic este o vitamina B. Deficitul acesteia INAINTE ca femeia sa ramana insarcinata poate cauza malformatii la nivelul creierului sau coloanei. Daca o femeie incepe sa ia acid folic abia dupa ce ramane insarcinata, este de multe ori prea tarziu. Aceste malformatii au loc de obicei in primele saptamani ale sarcinii, de multe ori inainte ca femeia sa stie ca este insarcinata.

2. Efectele acizilor grasi trans asupra sanatatii.
Acizii grasi trans se gasesc in mod natural in anumite mancaruri (produse lactate, vita si miel). De asemenea, mici cantitati de grasimi trans se formeaza in timpul rafinarii uleiurilor vegetale (uleiul de canepa si de soia). Grasimile trans se mai creeaza si cand producatorii folosesc un proces numit "hidrogenare partiala". Acest proces transforma uleiul lichid intr-o forma semi-solida (margarina).

Produsele facute cu grasimi sau uleiuri cu o proportie mare de grasimi saturate sau trans au o durata mai mare de viata decat celelalte produse. Grasimile saturate si trans au de asemenea un rol in producerea texturilor si aromelor multor dintre produsele de patiserie si snacksuri. De exemplu, grasimile saturate si trans dau foietajelor acea proprietate de "a se topi in gura".

Problema este ca acesti acizi sunt deosebit de nocivi pentru sanatate - ei stau la baza obezitatii, bolilor de inima, cancerului, diabetului, bolilor articulare, depresiilor si modificarilor comportamentale.

3. Tesutul gras lucreaza ca un organ endocrin.
Grasimea nu mai este privita ca o componenta pasiva a organismului. Se stie astazi ca celulele tesutului grasos secreta un hormon foarte important in reglarea apetitului si a greutatii corporale - leptina. De exemplu, nivelul scazut de leptina declanseaza senzatia de foame.
In afara de leptina, cercetari recente au descoperit si alti hormoni produsi tesutul gras : adiponectina, visfatina, rezistina, etc.

Toate aceste descoperiri deschid drumuri noi pentru intelegerea mecanismelor nutritionale.

Ciocolata cu lapte sau neagra - pe care o alegem ?

30 Septembrie 2009

Partizanii ciocolatei stiu ca de peste zece ani circula ideea ca ciocolata negra este buna pentru sanatate. Un studiu recent al Universitatii Yale confirma faptul ca ciocolata neagra are efecte pozitive asupra functiilor cardiovasculare, prin imbunatatirea pe termen scurt a functiilor arteriale, traduse in cele din urma in reglarea presiunii arteriale.

Recent s-a descoperit ca si ciocolata cu lapte poate avea efecte benefice.

Dar care dintre acestea este mai buna pentru sanatate ? "Depinde", spune Penny Kris-Etherton, profesor de Nutritie la Pennsylvania State University. "In general, ciocolata neagra este considerata mai benefica. Insa depinde foarte mult de modul de procesare."

Substantele cele mai benefice din ciocolata sunt antioxidanti numiti polifenoli, care se gasesc in bobul de cacao, si de asemenea in multe fructe si vegetale, vin rosu si ceai verde.

Ciocolata cu lapte contine mai multe grasimi saturate, care pot ridica nivelul colesterolului, insa multi dintre producatorii care se respecta includ in componenta acesteia elemente bioactive care pondereaza efectul grasimilor saturate.

Din pacate, ciocolata nu va fi inclusa prea curand pe lista suplimentelor nutritive necesare zilnic. Inca mai contine zahar si grasimi. Este, de asemenea, foarte bogata in calorii - fapt ce o exclude de pe lista alimentelor consumate in timpul dietelor, de exemplu.

Mesajul-cheie, conchide Kris-Etherton este ca oamenii nu ar trebiui sa-si inchipuie ca ciocolata este asa de sanatoasa incat sa faca abuz de ea. Este posibil sa intr-o buna zi sa avem tipuri de ciocolata care sa se potrivesca mult mai bine nevoilor nutritive, insa deocamdata ciocolata contine destui compusi care nu o fac deloc atractiva pentru partizanii dietelor.

Ea trebuie, asadar, consumata cu moderatie, indiferent ca este neagra sau cu lapte.

Suplimente pentru mega performanta sportiva la www.megaproteine.ro

29 Septembrie 2009

Sportivii in general, si culturistii in particular, necesita o dieta speciala. De obicei, pentru a-si asigura necesarul de proteine si energie necesare antrenamentului, culturistii au nevoie de mai multe calorii comparativ cu persoanele de aceeasi greutate dar care nu practica acest sport.


Culturistii au nevoie de o dieta echilibrata, in care carbohidratii complecsi si proteinele de calitate joaca un rol esential. Insa nevoile unui sportiv de performanta nu se rezuma doar la proteine si carbohidrati, fiind nevoie de o gama vasta de nutrienti, printre care amintim acizii grasi esentiali, vitaminele si mineralele, creatina si alte suplimente care stimuleaza activitatea fizica si tonusul muscular.


Toti acesti nutrienti sunt greu de obtinut in cantitate suficienta si proportie optima dintr-o dieta clasica.

MegaProteine.ro, un magazin de suplimente nutritive proaspat lansat, propune o solutie la aceste nevoi crescute ale sportivilor prin produsele de calitate superioara pe care le ofera. Suplimentele nutritive de pe MegaProteine.ro sunt importate din SUA, poarta marca unor producatori renumiti, sunt 100% originale si de cea mai buna calitate.


Pentru mai multe informatii despre categoriile de suplimente oferite de firma noastra, accesati adresa www.megaproteine.ro.

Consumul de carne si cancerul cerebral - nici o legatura

27 Septembrie 2009

In ciuda teoriilor care afirma contrariul, adultii care consuma carne din abundenta nu prezinta un risc crescut de cancer cerebral, afirma un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Cercetarea s-a axat pe cautarea unei legaturi intre tumorile cerebrale, cantitatea de carne ingerata si nitrosamine - compusi prezenti in diferite alimente si care sunt virtuali declansatori ale cancerului.

Nitrosaminele se pot forma in corp in urma consumului de nitrati si nitriti de sodiu - anumite substante folosite in industria alimentara pentru procesarea si pastrarea alimentelor sunt bogate in astfel de compusi.

De cateva decenii cercetatorii au crezut ca exista o legatura directa intre nitrosamine si declansarea cancerului cerebral.

La noul studiu au participat 238.000 de barbati si femei - 238 dintre acestia erau diagnosticati cu cancer cerebral la un moment dat.

Nu s-a descoperit nici o legatura intre cancerul cerebral, alimentatia pe baza de carne, nitriti, nitrati si nitrosamine. Mai mult, nici macar aportul scazut de antioxidanti nu a crescut riscul bolii.

Acest studiu deschide noi perspective in descifrarea mecanismelor care declanseaza cancerul cerebral - mecanisme care se dovedesc mult mai complicate decat se credea pana acum.




Nivelul scazut de vitamina D creste riscul de infarct la varsta a treia

24 Septembrie 2009

Un studiu relizat de Universitatea din Denver,Colorado impreuna cu Massachusetts General Hospital arata ca vitamina D joaca un rol vital in reducerea riscului de infarct la varsta a treia.

Rezultatele studiului, publicate in Journal of the American Geriatrics Society, evalueaza asocierea dintre nivelul de vitamina D din sange si rata mortalitatii la persoanele trecute de 65 de ani.

Semnalul de alarma tras de acest studiu este destul de serios : mai mult de o treime dintre persoanele trecute de 65 de ani prezinta niveluri scazute de vitamina D in sange, ceea ce s-ar traduce prin risc crescut de infarct.

Una dintre explicatii pare sa fie reducerea expunerii la lumina solara, datorata limitarii activitatilor in aer liber coroborat cu reducerea capacitatilor organismului de a produce vitamina D.

Dr. Adit Ginde, coordonatorul acestui studiu, sugereaza ca doza zilnica recomandata ar putea fi insuficienta pentru mentinerea sanatatii optime, in cazul adultilor varstnici.

"Efectele vitaminei D trec dincolo de intarirea oaselor," spune Dr.Ginde. "Se pare ca aceasta vitamina este un element esential al unei sanatati optime."

Vitamina D este continuta de pestele gras - hering, sardina, somon - si untura de peste (morun, ton, calcan), galbenus de ou, unt, lapte integral si lactate nedegresate. Vegetalele nu contin aceasta vitamina.

sursa : Nutrition News

O inima sanatoasa iubeste mai mult!

23 Septembrie 2009

In Romania, 4 din 10 adulti sunt hipertensivi si doar jumatate dintre hipertensivi sunt constienti de problema de sanatate pe care o au.

Catena, farmacia care te ajuta, va sarbatori alaturi de tine Ziua Mondiala a Inimii (24 septembrie) prin intermediul campaniei "O inima sanatoasa iubeste mai mult".

In cadrul acestei campanii se va relansa programul de screening al persoanelor care sufera de hipertensiune intitulat "Controlul eficient al tensiunii arteriale prelungeste viata!", realizat impreuna cu Compania farmaceutica Glenmark.

Vino in perioada 24-30 septembrie in farmaciile Catena partenere sa iti masori gratuit tensiunea!

Farmaciile Catena reprezinta al doilea lant de farmacii din Romania cu acoperire la nivel national, in prezent existand peste 200 de farmacii. Lantul de farmacii Catena este parte a grupului Fildas, una dintre cele mai mari companii de distributie de produse farmaceutice din Romania.
"Catena - Farmacia care te ajuta", ofera in permanenta sfaturi si recomandari profesioniste, pentru o gama larga de produse: farmaceutice, parafarmaceutice, cosmetice, dermatocosmetice, terapii naturiste si nutritie avand ca obiectiv asigurarea satisfactiei clientilor sai prin actiuni si oferte speciale acordand si premii supriza pentru toti detinatorii de card Catena.

Pentru mai multe solutii pentru sanatate si frumusete vizitati portalul si magazinului online WWW.CATENA.RO !

Glenmark Pharmceuticals Ltd este o companie farmaceutica globala, bazata pe cercetare, cu o gama integrata de produse farmaceutice, cu sediul central in Mumbai, India. Compania este, in India, liderul in descoperirea de noi molecule. Compania este prezenta in peste 80 de tari din intreaga lume, inclusiv pe pietele puternic reglementate ale SUA si Europei. Produsele companiei sunt destinate mai multor segmente terapeutice: cardiologie, diabet, medicina interna, gastroenterologie, pediatrie, ginecologie, dermatologie, oncologie.

In portofoliul de medicamente ale Glenmark de pe piata romaneasca se numara mai multe produse destinate sistemului cardiovascular.

Parteneri media: Tonica. Slab sau Gras, Farmacia ta, www.sensotv.ro, www.medicina.ro, www.doctor.info.ro, www.superfit.ro

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Daniela Simulescu
Senior Editor WWW.SENSOTV.RO
Tel: 0743 086 107
daniela.simulescu@sensotv.ro


De ce este bine sa iei zilnic ulei de peste?

19 Septembrie 2009

Fiindca s-a demonstrat de-a lungul mai multor decade ca uleiul de peste dezvolta un organism viguros, rezistent la boli si o minte sanatoasa. Informeaza-te despre beneficiile uleiului de peste pur islandez Lysi.

Saga Sanatate, unic reprezentant Lysi in Romania , a lansat noul website www.sagasanatate.ro.

Uleiul de peste este un binecunoscut remediu natural, cu efecte benefice in cazul multor afectiuni, printre care rahitism, ostoporoza, circulatie cardiovasculara, aritmii, depresie, stres, oboseala cronica, nivel crescut al colesterolului si trigliceridelor. Uleiul de peste este studiat permanent pentru calitatile sale, iar cercetarile de specialitate au demonstrat contributia lui la pastrarea sanatatii si au relevat efecte pozitive ale administrarii acestuia asupra sanatatii mintale, reducerii riscului bolilor coronariene, dar si pentru reducerea durerilor articulare si a rigiditatii resimtite dimineata. Mai mult decat atat, uleiul de peste Omega-3 joaca un rol vital in dezvoltatea creierului si a sistemului nervos central.

Din paginile noului website www.sagasanatate.ro afli detalii despre fiecare produs in parte si felul in care poate actiona pentru intarirea si protectia organismului.

Cele sase produse Lysi, disponibile in acest moment in Romania prin Saga Sanatate, sunt rezultatul a peste 70 de ani de experienta si cercetare ai companiei islandeze, cu o puternica reputatie internationala in domeniul lipidelor marine: Omega3 Lysi lichid cu aroma de lamaie, Omega3 Lysi capsule, Ulei din Ficat de Cod Lysi lichid, Ulei din Ficat de Cod lichid cu aroma de lamaie, Ulei din Ficat de Cod capsule si Ulei din Ficat de Rechin capsule.

Despre Lysi

Controlul foarte strict al calitatii este factorul decisiv in dezvoltarea de succes, in productia si vanzarea produselor Lysi Ltd. Islanda. In aprilie 2007 compania Lysi a fost premiata de Presedintele Islandei, cu "Premiul pentru realizari la export", pentru "realizari unice in vanzari si comert de produse din lipide marine si pentru viziunea de care compania da dovada in dezvoltarea de produse, cercetarea si experienta in domeniul sau."

Despre Saga Sanatate

Saga Sanatate SRL este unic reprezentant Lysi in Romania si ofera prin produsele Lysi solutii simple, naturale, traditionale pentru multe dintre problemele de sanatate cotidiene, datorate in principal alimentatiei necorespunzatoare, vietii moderne si stresului zilnic.


Afisare 10 din 443.
Pagina 41 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii