Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CONCURS OPTIMUM NUTRITION
5 MITURI DESPRE DIETA
BOLILE REUMATISMALE SI ALIMENTATIA
SAPTE PASI CATRE SLABIRE
CONOPIDA LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI
ANEMIILE FERIPRIVE
COZONAC
Exercitii pentru muschii cvadriceps 2
SPORTURI NOI LA OLIMPIADA LONDRA 2012
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » MODELEAZA-TI COAPSELE

MODELEAZA-TI COAPSELE


MODELEAZATI_COAPSELE_27522.jpgCu siguranta ca, pe langa abdomen, zona coapselor este alta zona care prezinta un interes sporit pentru toti cei care doresc sa arate cat mai bine in costum de baie vara aceasta. Muschii fesieri si coapsele reprezinta unele dintre cele mai importante grupe musculare, iar dezvoltarea acestora influenteaza in mod decisiv aspectul exterior al fiecaruia dintre noi. Trebuie, asadar, sa aloci o atentie deosebita acestor grupe de muschi si sa le lucrezi ca atare. Daca nu vei face acest lucru, nu vei face altceva decat sa creezi un mediu propice aparitiei unor disproportii in raport cu grupele musculare mai dezvoltate din zona toracelor sau din zona bratelor. Daca nu ai timp, bani sau pur si simplu dispozitia necesara sa iti faci un abonament la sala (pe care sa il si folosesti), poti sa faci o serie de exercitii pentru coapse acasa, in sufragerie sau in curte, unde ai mai mult spatiu si unde te simti fericit de privirile celor din jur.

Fandari (cu/FARA gantere)

Acest exercitiu iti este probabil cunoscut din timpul orelor de sport din liceu sau scoala generala. Poate ca atunci nu puteai sa iti dai seama prea bine cat de folositoare sunt aceste exercitii si, cu trecerea timpului, ai ajuns sa le ignori complet. Totusi, fandarile sunt un exercitiu minunat pentru definirea si formarea cvadricepsilor, dar si a posteriorilor coapsei. Pentru a executa fandarile in mod corect, dar si pentru a obtine rezultate mai bune, va trebui sa folosesti o pereche de gantere. Tinand cate o gantera in fiecare mana, plaseaza-ti mainile pe langa corp si incepe sa pasesti cu un picior inainte. Lasa-ti greutatea sa apese tot timpul pe piciorul din fata. Tine minte sa iti mentii in permanenta spatele drept, iar piciorul din spate sa fie cat mai intins posibil.

Revino in pozitia intiala, cu picioarele apropiate, si repeta fandarea cu celalalt picior. Expira atunci cand fandezi si expira cand revii in pozitia initiala. Incearca sa sprijini o haltera de umeri si executa acelasi exercitiu.

Genuflexiuni cu haltera

Pentru acest tip de exercitiu, va trebui sa iti achizitionezi o haltera, in caz ca nu doresti sa mergi la sala. Fiind cunoscute ca si unele dintre cele mai utile si eficiente exercitii pentru modelarea coapselor, genuflexiunile nu trebuie sa se transforme intr-un calvar din cauza numarului mare de repetari cu care s-ar putea sa te fi obisnuit. Foloseste-te de o haltera si redu semnificativ numarul acestor repetari, dar ai grija sa folosesti o haltera a carei greutate sa iti permita sa realizezi un numar optim de repetari. Stai cu picioarele departate la nivelul umerilor si cu mainile departate mai mult decat latimea umerilor. Imobilizeaza bara pe umeri, avand palmele orientate in fata. Tine spatele drept si privirea inainte. Pastreaza haltera intr-o pozitie paralela cu solul in permanenta si indoaie genunchii in timp ce iti cobori incet trunchiul. Implica-ti si fesierii in acest exercitiu, coborandu-ti trunchiul pana cand coapsele sunt cu circa 5 centimetri sub pozitia paralela cu solul. Contracta-ti coapsele si fesierii fara a te balansa si incearca sa te ridici in pozitia initiala. Inspira la coborare si expira in timp ce te ridici spre pozitia de start.

Protejeaza-ti zona lombara folosind un suport pentru haltera , pentru a nu fi nevoit sa te apleci pentru a o ridica de fiecare data si mentine spatele drept pe toata durata executarii acestui tip de exercitiu. Incearca sa executi aceste genuflexiuni cu ajutorul unor aparate speciale, cum ar fi un carucior in plan inclinat sau o presa pentru picioare.

Extensia picioarelor

Acest exercitiu iti va izola cu succes cvadricepsul si poate fi executat prin intermediul unei varietati de aparate. Totusi, pozitia initiala si cea finala vor trebui sa fie aceleasi. Incearca sa iti agati picioarele sub suporturile acestui aparat si sprijina-te de spatar, in caz ca aparatul pe care il folosesti are asa ceva. Daca nu, incearca sa iti mentii spatele cat mai drept cu putinta. Tine-te cu mainile de banca. In continuare, ridica greutatea intinzand genunchii si contractand cvadricepsii in pozitia de varf, apoi coborand incet spre pozitia de start. Alterneaza picioarele, expirand cand impingi si inspirand cand cobori.

ALTE EXERCITII PENTRU MODELAREA COAPSELOR

Daca nu doersti sa folosesti gantere sau haltere in timp ce iti lucrezi coapsele si fesierii, iata ce poti sa faci. Incepe prin a sta drept, tinand picioarele usor departate. Apleaca-te din mijloc si atinge-ti degetul marte de la piciorul stang cu mana dreapta. Repeta de cel putin 15 ori pentru fiecare mana, avand grija sa alternezi mainile la fiecare repetare. Apoi, stai drept cu picioarele departate si tinand mainile pe solduri. Mentine-ti spatele drept si indoaie-ti genunchii, miscand mainile de la solduri spre genunchi. Mentinand pozitia pentru cateva secunde, ai grija sa nu iti extenuezi muschii si fa cel putin 10 repetari.

Foloseste-te de un perete si sprijina-ti spatele de acesta. Tine picioarele usor in fata si apelaca-te incet, fara a te indeparta de perete. Coapsele trebuie sa iti ajunga intr-o pozitie de paralelism perfect cu podeaua. Indoaie genunchii la 90 de grade si mentine pozitia pana numeri la 10. Revino in pozitia de start si repeta de cel putin10 ori, in total.

Stand intins pe podea, pe partea dreapta, tine-ti capul pe bratul si cotul stang si plaseaza-ti picioarele unul peste altul. Ridica piciorul drept la cativa centimetri in aer si apoi ridica piciorul stang pana cand cele doua se lipesc. Folosindu-ti mana ramasa libera, pastreaza-ti echilibrul.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 49153 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI? CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI?
Daca ai renuntat in sfarsit la tigari, felicitari. Ai reusit ...
ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA
Incepe deja sa miroasa a primavara, si ar fi momentul ...


EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI! EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI!
Colaceii, bata-i vina! Ce ne facem cu ei? Cum scapam ...
TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013 TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013
Daca te intrebi care sunt principalele trenduri in materie de ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii