Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ATACUL DE PANICA
SCADEREA IN GREUTATE IMBUNATATESTE CALITATEA VIETII SEXUALE
Crunch (flexia trunchiului pe bazin)
DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
DIETA ESTE MAI POPULARA DECAT EFORTUL FIZIC


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MINTE VERSUS CORP
CE ESTE FOTOSENSIBILITATEA?
PREGATIREA ALIMENTELOR IN OBEZITATE
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
PLEDOARIE PENTRU INCALZIRE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » VARA ACEASTA ALEGE SNORKELING

VARA ACEASTA ALEGE SNORKELING


VARA_ACEASTA_ALEGE_S_63317.jpgDaca dintotdeauna ai vrut sa incerci sa faci si tu scuba diving, dar parca n-ai avut suficient curaj sa te avanti in adancurile marii, poti sa alegi o varianta mult mai putin lipsita de pericol - snorkeling. Snorkeling-ul este nimic altceva decat o forma de inot sau scufundare la suprafata apei, fiind un sport relativ nou si un bun prilej de a admira frumusetea lumii subacvatice intr-un mod simplu, ieftin si in siguranta. Datorita faptului ca nu e nevoie sa cari cu tine tuburi de oxigen sau alte echipamente scumpe (si grele, de ce nu), o sa descoperi ca snorkeling-ul este exact ceea ce iti lipsea. Dar hai sa patrundem ceva mai adanc in tainele acestui sport cu nume ciudat.

Cine poate practica snorkeling?

Acest sport poate fi practicat de oricine isi doreste sa descopere flora si fauna de pe fundul unei mari; atata timp cat stii sa inoti si nu ti-e teama sa plutesti practic la suprafata unei ape dulci sau sarate, intr-o regiune putin adanca si care sa iti permita sa zaresti intreaga splendoare a peisajului care zace sub tine, snorkeling-ul poate deveni noul tau sport preferat. Popularitatea acestui sport este intr-o continua crestere tocmai datorita acestor elemente de simplitate si siguranta pe care le implica practicarea lui.

Bineinteles ca si cei care practica scuba diving vor face la un moment dat snorkeling atunci cand vor fi la suprafata apei; la fel se intampla si cu membrii echipelor de recuperare din largul marilor si oceanelor lumii, dar si cu "jucatorii" de hockey subacvatic sau rugby sub apa.

Cu fel de echipament e necesar pentru snorkeling?

Pe scurt, ai nevoie de un vizor, labe de inot si, bineinteles, tubul de respirat cunoscut sub denumirea de "snorkel" (eventual un costum de scufundare din neopren, in cazul in care apa in care intentionezi sa practici acest sport este foarte rece). Cu ajutorul acestor piese simple de echipament, vei reusi sa observi toate atractiile minunate ale lumii subacvatice. Nu va trebui sa depui un efort considerabil, si vei putea sa ramai in acea stare de plutire pentru perioade lungi de timp. Asadar, chiar si cei mici, dar si cei mai in varsta pot sa practice snorkeling si sa ramana in permanenta in deplina siguranta.

Tubul de snorkel are circa 30 de centimetri lungime si un diametru intre 1.5 si 2.5 centimetri; de regula are forma literei J sau L, si contine si o portiune care trebuie introdusa in gura, pentru a asigura respiratia sub apa. Exista o multime de modele de tuburi de snorkeling, unele ceva mai periculoase si recomandate celor avansati, altele foarte sigure si potrivite incepatorilor. De exemplu, mastile specifice scuba diving-ului care au asociate un tub de snorkel sunt considerate invechite si periculoase. Un tub ideal ar trebui sa aiba 40 de centimetri; un tub mai lung nu ti-ar permite sa respiri atunci cand ai dori sa sa scufunzi ceva mai mult, deoarece plamanii ar trebui sa suporte o presiune mai mare a apei. In plus, aceste tuburi au nastere unui asa-numit "spatiu al aerului mort", care apare atunci cand inhalezi aer proaspat, iar o parte din aerul expirat anterior ramane in tub si este "reciclat" in plamani, miscorand eficienta respiratiei si cauzand o acumulare de dioxid de carbon in sange.

Vizorul sau masca de snorkeling seamana cu cea folosita de cei care practica scuba diving; aceasta reuseste sa creeze un spatiu pentru aer, permitandu-ti sa vezi sub apa fara probleme. Aceste masti vin in forme si marimi diferite, si sunt facute in general din cauciuc si silicon.

Labele de inot - referitor la acestea, merita mentionate cele cu calcai, datorita gradului sporit de confort pe care le asigura.

Costumul de snorkeling (scufundare) ar fi bine sa fie unul din neopren, pentru a te feri de temperatura scazuta a apei sau de razele prea puternice ale soarelui; e nevoie si de o grosime speciala a acestui costum - de circa 3 centimetri, pentru a se asigura o sporire a gradului de plutire. Poti incerca si un tricou care sa te apere de soare, daca apa te impiedica sa porti un costum special.

Masuri de siguranta

Unul dintre cele mai mari pericole cu care se pot confrunta cei care practica snorkeling se refera la diferitele obstacole pe care acestia le pot intalni in calea lor. Deoarece snorkeling-ul presupune observarea vietii subacvatice sau a vaselor esuate pe fundul marii, celelalte "lucruri" cum ar fi jet ski-urile sau barcile pneumatice nu intra de regula in raza de observatie a practicantilor de snorkeling. Pericolul unor ciocniri accidentale este asadar prezent destul de des; o recomandare se refera la alegerea unor echipamente de culori cat mai stridente, care sa poata fi observate cu usurinta.

In plus, o alta problema cu care se pot confrunta cei care practica snorkeling se refera la expunerea indelungata la soare, aparitia arsurilor solare, care poti fi impiedicate prin purtarea unui costum special sau a unui tricou. In plus, deshidratarea este un alt factor care poate ameninta integritatea sanatatii practicantilor de snorkeling - in special a celor care stau "sub apa" timp de cateva ore bune intr-o singura zi. Asadar, trebuie sa ai grija sa te hidratezi corespunzator inainte de a face snorkeling; astfel vei reusi sa eviti si crampele musculare.

In functie de problemele de sanatate pe care le ai, ai putea sa te trezesti in toiul unui episod urat de hiperventilatie; prezenta unui prieten sau camarad intr-ale snorkeling-ului ar trebui sa te ajute mult in acest sens.

_


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53046 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii