Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam EMISIUNEA TOPSPORT (2003-2005)
GOANA TERIBILA DUPA BANI
CEAIURI VERSUS MEDICAMENTE
Campionii Sanatatii, editia 2-a
CSID - Cum sa mananci ieftin si sanatos pe timp de criza


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DOCTORUL MAREA NEAGRA
SCADEREA IN GREUTATE IMBUNATATESTE CALITATEA VIETII SEXUALE
CALCULATOR - O REPETARE MAXIMALA (1RM)
BENEFICIILE DIETEI MEDITERANEENE
BUDINCA DE MORCOVI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi Fierbinte
Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » O NOUA IPOTEZA: OBEZITATEA AR PUTEA FI PROVOCATA DE UN VIRUS

O NOUA IPOTEZA: OBEZITATEA AR PUTEA FI PROVOCATA DE UN VIRUS


Obiceiurile alimentare nesanatoase, sedentarismul si predispozitia genetica au fost pana acum cauzele incriminate ale obezitatii. Cercetatorii zilelor noastre prezinta o noua ipoteza - existenta unui virus, care ar putea fi responsabil de instalarea obezitatii.Interesul pentru aceasta posibilitate a inceput atunci cand doctorul Nikhil Dhurandhar si alti cercetatori din Wisconsin, SUA au observat ca soarecii si puii de gaina infectati cu un virus denumit AD-36 au in organism mai multa grasime decat cei neinfectati si iau in greutate mai mult si mai repede decat acestia.

Studiile pe oameni au aratat ca 3 din 10 indivizi supraponderali prezinta semne ale expunerii la AD-36, in comparatie cu mai putin de 1 la 10 indivizi normoponderali. Aceste studii sugereaza o legatura intre anticorpii ce apar dupa infectia cu AD-36 si obezitatea umana, insa nu s-a reusit sa se descrie mecanismul.Poate fi insa blamat doar un virus pentru cresterea alarmanta a incidentei obezitatii in ultimele decade? Sa fie oare de vina numai lipsa exercitiului fizic si consumul crescut de alimente?

Ideea ca un virus ar putea fi responsabil de aparitia obezitatii va prinde in mod sigur la cei care se vor grabi sa arunce toata vina asupra fatalitatii si se vor consola cu gandul ca felul cum arata este deasupra posibilitatii lor de a controla lucrurile.Cine stie? Poate ca in cazul unora este de vina doar acest virus... Totusi, dand la o parte si "mostenirea" genetica, care este doar un factor predispozant, nu o cauza in sine pentru cei mai multi supraponderali, factorii care trebuie incrimati sunt cei legati de comportamentul alimentar si sedentarismul, cu alte cuvinte - prea multe calorii si prea putin exercitiu fizic.Pe plan mondial, mai ales in tarile dezvoltate s-a constatat o crestere treptata a cantitatii de alimente consumate la o masa, incepand de prin 1970. In alta ordine de idei, medicii britanici au constatat ca populatia tarii lor face mult mai putin efort fizic decat in urma cu cateva zeci de ani, constatandu-se o crestere a incidentei obezitatii mai ales in randurile proprietarilor de masini.

Intr-un numar din British Medical Journal, o distinsa publicatie medicala se afirma ca o persoana obisnuita din Anglia petrece peste 26 de ore pe saptamana in fata televizorului, in comparatie cu numai 13 ore in anii '60. Concluzia lor era ca nivelul redus de activitate fizica are rolul dominat in instalarea obezitatii si acesta este punctul-cheie unde ar trebui actionat.Asadar, ar putea fi obezitatea provocata de virusul AD-36? Probabil ca da, cercetarile viitoare vor face mai multa lumina si in aceasta problema. Ramane insa un fapt de netagaduit ca exercitiul fizic si controlul regimului alimentar sunt principalele puncte de interes in lupta impotriva kilogramelor in plus.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 49942 ori.



Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi

17 Iunie 2024

Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru un stil de viață activ și fără probleme respiratorii. În acest videoclip, vom explora tot ce trebuie să știi despre sănătatea plămânilor și cum să îi menții în formă maximă

Iata ce vei învăța din acest video:

  • Importanța plămânilor pentru sănătatea generală.
  • Factori care pot afecta sănătatea plămânilor.
  • Metode și exerciții simple pentru a îmbunătăți capacitatea pulmonară.
  • Sfaturi pentru evitarea factorilor de risc precum fumatul și poluarea.
  • Ce plante te ajuta sa previi si sa combati afectiunile plamanilor.
  • Beneficiile unei alimentații sănătoase pentru plămâni. R
  • ăspunsuri la întrebări frecvente despre bolile pulmonare și prevenția acestora.


Secretul tineretii cu coenzima Q10

3 Iunie 2024

Descoperă puterea coenzimei Q10 și impactul său asupra sănătății tale! În acest videoclip, vom explora ce este coenzima Q10, cum funcționează în organism și de ce este esențială pentru energia celulară. Află cum coenzima Q10 poate îmbunătăți sănătatea inimii, pielii și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Coenzima Q10 este o molecula asemanatoare vitaminelor, liposolubila, prezenta in membranele celulare din corpul uman, mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Este disponibila sub doua forme: ubichinolul, forma activa, care poate fi utilizata imediat de organism si ubichinona - forma oxidata.

Coenzima Q10 contribuie la generarea de energie in celule, producand antioxidantul adenozin trifosfat (ATP), care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, responsabil pentru multe probleme de sanatate.


Cum alegi eficient suplimentele nutritive

27 Mai 2024

Multe persoane apeleaza la suplimente nutritive, ca vitamine, minerale sau extracte din plante, din dorinta de a-si imbunatati starea de sanatate, de a avea mai multa energie sau pentru a acoperi anumite carente alimentare.

Spre deosebire de medicamente, care se supun unor reglementari stricte, suplimentele alimentare nu trec prin acelasi proces riguros de verficare, iar producatorii nu trebuie neaparat sa dovedeasca beneficiile, nu se fac asigurari de calitate si nu li se cere sa arate gradul de siguranta in administrare.


Articole din aceeasi categorie

STRATEGII DE SCADERE IN GREUTATE STRATEGII DE SCADERE IN GREUTATE
Nici n-a plecat bine Mos Craciun, nici nu s-au stins ...
DE CE NE INGRASAM? DE CE NE INGRASAM?
Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii de catre ...


DIETE CLASICE - O COMPARATIE DIETE CLASICE - O COMPARATIE
Slabirea pare a fi simpla ... O calorie este o calorie: ...
IN FORMA DUPA SARBATORI IN FORMA DUPA SARBATORI
Dupa excesele alimentare inregistrate in timpul sarbatorilor de iarna, pentru ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 8 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii