Sunteti aici :: Sanatate » DURERILE IN GAT
DURERILE IN GAT
Durerile in gat sunt, cel mai adesea, mesagerii unei raceli sau gripe care cedeaza la tratamentele naturiste. Persoanele cu sistemul imunitar slabit sau cu varste inaintate trebuie sa se adreseze unui medic, daca dupa trei zile de tratamente nu apar imbunatatiri.
INFLAMATII ALE GATULUI SI LARINGELUI
Inflamatiile in gat si laringe sunt insotite cel mai adesea de dureri si dificultate la inghitit. Incep, de obicei, cu o mica raguseala, se termina adesea cu un gat rosu, puternic inflamat, in cazul cand nu se administreaza rapid remedii cu plante.
ATENTIE! O inflamatie a gatului, aparent nevinovata, se poate transforma repede intr-o angina periculoasa sau intr-o amigdalita purulenta. Daca apar febra si puncte albe pe amigdale, bolnavul trebuie sa mearga la medic.
Gargara cu ulei de floarea-soarelui
Faptul ca uleiul de floarea-soarelui influenteaza pozitiv microflora zonei respiratorii a fost prima data certificata in Ucraina, unde s-au obtinut succese surprinzatoare cu acest leac. Se poate folosi ulei de gatit obisnuit.
Mod de folosire: ia in gura o lingura de ulei de floarea-soarelui, fara sa-l inghiti. Mesteca-l cu gura inchisa vreme de 15 minute, pana se subtiaza si devine albicios. Scuipa-l, clateste-ti gura cu apa, spala-te pe dinti.
Ceai de nalba
Prin continutul bogat de substante mucilaginoase, nalba are actiune emolienta, mai ales in caz de tuse, inflamatii ale gatului, bronsita.
Mod de preparare: 1 lingurita de planta uscata se opareste cu o cana de apa in clocot. Se infuzeaza 10 minute, apoi se strecoara. Se beau trei cani pe zi.
Comprese cu arnica
In general, arnica se foloseste ca leac pantru vindecarea rapida a ranilor, dar are efect puternic si sub forma de ceai, folosit in comprese.
Mod de preparare si folosire: opareste 2 lingurite de plante cu un sfert de litru de apa. Strecoara infuzia dupa 10 minute. Inmoaie in ceai o fasie de tifon sau un prosopel plusat si infasoara-le, usor stoarse, in partea de sus a gatului. Acopera compresa cu folie de plastic si apoi cu un sal calduros. Se repeta de mai multe ori pe zi.
Miere fierbinte cu lamaie
Durerile in gat trec repede cu miere si lamaie.
Preparare si folosire: amesteca 2 linguri de miere cu sucul unei lamai, pune-le pe foc sa se incalzeasca si, cand devin suportabil de fierbinti, inghite amestecul incet, lasandu-l sa alunece pe gat.
Cataplasma calda cu ceapa
Ceapa a fost folosita dintotdeauna la inflamatiile gatului si pentru raguseala.
Preparare si folosire: fierbe cateva cepe curatate de coaja si zdrobeste-le cat sunt inca fierbinti. Intinde-le pe o carpa, ce trebuie infasurata apoi de jur imprejurul gatului, de la umeri pana la barbie. Leaga deasupra un fular gros. Cand cataplasma se raceste, inlocuieste-o cu alta calda.
Comprese cu in fiert in lapte
Semintele fierte de in atenueaza durerile in gat.
Mod de preparare si folosire: pune peste noapte in frigider 3 linguri de seminte de in intr-o jumatate de litru de lapte integral. A doua zi, adauga 2 cani de apa si pune amestecul la fiert, pana da in clocot. Filtreaza semintele de in, pune-le pe un tifon si leaga-le in jurul gatului. Deasupra aplica un fular.
Elixir din coaja de stejar
Poate fi baut sau folosit in gargara.
Preparare: marunteste bine 2 linguri de scoarta de stejar si pune-o peste noapte in jumatate de litru de tuica sau vodka. Dupa 12 ore, adauga � litru de apa, inveleste recipientul intr-o folie de aluminiu si baga-l pentru o ora in cuptorul incins la 180 de grade. La sfarsit, lichidul se strecoara.
Administrare: se amesteca 1 lingura de elixir cu � litru de apa fiarta. Se bea ca ceai, indulcit eventual cu miere. Se beau 2-3 cani pe zi, pana ce durerile si inflamatia cedeaza.
Iuliana Moraru
Acest articol a fost vizualizat de 63955 ori.
Cum alegi eficient suplimentele nutritive
27 Mai 2024Multe persoane apeleaza la suplimente nutritive, ca vitamine, minerale sau extracte din plante, din dorinta de a-si imbunatati starea de sanatate, de a avea mai multa energie sau pentru a acoperi anumite carente alimentare.
Spre deosebire de medicamente, care se supun unor reglementari stricte, suplimentele alimentare nu trec prin acelasi proces riguros de verficare, iar producatorii nu trebuie neaparat sa dovedeasca beneficiile, nu se fac asigurari de calitate si nu li se cere sa arate gradul de siguranta in administrare.
Alimentatia oamenilor din Zonele Albastre
21 Mai 2024Ceea ce alegi sa-ti pui in farfurie zi de zi iti influenteaza nu doar silueta, dar mai ales calitatea si durata vietii! Daca vrei sa fii in forma cat mai multi ani si sa te bucuri de o viata lunga, poti adopta anumite obiceiuri care iti cresc sansele de longevitate. Sigur, nimic nu-ti garanteaza ca vei trai 100 de ani daca mananci sanatos, deoarece durata de viata e rezultatul mai multor factori, iar pe o parte dintre ei nu ii poti controla, de exemplu, genetica.
Totusi, sta in puterea ta sa te concentrezi pe ceea ce poti influenta si sa faci alegeri mai bune in viata cotidiana. Legatura dintre longevitate si stil de viata, in special alimentatie, a fost pusa in lumina reflectoarelor prin conceptul de „zone albastre” si despre acest subiect iti voi vorbi in acest clip.
Beneficiile ginsengului
13 Mai 2024Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.
Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.
Odihna, alimentatie sanatoasa, sport, relaxare, voie buna...Acestea sunt secretele unei ...
Ce inseamna gimnastica senzoriala perinatala? O apropiere normala, gestuala si ...