Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam INVINGE RACEALA!
DE CE SA ALEGI RAFTINGUL
SANATATE IN CIFRE
CELE 10 ALIMENTE CARE SPULBERA GRASIMEA
CELULITA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CSID - Vegetarian part time
TRUCURI PENTRU SCADERE IN GRUTATE
PARALIZIA IN TIMPUL SOMNULUI
SECRETELE MERSULUI LA SALA
DESPRE TENTATII SI SABOTAJ IN CURA DE SLABIRE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul scaderii in greutate » Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati
Ghidul scaderii in greutate

Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati


Dietele bogate in proteine si cu carbohidrati putini au fost promovate peste tot in ultimii ani ca un concept eficace pentru scaderea in greutate. Aceste diete au in jur de 30% si 50% din totalul lor de calorii provenind din proteine. Prin comparatie, Asociatia Americana de boli de inima, Programul National de Studiu al Colesterolului, si Societatea Americana de Cancer, toate recomanda o dieta in care un procentaj mic de calorii provin din proteine (nutrientii esentiali de constructie, intretinere si reparare a tesuturilor din organism).

Cum functioneaza aceste diete?

Prin limitarea drastica a carbohidratilor la un procentaj scazut, intalnita mai ales in dieta Americana, organismul intra intr-o stare metabolica diferita numita cetoacidoza, in care se arde propria grasime pentru producerea de energie. In mod normal organismul arde carbohidrati pentru energie - acesta e principalul combustibil pentru creier, inima si multe alte organe. O persoana aflata in cetoacidoza isi ia energia din cetone, care reprezinta combustibilul creat prin metabolizarea depozitelor de grasime. Cand organismul este in cetoacidoza, tinzi sa ai mai putina pofta de mancare, si de aceea esti predispus sa mananci mai putin decat de obicei. Totusi, cetoacidoza poate de asemenea cauza probleme de sanatate, ca de exemplu imbolnavirea rinichilor (vezi mai jos).
In consecinta, organismul tau se transforma dintr-un motor de ardere a carbohidratilor intr-un motor de ardere a grasimii. Asa ca in loc sa te bazezi pe alimente bogate in carbohidrati pe care le consumi in mod normal pentru energie, si lasand depozitele de grasime exact unde erau inainte (solduri, stomac, pulpe), depozitele tale de grasime devin sursa principala de energie. Rezultatul final este slabirea.

Care sunt riscurile de sanatate asociate cu dieta bogata in proteine si cu carbohidrati putini?

Dietele bogate in proteine pot cauza unele probleme de sanatate, cum ar fi:

- Probleme cu rinichii: Consumarea multor proteine solicita rinichi, deoarece ei au rolul de a elimina catabolitii proteinelor.

- Colesterol crescut. Este bine cunoscut faptul ca dietele bogate in proteine (continand carne rosie, toate produsele lactate, si alte alimente grase) sunt asociate cu nivelul ridicat al colesterolului. Studiile au asociat nivelul ridicat al colesterolului cu riscul dezvoltarii bolilor de inima, atacurilor de cord si cancerul.

- Osteoporoza si pietrele la rinichi. De asemenea, s-a dovedit ca dietele bogate in proteine pot accelera eliminarea calciului prin urina, la o rata mai mare decat normal. Dupa o lunga perioada de timp, acest fapt poate provoca osteoporoza sau litiaza renala.

- Cancer. Unul dintre motivele pentru care dietele bogate in proteine cresc riscul de aparitie a anumitor boli este evitarea alimentelor care contin carbohidrati si vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. De aceea, este important sa obtii proteinele dintr-o dieta bogata in cereale, fructe si legume. Nu numai ca nevoia de proteine iti este satisfacuta, dar te si ajuta sa reduci riscul dezvoltarii cancerului.

- Status metabolic nefiziologic (cetoacidoza). Dietele cu carbohidrati putini pot conduce la intrarea organismului tau intr-o stare metabolica periculoasa numita cetoacidoza daca organismul tau arde grasimi in loc de glucoza pentru energie. In timpul acestei starii, organismul produce substante numite cetone, care pot cauza slabirea organelor rezultand guta, pietre la rinichi, sau alte probleme cu rinichii. Aceste cetone pot de asemenea scadea pofta de mancare a unei persoane, poate cauza greata sau halena. Cetoacidoza se poate preveni mancand cel putin 100 de grame de carbohidrati pe zi.

Este aceasta dieta potrivita pentru mine?

Aceste teorii de slabire raman nedovedite, si multi experti se ingrijoreaza ca dietele bogate in proteine si cu carbohidrati putini, pot cauza o multime de probleme, in mod special pentru un mare segment de populatie care risca o boala de inima. Mai mult, acest plan nu include consumul mare de fructe si legume, recomandat de majoritatea expertilor nutritionisti datorita numeroaselor beneficii ale acestor alimente.
Expertii spun ca pentru a ajunge la o slabire permanenta trebuie sa-ti schimbi stilul de viata. Aceasta inseamna urmarea unei diete cu calorii putine care contine cereale, legume, fructe combinate cu o activitate fizica regulata.
Inaintea inceperii acestei sau altei diete, vorbeste cu doctorul tau pentru a determina ce dieta este potrivita pentru tine.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 24158 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

Supraponderal sau obez? Supraponderal sau obez?
Doctorii de obicei definesc "supraponderalitatea" ca o conditie in care ...
Riscuri asociate cu excesul ponderal Riscuri asociate cu excesul ponderal
Problemele de sanatate asociate cu obezitatea sunt numeroase. Obezitatea nu ...


Compozitia corpului Compozitia corpului
Dimensiunea si compozitia corpului unei persoane joaca un rol determinant ...
Energia si activitatea fizica Energia si activitatea fizica
Pe vremea cand oamenii nu aveau la dispozitie hrana suficienta, ...


Alte articole despre Ghidul scaderii in greutate






1 2 »
Pagina 1 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii