Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - spate - exercitii set 2
BENEFICIILE DIETEI MEDITERANEENE
VARICOCELUL
CAND DISTANTA STA IN CALEA UNEI RELATII...
DIETE CLASICE - O COMPARATIE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Ciocolata - inger sau demon?
CUM SA NU REUSESTI SA TII O CURA DE SLABIRE
Mass 20 (Scitec) - produs pentru crestere in greutate
5 MITURI DESPRE DIETA
Hiperextensii
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » SANI FRUMOSI SI SANATOSI, GHID PE VARSTE

SANI FRUMOSI SI SANATOSI, GHID PE VARSTE


SANI_FRUMOSI_SI_SANA_48761.jpgFeminitatea oricarei femei este pusa, cu siguranta, in valoare de sani frumosi, indiferent de forma sau marimea lor. Insa, mult mai importanta decat aspectul este sanatatea acestora, de aceea trebuie sa ii ingrjiesti permanent pentru ca pot ascunde afectiuni foarte grave, multe dintre ele cu sanse mari de vindecare daca sunt descoperite din timp, multumita evolutiei medicinei moderne.


Este esential sa stii ca problemele de sanatate ale sanilor sunt diferite, unele apar in perioada tineretii, altele mai tarziu. Nu intra in panica pentru ca nu intotdeauna este vorba despre ceva grav.


Am incercat sa iti prezint in cadrul acestui articol cele mai eficiente metode de a-ti proteja sanii, indiferent de varsta pe care o ai.


20 de ani, varsta la care pot aparea primii noduli


Orice femeie care observa ca prezinta un nodul la san, se gandeste la ceea ce este mai rau. De cele mai multe ori, acesti noduli reprezinta fibroadenoame mamare si apar in jurul varstei de 20-30 de ani.


Ce reprezinta, de fapt, aceste fibroadenoame mamare?


Acest tip de nodul este o crestere anormala de tesut glandular mamar si de tesut fibros. Un rol important in formarea si dezvoltarea acestor fibroadenoame il joaca estrogenul, hormonul tipic feminin.

Medicii recomanda ca imediat ce observi o modificare cat de mica in zona sanilor, sa mergi la consult pentru a identifica natura problemei si pentru a o trata din timp, avand siguranta in acest fel ca esti 100% sanatoasa.


Cum se trateaza?


Tratamentul variaza in functie de gravitatea si caracteristicile nodulilor. Astfel, tratamentul nu este necesar in cazul unor noduli mici, nedurerosi, care nu isi maresc dimensiunile si, mai ales, daca nici biopsia nu indica vreo problema.


Chiar si asa, nu trebuie sa lasi garda jos. Trebuie sa fii in continuare foarte ateta cu sanii tai, sa urmaresti evolutia sau involutia nodulul prin autoexaminare, examene clinice periodice si ecografii ulterioare.


Daca, insa, nodulii sunt durerosi, mai mari de 3 cm si inca mai cresc in dimensiune, iar biopsia a evidentiat celule atipice, este recomandata indepartarea lor prin excizie chirurgicala.


30 de ani, varsta la care sanii se pot inflama


Aceasta este varsta la care te poti confrunta pentru prima data cu o infectie a sanilor cunoscuta sub denumirea de mastita. Aceasta se manifesta prin durere, umflare si inrosire a sanului. De cele mai multe ori, aceasta infectie este depistata la femeile care tocmai au nascut, determinand stari de oboseala si epuizare fizica.


Cum se trateaza?


Este important sa stii ca poti preveni aparitia mastozei chiar tu. Daca esti proaspat mamica, este necesar ca dupa fiecare supt al bebelusului sa te asiguri ca sanii sunt goliti, iar in caz contrar foloseste o pompa speciala.

Daca observi ca detii lapte in cantitate mult prea mare, adreseaza-te medicului care iti poate prescrie medicamente pentru a rezolv aceasta problema.


Esential este sa te ingrijesti in fiecare zi si sa respecti cateva reguli de igiena:

- spala-te regulat

- evita frecarea sau folosirea unor sapunuri care iti pot irita mameloanele dureroase


Recomandare!!!


Incepand de la 30 de ani, este absolut necesar sa iti faci ecografie mamara anual.


40 de ani, varsta la care pot sa apara chisturi


In jurul varstei de 40 de ani, la nivelul organismului tau au loc numeroase schimbari hormonale care pot determina aparitia unor chisturi. Acestea sunt, de fapt, mici acumulari de lichid ce se formeaza in glanda mamara si care pot fi dureroase, uneori.


Cum se trateaza?


In primul rand, mai mult decat necesara, este realizarea unei mamografii pentru a se face o diferentiere clara intre aceste umflaturi si o tumoare. Micile chisturi dispar de la sine, tot ce trebuie sa faci este sa le tii sub urmarire si sa mergi regulat la consult medical. In cazul in care chisturile au dimensiuni mai mari, lichidul este scos cu un ac foarte fin.


Pentru a preveni orice risc de aparitie a unei tumori cancerigene, medicii recomanda ca dupa varsta de 40 de ani sa efectuezi cate o mamografie la fiecare un an si jumatate.


50 de ani, varsta la care mamografiile trebuie efectuate regulat


De obicei, dupa varsta de 50 de ani, femeile se confrunta si cu problema menopauzei, moment in care este mai mult decat necesara o atentie sporita acordata propriului organism deoarece riscul imbolnavirii de cancer este cel mai mare. Marea majoritate a femeilor remarca singure nodulul in zona sanilor, insa exista si cazuri in care nodulul este amplasat in apropierea axilei, astfel incat este mai greu de depistat. Atentie mare si la forma mamelonului: o micsorare sau o modificare a formei ori a culorii pot indica, de asemenea, instalarea unei tumori.


Cum se trateaza?


O femeie trecuta de varsta de 50 de ani ar trebui sa faca o mamografie o data la 2 ani. Daca au existat cazuri de astfel de tumori in familie, de exemplu mama sau bunica, este necesar sa apelezi la medici si la astfel de controale cu cel putin 10 ani mai devreme.


In concluzie, pentru ca sanatatea este cea mai de pret comoara, daca observi o modificare cat de mica in zona sanilor, mergi imediat la control!



Iuliana Moraru


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 66297 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

AR FI POSIBIL SA DEVENIM IMUNI LA ACCIDENTARI ?
NU ! Aceasta asa zisa "imunitate" ar presupune ca atletul ...
CE AR TREBUI SA STIE ORICE CULTURIST DESPRE TRATAMENTUL MICILOR TRAUMATISME
Micile traumatisme reprezinta o realitate in existenta fiecaruia dintre noi ...


A PREVENI ESTE MAI USOR DECAT A TRATA
Probabil ca va este destul de cunoscuta aceasta expresie : ...
LEZIUNILE MUSCULARE LA ANTRENAMENTE
Cat de simplu se poate sfarsi o cariera sportiva si ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 12 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii