Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam FASCITERAPIA
Ana-Maria Plesca
Tribulus
REMEDII IMPOTRIVA OBOSELII
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CREZI IN PLACEBO?
CSID - Alimentele functionale, recomandate in dieta zilnica
PATRATELE CU SUSAN
TRANSFORMA ZAMBETUL INTR-UN ELIXIR PENTRU SUFLET
RADICALII LIBERI IN FIZIOPATOLOGIA UMANA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Secretul tineretii cu coenzima Q10 Fierbinte
Descoperă puterea coenzimei Q10 și impactul său asupra sănătății tale! În acest videoclip, vom explora...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » REPETARILE FORTATE

REPETARILE FORTATE


Vom vorbi pe scurt despre un principiu de mare valoare, care ajuta la cresterea in masa si la depasirea unor bariere fizice, lucru pe care orice "indragostit" de culturism si-l doreste.Principiul Repetarilor Fortate va permite sa continuati antrenarea grupei musculare interesate, chiar dupa ce atI atins punctul de epuizare fizica - acesta fiind momentul cand la sfarsitul unui set nu mai poti face inca o repetare cu o greutate data. Prin aplicarea repetarilor fortate potI depasI punctul normal al epuizarii si reusesti sa continui lucrul la intensitate maxima.

Iata ,cum se pot folosi repetarile fortate pentru impins inclinat cu haltera. Marii campioni precum Nasser El Sonbaty, fac cate trei seturi de incalzire ,iar la al patrulea isI folosesc toata energia atingand un punct maxim. Spre exemplu, primul set este format din 12 repetari cu 75 kg ; al doile set are 10 repetari cu 115 kg ;la al treilea set se fac opt repetari cu 160 kg. Toate aceste seturi se fac fara probleme prea mari, dar se apropie incetul cu incetul de pragul de epuizare.Pentru setul cel mai important ce va fi lucrat cu maxim de intensitate, se incarca bara cu 215 kg si se va pregati mental pentru efortul ce va urma , stiind ca va putea face doar 5-6 repetari complete fara ajutor. Sa spunem ca s-a completat si a cincea repetare si s-a atins punctul in care e imposibil sa mai faca singur inca una. In timp ce sportivul se va chinui sa impinga de la piept haltera, partenerul lui se va apropia si va apuca foarte usor bara. Il va ajuta doar atat incat sa poata misca foarte incet haltera sI sa duca la bun sfarsit repetarea cu mare dificultate. Aceasta este o repetare fortata .

In acest exemplu, repetarile efectuate inainte au solicitat intreaga rezerva de energie pentru a ridica 215 kg de cinci ori complet, insa Principiul Repetarilor Fortate a permis sa continuie antrenarea pieptului fara sa se opresca sI sa descarce bara. Evitand intreruperea setului, va reusi sa duca un muschi deja obosit, la limita maxima a intensitatii.Ca sa potI face repetari fortate corect, ai nevoie de un partener care itI cunoaste capacitatea de efort si stie cand sa intervina si cat ajutor sa itI acorde. El nu trebuie sa preia prea mult din greutate; trebuie sa fie doar o idee de ajutor, dar care sa permita mentinerea halterei intr-o miscare continua.

Cand faci repetari fortate este important ca haltera sa se miste continuu. Daca greutatea devine stationara, stimulul muscular va fi sub forma unei contractii statice, care nu este la fel de benefica pentru muschi ca o contractie completa, obtinuta numai atunci cand greutatea se misca.Pentru majoritatea seturilor campionii fac maxim o repetare fortata, niciodata mai mult de doua. Dupa doua astfel de repetari fortate, puterea musculara "moare" atat de repede, incat sa continui ar fi absolut fara sens, ba chiar periculos.

Repetarile fortate reprezinta o tehnica foarte solicitanta, iata de ce se aseaza numai la sfarsitul setului principal al exercitiului. Pentru acei care fac seturi principale multiple, adaugarea repetarilor fortate numai la un singur set este suficient. Daca se fac la fiecare set exista posibilitatea supraantrenamentului si pericolul intrarii intr-o stare de epuizare fizica greu de recuperat.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul nu a fost votat inca.)

Acest articol a fost vizualizat de 46659 ori.



Secretul tineretii cu coenzima Q10

3 Iunie 2024

Descoperă puterea coenzimei Q10 și impactul său asupra sănătății tale! În acest videoclip, vom explora ce este coenzima Q10, cum funcționează în organism și de ce este esențială pentru energia celulară. Află cum coenzima Q10 poate îmbunătăți sănătatea inimii, pielii și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Coenzima Q10 este o molecula asemanatoare vitaminelor, liposolubila, prezenta in membranele celulare din corpul uman, mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Este disponibila sub doua forme: ubichinolul, forma activa, care poate fi utilizata imediat de organism si ubichinona - forma oxidata.

Coenzima Q10 contribuie la generarea de energie in celule, producand antioxidantul adenozin trifosfat (ATP), care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, responsabil pentru multe probleme de sanatate.


Cum alegi eficient suplimentele nutritive

27 Mai 2024

Multe persoane apeleaza la suplimente nutritive, ca vitamine, minerale sau extracte din plante, din dorinta de a-si imbunatati starea de sanatate, de a avea mai multa energie sau pentru a acoperi anumite carente alimentare.

Spre deosebire de medicamente, care se supun unor reglementari stricte, suplimentele alimentare nu trec prin acelasi proces riguros de verficare, iar producatorii nu trebuie neaparat sa dovedeasca beneficiile, nu se fac asigurari de calitate si nu li se cere sa arate gradul de siguranta in administrare.


Alimentatia oamenilor din Zonele Albastre

21 Mai 2024

Ceea ce alegi sa-ti pui in farfurie zi de zi iti influenteaza nu doar silueta, dar mai ales calitatea si durata vietii! Daca vrei sa fii in forma cat mai multi ani si sa te bucuri de o viata lunga, poti adopta anumite obiceiuri care iti cresc sansele de longevitate. Sigur, nimic nu-ti garanteaza ca vei trai 100 de ani daca mananci sanatos, deoarece durata de viata e rezultatul mai multor factori, iar pe o parte dintre ei nu ii poti controla, de exemplu, genetica.

Totusi, sta in puterea ta sa te concentrezi pe ceea ce poti influenta si sa faci alegeri mai bune in viata cotidiana. Legatura dintre longevitate si stil de viata, in special alimentatie, a fost pusa in lumina reflectoarelor prin conceptul de „zone albastre” si despre acest subiect iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii