Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam BARBATUL SI COPIII, CUM II CRESTI ASA II AI
L-CARNITINA
Cum rezolvam problema surplusului ponderal
EXERCITII PENTRU MUSCHII FESIERI
CREATINA - eficienta si potentiale efecte secundare


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole TERAPIA COMPORTAMENTALA A OBEZITATII
ANTRENAREA UNEI SINGURE GRUPE MUSCULARE PE ZI
Silviu Marin
Alimentatia copiilor (emisiune la tv6.ro)
SARMALE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul suplimentelor nutritive » Concentratele de carbohidrati si proteine
Ghidul suplimentelor nutritive

Concentratele de carbohidrati si proteine


Reprezinta cele mai la indemana produse care va ajuta sa va controlati necesarul de nutrienti in timpul si dupa un antrenament intens, fie aerob, fie anaerob.
Imediat dupa un antrenament de forta este indicat sa consumati o portie de supliment nutritiv bogat in carbohidrati (70-80%) care contine si proteine, pe care il preparati cu apa sau alt lichid si veti fi siguri ca procesul de dezvoltare al masei musculare are sustinere materiala, iar rezervele de energie ale organismului sunt asigurate.

Imediat dupa antrenament este cel mai bun moment pentru administarea unui astfel de supliment, deoarece atunci organismul are nevoie cel mai mult de el.
Insa cum va poate ajuta aceasta formula sa va construiti muschi mai puternici si mai mari? Asa cum ati inteles din capitolele anterioare, antrenamentul reprezinta doar stimulul de crestere, insa ca dezvoltarea sa aiba loc muschii au nevoie de carbohidrati si proteine pentru a crea climatul hormonal necesar dezvoltarii.

Proteinele si carbohidratii declanseaza secretia de insulina si hormon de crestere in organism. Insulina favorizeaza patrunderea aminoacizilor in celule, unde vor fi asamblati in noi proteine, ceea ce previne pierderea de tesut muscular. Hormonul de crestere (GH) mareste rata de producere a proteinelor si metabolizare a grasimilor. Asadar ambii hormoni conlucreaza pentru dezvoltarea masei musculare, in acest sens existand o multime de studii care confirma acest lucru.

Combinatia de carbohidrati si proteine mai are si rolul de a reumple depozitele de glicogen, ceea ce inseamna ca muschii vor avea la dispozitie mai multa energie. Evident carbohidratii sunt cei care refac glicogenul muscular si hepatic, insa s-a constatat ca prin adaugarea unui procent de proteine (20-30%) la aceste produse, accelereaza si intensifica procesul mentionat (datorita stimularii secretiei de insulina, care activeaza o enzima speciala, cruciala in sinteza glicogenului).

Cercetarile stiintifice indica faptul ca pentru cei ce se antreneaza intens, combinatia optima in cazul suplimentelor cu carbohidrati si proteine, indicata a fi administrata dupa efort este de 1,5 g/kgcorp carbohidrati si 0,5 g/kgcorp proteine.

Si cei ce fac antrenamente aerobe au de castigat utilizand astfel de suplimente, sau suplimente ce contin doar carbohidrati. Glicogenul stocat in ficat si muschii activi reprezinta sursa principala de energie pentru efortul aerob intens. Daca acest efort este prelungit, depozitele de glicogen se reduc si energia va fi generata prin catabolizarea grasimii, mobilizata din ficat si depozitele adipoase.

Epuizarea depozitelor de glicogen precipita aparitia oboselii, chiar daca muschii activi au la dispozitie suficient oxigen si energie potential nelimitata din depozitele adipoase. Aceasta senzatie de oboseala si discomfort muscular, aparuta brusc si asociata cu depletia severa de glicogen este descrisa de catre maratonisti si ciclisti drept punctul in care "se lovesc de zid", adica au senzatia ca nu mai au energie sa continue cursa. S-a constatat ca daca in acest moment sportivul consuma o bautura cu carbohidrati, recapata energia pentru a continua efortul.

De asemenea, s-a constatat ca o dieta bogata in carbohidrati (sustinuta si cu ajutorul suplimentelor cu carbohidrati) administrata inainte de cursa sau antrenament, prelungeste momentul pana cand apare senzatia acuta de oboseala.

Asadar este o idee buna sa luati o portie de concentrat de carbohidrati imediat inainte de a incepe un antrenament cu componenta aeroba importanta.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 32617 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

Ce sunt suplimentele nutritive? Ce sunt suplimentele nutritive?
Conform definitiei Ministerului Sanatatii, suplimentele nutritive sunt preparate conditionate sub ...
De ce ar trebui sa folosim suplimente nutritive? De ce ar trebui sa folosim suplimente nutritive?
In primul rand, va atrag atentia ca suplimentele nutritive nu ...


Suplimente nutritive pentru masa musculara Suplimente nutritive pentru masa musculara
Sunt sigur ca toti cei care se antreneaza si urmaresc ...
Concentratele proteice Concentratele proteice
Aceste concentrate proteice reprezinta o cale convenabila de a consuma ...


Alte articole despre Ghidul suplimentelor nutritive






1 2 »
Pagina 1 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii