Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MERSUL PE ROLE, BENEFIC PENTRU SILUETA
TOXINA BOTULINICA - ARMA BIOLOGICA SAU PRODUS DE UTILITATE?
Hrana si activitatea fizica
CSID - Dietele disociate nu reprezinta o solutie buna
Energia


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Strategii de scadere in greutate fara infometare
TREBUIE SA MERGEM LA CONTROL MEDICAL INAINTE DE A INCEPE SA FACEM ANTRENAMENTE?
DETOXIFIEREA DE TOAMNA - CATEVA RETETE DELICIOASE
DE CE DOAR UNII OAMENI AJUNG OBEZI
CONSULTING IN NUTRITION, PHYSICAL TRAINING, WEIGHT LOSS AND WEIGHT GAIN, NUTRITITIONAL SUPPLEMENTS
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi Fierbinte
Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI

CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI


CIOCOLATA_NEAGRA_BOG_44957.jpgCiocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul verde sau vinul rosu, compusi naturali ce ajuta celulele organismului sa reziste la atacul radicalilor liberi. Polifenolii ce se regasesc in ciocolata sunt substante care reduc nivelul lipidelor din sange si mentin elasticitatea vaselor sangvine, prevenind aparitia diferitelor tipuri de afectiuni cardiovasculare. Pe langa antioxidanti, ciocolata neagra mai contine si proteine, acizi grasi mononesaturati si polinesaturati, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc, vitamine B si E, care imbunatatesc starea de sanatate.

Atenueaza simptomele cirozei hepatice

In urma unui studiu, cercetatorii spanioli au descoperit ca ciocolata neagra limiteaza cresterea presiunii sangvine in cavitatea abdominala, ce poate atinge nivele critice in cazul bolnavilor de ciroza. La experiment au luat parte 21 de pacienti cu boli hepatice in stadiu terminal. La bolnavii care au inclus ciocolata neagra in dieta lor s-a observat o imbunatatire a starii de sanatate, comparativ cu persoanele care nu au consumat ciocolata. Proprietatea benefica a ciocolatei negre este datorata antioxidantilor din boabele de cacao, care ajuta la relaxarea membranelor celulare din peretii vaselor de sange, devenind astfel mai flexibile.

Reduce nivelul colesterolul "rau"

Nivelul crescut de colesterol este una dintre cauzele aparitiei diabetului si a bolilor de inima. Pentru reducerea colesterolului rau este indicat consumul de fibre alimentare. 30 de grame de ciocolata neagra contin 3 grame de fibre, adica 12% din necesarul zilnic. Desi poate fi bogata in grasimi saturate, este mult mai buna decat uleiul de palmier sau cel de cocos. Nici caloriile nu vor fi o problema, 30 de grame avand in jur de 167 calorii.

Imbunatateste vederea

Ciocolata neagra imbunatateste abilitatea de a vedea in situatii cu un contrast scazut, pe timp de ceata, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Maria Britanie. La studiu au participat 30 de voluntari, barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani care au fost supusi unui test de vedere dupa ce au mancat o ciocolata neagra. Participantii au dat testul de doua ori, o data dupa ce au mancat ciocolata neagra si o data dupa ce au mancat ciocolata alba. Diferenta dintre cele doua este cantitatea de flavanoizi, ingredientul principal din ciocolata neagra. Cercetatorii au observat ca voluntarii care au mancat ciocolata neagra se descurca mai bine la testele de vedere, in comparatie cu persoanele care au consumat ciocolata alba. Ei atribuie acest lucru capacitatii flavanoizilor de a creste fluxul de sange spre creier, dar si spre retina.

Scade presiunea arteriala

Consumata in cantitati mici, ciocolata neagra ajuta la scaderea presiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii. Voluntarii care au participat la test au mancat aproximativ 6 grame de ciocolata neagra si doar dupa doua ore de la consum au prezentat o imbunatatire a fluxului sanguin si tensiune mai mica. Astfel, riscurile de boli cardiovasculare si implicit, cele de infarct miocardic si de accident vascular cerebral sunt reduse cu 40%.

Reduce stresul si anxietatea

Ciocolata neagra stimuleaza substantele produse de creier numite endorfine, care reduc stresul, senzatia de durere si induc starea de fericire. Totodata, ciocolata actioneaza direct asupra serotininei, un hormon cu rol neurotransmitator care intervine in producerea somnului, in procesele mintale si afective (despresie si anxietate), in functii motorii si hormonale, dar si in termoreglare. In plus, magneziul care se gaseste in ciocolata are efect relaxant si favorizeaza transmiterea influxurilor nervoase la nivelul creierului.

Scade pofta de alimente bogate in calorii

Ciocolata neagra, spre deosebire de cea cu lapte, scade pofta de dulciuri si alimente boagte in grasimi, conform cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga. Cei 16 barbati care au participat la studiu au fost supusi la 2 teste separate. Mai intai au mancat 100 de grame de ciocolata neagra, iar in timpul celui de-al doilea test au consumat ciocolata cu lapte. In urma experimentului, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au mancat ciocolata neagra au consumat apoi cu 15% mai putine calorii, in comparatie cu cei care au consumat anterior ciocolata alba.

Rasfata pielea

Pe langa beneficiile pe care le are asupra organismului, ciocolata este folosita si ca produs cosmetic. Pentru o piele matasoasa ai nevoie de 2 cesti de lapte cu ciocolata topita, 2 linguri de sapun lichid si o lingurita de miere. Amestecul obtinut se adauga in cada in momentul in care faci baie. Vei vedea ca rezultatele dorite nu vor intarzia sa apara.



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 52960 ori.



Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi

17 Iunie 2024

Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru un stil de viață activ și fără probleme respiratorii. În acest videoclip, vom explora tot ce trebuie să știi despre sănătatea plămânilor și cum să îi menții în formă maximă

Iata ce vei învăța din acest video:

  • Importanța plămânilor pentru sănătatea generală.
  • Factori care pot afecta sănătatea plămânilor.
  • Metode și exerciții simple pentru a îmbunătăți capacitatea pulmonară.
  • Sfaturi pentru evitarea factorilor de risc precum fumatul și poluarea.
  • Ce plante te ajuta sa previi si sa combati afectiunile plamanilor.
  • Beneficiile unei alimentații sănătoase pentru plămâni. R
  • ăspunsuri la întrebări frecvente despre bolile pulmonare și prevenția acestora.


Secretul tineretii cu coenzima Q10

3 Iunie 2024

Descoperă puterea coenzimei Q10 și impactul său asupra sănătății tale! În acest videoclip, vom explora ce este coenzima Q10, cum funcționează în organism și de ce este esențială pentru energia celulară. Află cum coenzima Q10 poate îmbunătăți sănătatea inimii, pielii și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Coenzima Q10 este o molecula asemanatoare vitaminelor, liposolubila, prezenta in membranele celulare din corpul uman, mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Este disponibila sub doua forme: ubichinolul, forma activa, care poate fi utilizata imediat de organism si ubichinona - forma oxidata.

Coenzima Q10 contribuie la generarea de energie in celule, producand antioxidantul adenozin trifosfat (ATP), care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, responsabil pentru multe probleme de sanatate.


Cum alegi eficient suplimentele nutritive

27 Mai 2024

Multe persoane apeleaza la suplimente nutritive, ca vitamine, minerale sau extracte din plante, din dorinta de a-si imbunatati starea de sanatate, de a avea mai multa energie sau pentru a acoperi anumite carente alimentare.

Spre deosebire de medicamente, care se supun unor reglementari stricte, suplimentele alimentare nu trec prin acelasi proces riguros de verficare, iar producatorii nu trebuie neaparat sa dovedeasca beneficiile, nu se fac asigurari de calitate si nu li se cere sa arate gradul de siguranta in administrare.


Articole din aceeasi categorie

ALIMENTATIA IN COLECISTITA ALIMENTATIA IN COLECISTITA
Colecistitele cronice sunt inflamatii ale veziculei biliare care pot, in ...
SPANACUL SPANACUL
Aceasta planta legumicola este foarte vestita pentru continutul ridicat de ...


FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE
Stiu ca este o tema mult adusa in discutie in ...
ALIMENTATIA IN CONSTIPATIE ALIMENTATIA IN CONSTIPATIE
Constipatia este o boala in care materiile fecale (scaunul) sunt ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 7 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii