Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Fluturari laterale cu gantere pe plan orizontal
LEGATURA DINTRE BOLI SI VIATA INTRAUTERINA
AYRAN
MAESTRII BUCATARI ITI DEZVALUIE SECRETELE UNEI SILUETE DE VIS
CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole FASCITERAPIA
DIETE CLASICE - O COMPARATIE
RELATIA MAMA-COPIL SI OBEZITATEA
EFECTELE BENEFICE ALE PORTOCALELOR
FEMEI PUTERNICE, FEMEI SANATOASE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » GENETICA IN LUPTA CU OBEZITATEA INFANTILA

GENETICA IN LUPTA CU OBEZITATEA INFANTILA


Oamenii de stiinta, studiind hartile genomice pe mii de europeni au gasit trei noi variatii genetice ce cresc riscul de obezitate. Rezultatele acestor studii ar putea sa ne ajute sa dezvoltam mijloace ce pot anticipa care copii sunt expusi riscului de a deveni obezi.


Studiul a fost realizat de catre cercetatorii de la Imperial College London, Marea Britanie, Institutul National Francez de Cercetare, si a alte centre de cercetare din Europa si Canada, si a fost publicat online in "Nature Genetics".

Zece la suta din copiii sub sase ani din Marea Britanie sunt obezi, conform statisticilor Departamentul de Sanatate Britanic.


GENETICA_IN_LUPTA_CU_50830.jpgProfesorul Philippe Froguel, de la Departamentul de Genetica Medical al Universitatii Britanice din London afirma: "Viata copiilor suferind de obezitate este afectata profund in toate aspectele ei. Copiii obezi sunt adesea stigmatizati de societate si pot dezvolta probleme cardiace si pulmonare, articulare, diabet si cancer, pe masura ce cresc."

Variantele genetice descoperite in acest studiu care s-a intins pe 10 ani, puteau fi resposabile de pana la 50 la suta din cazurile severe de obezitate, au declarat cercetatorii.


Pentru acest studiu, ei au studiat genomul a 1380 de copii europeni obezi sub sase ani si adulti cu obezitate grav, si 1416 persoane cu greutate normana. Cea mai mare parte a adultilor obezi au fost obezi din copilarie sau din adolescenta.


Cercetatorii au gasit 38 markeri genetici avand o legatura puternica cu un IMC crescut. Dupa aceasta constatare, ei au investigat alti 14186 europeni si au gasit trei mutatii care sunt in mod semnificativ legate de obezitate.

 

Varianta avand cea cea mai puternica legatura cu obezitatea dezvoltata inca din copilarie se afla in relatie cu gena PTER. Cercetatorii au estimat ca aceasta varianta genetica ar putea fi vinovata de o treime din cazurile de obezitate dezvoltata in copilarie si de o cincime din toate cazurile grave de obezitate la adult.

 

Cea de-a doua mutatie a fost gasita in gena NPC1 - studiile au fost realizate pe soareci - animalele fara aceasta gena nu mananca mult si scad in greutate. Cercetatorii au estimat ca cea de-a doua varianta este implicata in aproximativ 10 la suta din cazurile de obezitate infantila si 14 la suta din toate cazurile severe de obezitate la adult.

 

Cea de-a treia varianta a fost gasita in apropiere de gena MAF, care controleaza secretia de insulina si glucagon - implicate in absorbtia glucozei. Cercetatorii au estimat ca aceasta varianta este implicata in aproximativ 6 la suta din cazurile de obezitate infantila si 16 la suta de obezitate severa la adult.


Cercetatorii afirma ca sunt necesare studii aprofundate pentru a afla daca aceste gene actioneaza independent: efectul comun al acestor variante poate fi responsabil de pana la 50 la suta din toate cazurile grave de obezitate la copii si adulti.


Avansand aceste studii, ar putea fi dezvoltat un sistem de detectare a cazurilor cu predispozitie genetica la obezitate si s-ar putea interveni cu terapie comportamentala, pentru a ne asigura ca respectivul copil isi formeaza obiceiurile alimentare sanatoase si nu dezvolta probleme cu greutatea.



Dr. Serban Damian

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii