Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam AFLA CARE SUNT DUSMANII UNUI ZAMBET FRUMOS
CARDIO WAVE - UN PAS INAINTE IN ANTRENAMENTUL CARDIO
CONTROLUL MEDICAL ANUAL. INVESTIGATII IMPORTANTE
CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT
PRINCIPALII 5 INAMICI AI INIMII


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole REGIMURILE DE SLABIRE CU PUTINI CARBOHIDRATI
Ridicarea bratelor in lateral cu gantere, din stand
TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA
Valori nutritionale fainoase
RETELELE SOCIALE TE FAC SA TE SIMTI MAI BINE?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITIUL FIZIC, CHEIA SANATATII

EXERCITIUL FIZIC, CHEIA SANATATII


EXERCITIUL_FIZIC_CHE_84098.jpgRitmul de viata actual predispune la sedentarism. Pentru a fi sanatos, intr-o buna stare de spirit si fara stres, este fundamental sa faci miscare. Practicarea sportului ajuta la intarirea muschilor, ligamentelor, tendoanelor si a densitatii osoase. In plus, exercitiul fizic facut cu regularitate este una dintre cele mai bune forme de combatere a stresului si este un fapt confirmat ca imbunatateste somnul, combate anxietatea si asigura o mai buna imagine personala. De aceea, nu exista scuze reale pentru evitarea unei activitati fizice care sa puna in miscare tot corpul.

Imbunateste calitatea vietii

Progresele in domeniul medicinei au facut ca durata medie de viata a unei persoane sa ajunga la 75 de ani, cand in Evul Mediu abia daca ajungea la 33. Multe dintre bolile care acum cateva secole provocau moartea unei persoane se vindeca, in prezent, doar prin administrarea unor pastile. Automobilele, aragarzurile, frigiderele, masinile de spalat, telefoanele si alte mii de inventii au facilitat si imbunatatit viata oamenilor. Insa, odata cu acestea, progresul tehnologic a adus si noi boli : bulimia, atacurile de panica, anorexia si stresul, care in prezent sunt cateva dintre tulburarile de care sufera majoritatea cetatenilor postmoderni. Mare parte din actualele locuri de munca se afla in spatii inchise, in care angajatii stau asezati cea mai mare parte a zilei. Lipsa activitatii fizice le creeaza probleme de supraponderabilitate si de obezitate. De asemenea, a sta 8 ore pe zi in aceeasi pozitie, nu intotdeauna corecta din punct de vedere postural, provoaca dureri si probleme de coloana.

Un corp mai sanatos

Corpul uman este proiectat pentru miscare. De fapt, aparatul sau locomotor (format din muschi si schelet) reprezinta 70% din masa corporala. Asadar este important sa faci exercitii in mod regulat pentru a te mentine in forma si a evita imbolnavirile. Activitatea fizica este orice miscare corporala care implica cheltuieli de energie, in timp ce exercitiul fizic consta in miscari programate si structurate pentru a mentine sau imbunatati starea fizica. In cazul in care suma activitatilor fizice nu ajunge la minimul necesar pentru mentinerea unei stari buna de sanatate, apare sedentarismul. Mersul pe jos, alergarea, inotul, vaslitul si mersul pe bicicleta sunt doar cateva dintre activitatile care ofera beneficii intregului organism. La nivel cardiovascular, exercitiul imbunatateste circulatia sanguina, reduce riscul de ateroscleroza si infarct miocardic, regland si nivelul colesterolului si al trigliceridelor din sange. In plus, normalizeaza functiile aparatului digestiv, previne hipertensiunea si diabetul si imbunatateste capacitatea pulmonara, deoarece creste absortia de oxigen din plamani.

Te incarca cu energie pozitiva

Sportul ajuta la consolidarea muschilor, ligamentelor, tendoanelor si a densitatii osoase. Un alt avantaj al exercitiilor este stabilizarea apetitului, ajutand in acelasi timp la prevenirea cresterii in greutate. De asemenea, s-a descoperit ca practicarea regulata a unei forme de exercitiu confera vitalitate si imbunatateste calitatea vietii. Numeroase studii au aratat ca efectuarea exercitiilor fizice nu numai ca ajuta la consolidarea sanatatii, ci si imbunatateste starea de spirit a oamenilor, ajutand la eliminarea energiilor negative, stresului si anxietatii.
Imbunatateste coordonarea, rezistenta, flexibilitatea si forta

Coordonarea, rezistenta, flexibilitatea si forta sunt capacitati fizice ale miscarii care se pot dezvolta prin intermediul exercitiului fizic. Fiecare practica are un potential diferit.
Practicarea unor sporturi ca baschetul, fotbalul, handbalul sau oricare altul in care exista o interactiune cu mingea ajuta la imbunatatirea coordonarii. De asemenea, in multe parcuri sau piete urbane exista scari care permit realizarea unei serii de exercitii de coordonare pentru picioare, care maresc puterea si mobilitatea membrelor inferioare.

Dezvoltarea rezistentei depinde de capacitatea aparatului cardiovascular de a lua si transporta oxigen, dar si de a corecta functionarea plamanilor. Pentru imbunatatirea rezistentei generale se recomanda alergarea in ritm stabil, pe o durata de timp prelungita. Nu trebuie pierduta din vedere respiratia : sunt necesari doi pasi pentru inspiratie si trei pasi pentru expiratie. Daca nu te afli intr-o forma fizica buna, incepi prin a alerga doar 5 minute. In saptamana urmatoare se alearga 8, apoi 11 si asa succesiv, adaugand cate 3 minute in fiecare saptamana. Pe de alta parte, pentru a mari rezistenta musculara trebuie facute repetari de miscari musculare, cu ritm regulat, pe o perioada de timp mai indelungata. Flexiunea de brate, lucrarea bicepsilor sau a cvadricepsilor sunt cateva exemple.

In ceea ce priveste forta, ea depinde, fiziologic vorbind, de raspunsul stimulilor nervosi, care determina excitarea fibrelor musculare, de rezervele de energie pe care le are organismul si de temperatura musculara, optima fiind intre 36 si 37 de grade Celsius. Forta se poate dezvolta prin ridicarea de greutati care sa lucreze pe diferite grupe de muschi (intre o serie si trei, cu 8-12 repetari, cu greutate normala). Totodata, se obtine rezistenta musculara prin realizarea de exercitii de impingere sau lupta, in care grupurile musculare opun rezistenta. Mai mult, efectuarea unor exercitii fizice regulate intr-o sala de gimnastica dotata cu aparate specifice duce la un raspuns muscular important. Daca exista sprijinul unui antrenor pregatit, este primul pas pentru intarirea fibrelor musculare in scurt timp si in siguranta.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 59610 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii