Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CALCULATOR - PIERDERE DE APA IN TIMPUL EFORTULUI FIZIC
Extensia bratului cu gantera
PIROSTRIA: PENTRU ELE - VIS, PENTRU EI - COSMAR
CONTROLUL GREUTATII SI AL STILULUI DE VIATA
Iuliana Moraru
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta

Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam CHIFTELE DE PESTE
CULTURISMUL IN CATEVA IDEI SIMPLE
GIMNASTICA DE ACASA
CSID - Slabiti consumand alimente cu densitate nutritionala mare
Aplecari laterale
Sunteti aici :: Nutritie » ALIMENTE ANTIAGING

ALIMENTE ANTIAGING


Exista cateva fructe si legume in a caror compozitie exista nutrienti cu proprietati "antiaging"

Avocado

Acest fruct este de obicei mancat ca leguma si reprezinta o buna sursa de grasimi sanatoase mononesaturate, care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol "rau" din organism. Avocado este de asemnea o sursa buna de vitamina E si va poate ajuta sa va mentineti sanatoasa pielea, prevenind imbatranirirea ei (vitamina E potajuta si la atenuarea bufeurilor ce apar la menopauza ). Avocado este bogat in potasiu, care ajuta la prevenirea retentiei de fluide si hipertensiunii arteriale.

ALIMENTE_ANTIAGING_80712.jpgFructele de padure

Toate fructele de padure, cum ar fi murele, afinele, coacazele negre contin fitonutrienti cunoscuti ca flavonoide - acestia sunt antioxidanti puternici care ajuta la protectia organismului impotriva "stricaciunilor" provocate de radicalii liberi si imbatranire.

Cruciferele

Familia cruciferelor include legume precum varza, conopida, broccoli, kale, turnip, varza de Bruxelles, ridichea. Legumele crucifere ajuta organismul in lupta impotriva cancerului si la eliminarea toxinelor. Ar trebui sa incercati sa consumati cel putin 115 g din aceste legume in fiecare zi. Daca este posibil, mananca-le crude sau foarte putin fierte, astfel incat enzimele importante sa ramana intacte.

Usturoiul

Chiar consumand un catel de usturoi pe zi (crus sau gatit) iti vei ajuta organismul sa se protejeze impotriva cancerului si impotriva bolilor de inima. Efectele cardioprotectoare ale usturoiului sunt bine documentate. Un studiu din 1994 realizat in Iowa, SUA, pe 41.837 femei cu varste intre 55 si 69 de ani, arata ca cele care au mancat un catel de usturoi cel putin o data pe saptamana au prezentat cu 50 la suta mai putine sanse de a dezvolta cancer de colon. Un alt studiu efectuat in India arata ca usturoiul reduce nivelul colesterolului din sange si "subtiaza" sangele mai eficient decat aspirina, contribuind astfel la reducerea riscului de boala de inima.

Ghimbirul

Aceasta radacina poate stimula functionarea aparatului digestiv si a sistemului circulator, aspect utile pentru persoanele in varsta. Ghimbirul mai este util si pentru ameliorarea durerilor reumatismale.

Nuci si samburi

Cele mai multe varietati de nuci sunt surse valoroase de minerale, in special nuci obisnuite si cele braziliene. Nucile, desi au un continut caloric mare, sunt bogate in potasiu, magneziu, fier, zinc, cupru si seleniu. Adaugarea nucilor la dieta (in salate si deserturi) pot ameliora modul de functionare a aparatului digestiv si a sistemului imunitar, in acelasi timp prevening cancerul cutanat. De asemenea ajuta la controlul nivelului de colesteol. Niciodata nu mananca nuci rancede, deoarece contin cantitati importante de colesterol.

Soia

In cazul femeilor la menopauza, soia ajuta la mentinerea nivelului de estrogen. Soia reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer, osteoporoza si boli cardiace. Fereste-te de soia modificata genetic. Soia nu trebuie confundata cu sosul de soia, care este plin de sare si ar trebui sa fie utilizate rar.

Paste din cereale integrale si orez

Carbohidratii complecsi constituie o sursa importanta de energie si ar trebui sa constituie cea mai mare parte din dieta. Pastele din cereale integrale contin o cantitate mare de fibre si de doua ori cantitatea de fier fata de orice al tip de paste. Orezul brun este o alta sursa buna de carbohidrati complecsi, bogat in fibre si vitamine B.

Pepenele verde

Atat fructul in sine, cat semintele sunt foarte hranitoare - puteti incerca un amestec care va fi baut ca un suc. Fructul contine vitaminele A, B si C; semintele contin seleniu, grasimi esentiale, zinc si vitamina E, care lupta impotriva radicalilor liberi.



Dr. Serban Damian

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 8206 ori.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri