Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
4 ALIMENTE CARE TI-AR PUTEA SALVA VIATA
CUM SA ARZI 300 DE KILOCALORII IN 30 DE MINUTE
TAI CHI CHUAN, UN DANS ENERGETIC DE VIATA LUNGA
CUM COMBINAM ANTRENAMENTELE CARDIO SI CELE DE FORTA?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII
CONCURSUL DA JOS BURTA, editia 2007
TONIFIEREA MUSCHILOR FESIERI
FEBRA MUSCULARA - CATEVA IDEI PRACTICE
CUPLUL - DOUA IDEOLOGII
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » EFECTELE ALCOOLULUI ASUPRA PSIHICULUI

EFECTELE ALCOOLULUI ASUPRA PSIHICULUI


EFECTELE_ALCOOLULUI__71994.jpgIn mod cert ai tot auzit despre efectele consumului excesiv de alcool asupra organismului. Daca nu, las totusi aceste informatii in grija celor avizati de pe acest site. Eu o sa vorbesc despre cateva dintre reactiile comportamentale si efectele asupra psihicului.

Alcoolul si agresivitatea

Poate te-ai intrebat de ce, daca alcoolul are efect dezinhibator, multe persoane ajung la conflicte dupa ce au baut considerabil. Explicatia are legatura cu tendinta naturala a oamenilor de a considera actiunile celorlalti ca fiind intentionate, tendinta care devine exagerata in cazul consumului de alcool. Cu alte cuvinte, daca ai baut cateva pahare si, mergand pe strada esti atins de catre un trecator, vei fi sigur ca a facut-o dinadins. Pentru a analiza o situatie in mod adecvat si eficient trebuie sa tii cont de informatiile diverse care apar si sa iei in considerare explicatiile alternative. E nevoie insa sa depui efort cognitiv, efort ce este mult ingreunat de alcool. Asadar, daca iti astepti iubita la restaurant si ea pare sa intarzie, nu te grabi sa incepi sticla de vin pregatita pentru ca te vei pripi sa tragi concluzii despre intentiile ei "ascunse".

Alcoolul afecteaza atentia

Atentia distributiva si vigilenta ei sunt afectate de alcoolul din sange. S-a descoperit ca persoanele care au consumat astfel de bauturi sunt mult mai putin capabile sa observe aparitia neasteptata a unui stimul in campul lor vizual fata de starea lor normala. Implicit, si viteza de reactie in fata noului stimul este mult intarziata. Este unul dintre motivele pentru care conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului, sunt predispusi la accidente.

Efectele negative ale alcoolului asupra memoriei

Consumul excesiv de alcool poate conduce la perioade temporare de pierdere a memoriei sau chiar amnezie. Chiar si dozele moderate perturba gradul de achizitie si performanta ale memoriei.

Alcoolul "in pat"

Sunt multe persoane care considera alcoolul un afrodisiac. Aceasta conceptie se bazeaza pe informatii despre efectul dezinhibator al alcoolului care face sa scada nivelul autocontrolului si ajuta individul sa se simta mai increzator in initierea unui act sexual. Folosindu-l in cantitati mici, poti deveni mai inclinat sa te angajezi in comportamente sexuale riscante si mai dezinhibat in interactiunea sociala. Si totusi.....
Activitatea sexuala este un proces complex care presupune mai multe faze:

- Aparitia dorintei sexuale
- Excitarea
- Orgasmul
- Satisfactia
- Postludiul

Alcoolul poate avea un impact in primele doua faze dar nu le garanteaza pe celelalte. Ba mai mult decat atat, poate chiar avea un efect negativ asupra lor. Barbatii pot avea dificultati in obtinerea sau in mentinerea erectiei si poate aparea chiar ejacularea precoce. Ambii parteneri pot avea probleme in atingerea orgasmului, mai ales cand consumul de alcool este deja transformat in obicei.

Cercetatorii au descoperit ca asa zisele efecte asupra stimularii dorintei sexuale cu ajutorul bauturilor alcoolice sunt legate mai mult de efectul placebo. Cand te astepti ca, dupa ce ai baut, sa te simti mai confortabil si mai deschis sexual, chiar traiesti aceste experiente dar, in special datorita propriilor asteptari.

Alcoolismul cronic atrage dupa sine o serie de dificultati sexuale (tulburari erectile, pierderea dorintei, dificultati in obtinerea orgasmului etc.) dar si relationale. Multe din tulburarile sexuale pot fi ireversibile. Chiar si dupa ce inceteaza consumul de alcool, ele continua sa afecteze individul.

Efectele alcoolului asupra dispozitiei emotionale

Consumat in cantitati mari si/sau timp indelungat, alcoolul afecteaza nivelul serotoninei din organism. Aceasta este o substanta chimica care raspunde, printre altele, de starea de buna dispozitie, de calm si de calitatea somnului. In cantitati mici, alcoolul are efect relaxant si, de aceea multi apeleaza la el cand sunt deprimati sau anxiosi. Cu timpul insa efectul va fi contrar. Alcoolul va interfera cu amino acidul necesar pentru producerea serotoninei si astfel, simptomele depresiei si anxietatii vor fi mai mari.

Alcoolul si interactiunile sociale

Se pare ca expresiile emotionale sunt procesate diferit de creierul unei persoane care consuma bauturi alcoolice un timp indelungat. Interpretarea mesajelor nonverbale este afectata si chiar eronata. Daca tii cont de faptul ca 70% din comunicarea sociala se bazeaza pe semnalele nonverbale (mimica, pantomimica, expresii emotionale, tonalitate etc.) si pe intuirea trairilor celuilalt, poti intelege de ce relatiile sociale devin grav perturbate in cazul persoanelor aflate in stare de ebrietate.

Acestea sunt, pe scurt, doar cateva dintre sferele psihologice afectate de alcoolul ingerat. Recomandabil este sa restrangi consumul acestuia la cantitati moderate care sa iti permita sa mentii contactul cu realitatea intr-un mod eficient si sa eviti sa mentii deciziile luate la evenimentele la care ai fost "nevoit" sa bei cateva pahare de sampanie.



Psih. Oana Mihalcea

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48798 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii