Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TATA SI FIICA, O RELATIE NEGLIJATA
CSID - Vegetarian part time
DIETA SCARSDALE
CALCULATOR - FRECVENTA CARDIACA OPTIMA
PROGRAM DE CAMPION


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DA JOS BURTA! editia 2007
CSID - Consumati sucuri de fructe!
Extensia soldului la sol
CU PASI MARUNTI SPRE KILOGRAMELE IN MINUS
LA CE E BUN UN INSTRUCTOR PERSONAL?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII

PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII


PLANTELE_DE_SEZON__B_63852.jpgPrimavara, iti poti asigura aportul necesar de vitamine si minerale consumand plante de sezon. Urzicile, spanacul, leurda si lobada sunt cateva dintre plantele care te ajuta sa fii sanatos. De asemenea, daca mananci preparate realizate din aceste plante, nu numai ca te hranesti sanatos, dar te si mentii in forma. In cele ce urmeaza, iti voi prezenta pe larg care sunt proprietati si beneficiile acestor plante.

Urzicile, recomandate pentru detoxifierea organismului

Pe langa faptul ca este un aliment hranitor, urzica este cunoscuta ca fiind si o planta medicinala. Urzicile sunt raspandite pe aproape tot globul, cu exceptia regiunii arctice si a centrului si sudului Africii. Ele se culeg doar din zonele nepoluate, mai exact din zone in care pamantul nu contine substante daunatoare. Spre exemplu, urzicile care cresc pe marginea drumului sau pe langa case pot contine plumb, motiv pentru care este recomandat sa le culegi din zone sigure.

Urzicile sunt recomandate pentru detoxifierea organismului deoarece contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu), substante proteice, acid folic si acid pantoteic.

Beneficiile urzicilor:

- Vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, inlaturand astfel starile de anemie
- Ajuta la digestie si la secretia bilei
- Combate tusea si fluidifica secretiile bronhice, favorizand astfel eliminarea lor prin expectoratie
- Scade glucoza din sange
- Actioneaza impotriva viermilor intestinali
- Combate matreata si hraneste radacina firului de par
- Provoaca scaderea temperaturii corpului in diferite stari febrile
- Are actiune hemostatica oprind sangerarea
- Activeaza regenerarea tesuturilor si epitelizarea, cicatrizand ranile

Spanacul reduce riscul aparitiei cancerului ovarian

Spanacul a fost consumat pentru prima oara in secolul al VII-lea de catre chinezi. Europenii l-au descoperit ceva mai tarziu, insa de cand s-a raspandit pe majoritatea continentelor, spanacul este folosit atat ca aliment, cat si ca medicament. Aceasta planta este plina de antioxidanti, vitamine si minerale. Spanacul contine numerosi nutrienti: vitamina C, fier, beta-caroten, calciu. De asemenea, spanacul este o excelenta sursa de fibre insolubile, despre care se afirma ca sunt benefice inimii. Planta are si un continut bogat de vitamina K- benefica pentru oase deoarece are rolul de a normalize circulatia sangelui si de a transporta calciul la oase.
Mai mult de atat, este important de stiut ca spanacul reduce riscul aparitiei cancerului ovarian. Un flavonoid descoperit in spanac si in unele soiuri de varza reduce cu 40% aparitia acestei boli.

Beneficiile spanacului:

- Previne constipatia
- Lupta impotriva anemiei
- Previne afectiunile cronice, care duc la secretia excesiva de acid in organism
- Previne si trateaza orbirea pe timpul noptii
- Trateaza afectiunile dentare, in special sangerarea gingiilor
- Protejeaza organismul de simptomele osteoporozei, afectiunilor la inima, artritei, aterosclerozei si astmului
- Stabilizeaza nivelul glicemiei si previne eventualele oscilatii

Leurda neutralizeaza radicalii liberi

Leurda are mirosul intepator asemanator usturoiului, motiv pentru care este cunoscuta si sub denumierea de "usturoiul salbatic". Pentru persoanele care nu pot consuma usturoi, leurda este o alternativa mai buna, insa in cazul in care ai stomacul sau colonul foarte sensibil poate provoca stari de jena sau mici crampe.
Aceasta planta este bogata in adenozina, o substanta care determina scaderea colesterolului "rau". Mai mult de atat, leurda, consumata in mod regulat, creste apetitul si imunitarea organismului, fiind eficienta si in tratarea asteniei de primavara.

Beneficiile leurdei:

- Neutralizeaza radicalii liberi
- Mentine elasticitatea vaselor de sange
- Regleaza tensiunea arteriala
- Amelioreaza insuficienta respiratorie provocata de tuse
- Este un foarte bun antiseptic stomacal si pulmonar
- Ajuta la imbunatatirea memoriei
- Trateaza eficient insomnia
- Ajuta la combaterea eczemelor 
- Este eficienta in tratarea reumatismului

Loboda incetineste procesul de imbatranire

Loboda contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. De asemenea, ea mai contine vitamina K si vitamina C, cat si fier. Pe langa faptul ca este un ingredient gustos si usor, loboda ofera organismului numeroase beneficii:

- Are efect mineralizand si vitaminizant, prevenind si inlaturand astfel astenia de primvara
- Are actiune diuretica, laxativa si emolienta
- Detoxifiaza organismul
- Incetineste procesul de imbatranire, favorizand regenerarea celulara datorita pigmentilor si vitaminei C care se regasesc in compozitia plantei
- Este indicata si in curele de slabire datorita efectului diuretic pe care il are



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 49310 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii