Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam 5 SECRETE ALE SLABIRII PENTRU O VIATA INTREAGA
CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII
PILATES LA NIVEL INTERMEDIAR
EXERCITIILE FIZICE SI SOMNUL
CU PASI MARUNTI SPRE KILOGRAMELE IN MINUS


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CSID - Corp perfect in sezonul estival
SEMINAR POWERPLATE (2008)
TINERII SI PUBLICITATEA ALIMENTARA
CONTROLUL MEDICAL ANUAL. INVESTIGATII IMPORTANTE
STEROIZII ANABOLIZANTI - faci ce vrei, dar stii ce faci ?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENTELE IN TIMPUL SARCINII

ANTRENAMENTELE IN TIMPUL SARCINII


ANTRENAMENTELE_IN_TI_69388.jpgSosirea pe lume a unui nou membru al familiei este intotdeauna motiv de sarbatoare. Dar cum ramane cu mersul la sala al viitoarelor mamici? Crezi ca trebuie sa stai pe tusa timp de 9 luni, sau mai mult, sau e bine sa faci exercitii chiar daca ai o sarcina in curs? Vestile sunt bune; in afara cazului in care medicul tau de familie sau medicul ginecolog iti recomanda sa eviti efortul fizic pe perioada sarcinii pentru a preintampina complicatiile, nu ai niciun motiv sa eviti antrenamentele tale obisnuite. Si, cel mai important, in cazul in care nu erai adepta exercitiilor fizice regulate inainte de a ramane insarcinata, ar fi cazul sa faci ceva in acest sens: apuca-te de sala sau aloca-ti suficient timp pentru a face miscare, deoarece sarcina ta va avea numai de castigat.

Nu trebuie sa te comporti ca si cand ai fi bolnava in timpul sarcinii si sa eviti astfel tot soiul de activitati. Dimpotriva, cu cat vei intelege mai repede ca sarcina este o stare fiziologica normala, in cazul in care esti la prima nastere, cu atat vei reusi sa iti usurezi sarcina. Antrenamentele iti vor da o stare de bine, te vor ajuta sa te simti mai putin stresata, iti vor pune in miscare sangele si vor elibera endorfinele, serotonina, dopamina si adrenalina, cunoscuti ca si hormonii fericirii. Vei reusi sa iti tonifici musculatura si sa arzi mai multe calorii atunci cand va veni vremea sa scapi de kilogramele acumulate in plus in timpul sarcinii. Vei reusi chiar sa iti tii kilogramele sub control cu o mai mare usurinta, iar recuperarea ta post-nastere va fi mult mai simpla.

Retine ca e bine sa faci miscare intr-un ritm moderat, deoarece miscarea moderata ajuta circulatia sangelui, iti da energie si o stare de bine. In plus, iti vei tonifica musculatura, iar articulatiile vor deveni mai flexibile. Travaliul va fi mult mai usor, durerile de spate specifice unei sarcini in curs se vor diminua considerabil, si la fel se va intampla si cu crampele. Cu siguranta ca orice sarcina echivaleaza cu cateva kilograme bune in plus, dar daca vei decide sa faci miscare in mod regulat, vei reusi sa lupti mai eficient impotriva ingrasarii excesive. Fireste ca trebuie sa te hranesti in mod corespunzator pentru a-i asigura copilului tau toti nutrientii de care are nevoie. Dar asta nu inseamna ca e necesar sa pui pe tine o gramada de kilograme in plus, pentru ca nu vei face altceva decat sa iti ingreunezi nasterea si recuperarea specifica perioadei de dupa nastere. Mananca sanatos si echilibrat si vei avea toate sansele sa aduci pe lume un copil sanatos care va primi nota maxima la nastere. Asadar, ce fel de miscare iti este recomandata acum, in calitate de viitoare mamica?

AEROBIC SI PLIMBARI

In cazul in care ai fost diagnosticata cu o boala cardiovasculara, de plamani, daca suferi de diabet sau obezitate sau in cazul in care te-ai confruntat cu anumite complicatii care sunt specifice sarcinilor cu probleme, ai grija sa te consulti cu medicul tau inainte de a intreprinde orice forma de activitate fizica. In cazul in care sanatatea iti permite, poti sa iei in considerare cateva activitati fizice moderate care iti fac cu ochiul mai mult si sa incepi sa le practici, alternandu-le.

Poti sa incepi prin a-ti forma un program zilnic pe care sa il folosesti pentru a te plimba. E ieftin, la indemana oricui, si te va mentine intr-o forma buna pe durata sarcinii. Poti sa te plimbi chiar si cand ai o sarcina care a implinit 9 luni, si poti sa iti imbunatatesti astfel circulatia sangelui, sa iti pui articulatiile la munca, si sa iti mentii inima sanatoasa. Evita totusi sa te plimbi cand este prea frig sau prea cald. Plimbarile de circa jumatate de ora sunt recomandate - tine minte sa incalti o pereche de pantofi comozi, adidasi sau tenisi, si incearca sa nu porti tocuri pe perioada sarcinii.

Daca vrei ceva mai mult de niste plimbari, poti sa faci o forma de aerobic destinata femeilor insarcinate. Vei avea ocazia sa intri in contact cu alte viitoare mamici, sa iti exprimi sentimentele, temerile, problemele, sa socializezi si sa te bucuri de o serie de avantaje de ordin psihic, pe langa posibilitatea de a-ti pastra greutatea in limitele normale. Daca nu stiai pana acum, cu ajutorul exercitiilor fizice de tip aerobic dimensiunea placentei se va mari, iar viitorul tau copil va reusi sa absoarba si mai multi nutrienti si va fi si mai bine oxigenat. Poti chiar sa imbratisezi o varianta moderata a exercitiilor de tip Tae-Bo sau step aerobic.

YOGA, PILATES SAU DANS PENTRU VIITOARE MAMICI

Yoga te poate ajuta sa te relaxezi mult mai usor, sa iti mentii corpul sanatos si in forma, sa iti cresti considerabil flexibilitatea ligamentelor si sa iti userezi astfel travaliul in mod considerabil. Vei retine mai putina apa si iti vei imbunatati circulatia, iar stretching-ul specific iti va calma durerile asociate cu sarcina.

Exercitiile de tip Pilates se desfasoara in pozitia culcat pe spate sau pe o parte in cazul gravidelor, pentru a proteja spatele cat mai mult. Aceste exercitii actioneaza asupra abdomenului, muschilor picioarelui si spatelui, contribuind astfel la travalii si recuperari mai usoare.

Daca iti place oricum sa dansezi, poti sa te gandesti la aceasta forma de miscare ca la o alternativa buna pe perioada sarcinii. Stai departe de dansurile foarte energice care iti solicita spatele - fara sarituri, fandari, si alte miscari solicitante. Invata sa iti recapeti echilibrul in cazul in care ai o sarcina mai avansata si imbunatateste-ti flexibilitatea si musculatura.

INOT SAU GIMNASTICA ACVATICA

Daca iti place sa inoti, profita din plin de acest hobby si lucreaza-ti abdomenul, picioarele si spatele, profitand de faptul ca apa te va ajuta sa te simti usoara ca un fulg, scapand pe moment de greutatea burticii. Gimnastica acvatica este de asemenea recomandata in cazul femeilor insarcinate. Totusi, ai grija sa nu te epuizezi; incearca sa nu depasesti jumatate de ora de miscare in apa sau pe uscat si la primele semne de oboseala, ai grija sa te opresti.

EXERCITIILE DE TIP KEGEL

Aceste exercitii iti lucreaza zona pelviana, iti tonifica muschii din aceasta regiune si te pregatesc de o nastere naturala. Incontinenta urinara poate fi de asemenea tinuta la distanta cu succes daca vei alege sa practici acest gen de exercitii de cateva ori pe zi.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 49948 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(11 August 2013 01:49) mamicamea.ro a spus

Sarcina nu este o boala, si din punctul meu de vedere trebuie sa iti tratezi corpul ca si cum ar fi intr-o stare normala, sa faci exercitii fizice cum faceai si inainte, sa diminuezi doar atunci cand nu mai este confortabil sau daca ai o problema de sanatate


Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii