Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Consumati si fructe exotice
MOBILUL SI SCADEREA IN GREUTATE
SLABESTE PRIN CRISTALOTERAPIE
Aura Apostolescu
CSID - Alimentele imbogatite cu fier, calciu si iod pot fi daunatoare!


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MINTE VERSUS CORP
CSID - Corp perfect in sezonul estival
CE ESTE FOTOSENSIBILITATEA?
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
Temporizarea suplimentelor nutritive
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENTELE IN APA

ANTRENAMENTELE IN APA


ANTRENAMENTELE_IN_AP_29132.jpgCare este primul lucru care iti vine in minte atunci cand te gandesti la "aerobic in apa"? Probabil ca iti apar ceva imagini cu niste doamne mai in varsta care se balacesc de zor in timpul verii intr-o piscina confortabila si un antrenor ceva mai sprinten le ghideaza fiecare miscare de sold; poate ca te gandesti ca pe cat de mult iti place sa inoti si sa mergi vara la strand, pe atat de caraghios s-ar putea sa arati sarind prin bazin in scop pur sportiv, in timp ce restul lumii pare sa se relaxeze in jurul tau si sa te priveasca cel putin ciudat. Totusi, subiectul aerobicului in apa s-a mai dezbatut aici in urma cu ceva vreme, si daca ai fost atent la acel material, s-ar putea sa fi ramas cu cel putin un exercitiu, doua in minte, pe care poate le-ai pus in practica in timpul verii.

Pentru a intari importanta destul de recent descoperita a aerobicului in apa, o sa iti spun ca aerobicul in apa nu mai este considerat de mult ca fiind specific celor iesiti la pensie, cel putin asa sta treaba peste Ocean. Cum in Romania emanciparea vine de regula cu cativa ani mai tarziu decat pe taramul tuturor posibilitatilor, s-ar putea sa mai dureze ceva pana cand publicul larg va incepe sa imbratiseze acest concept si sa-l perceapa la adevarata sa valoare. Intre timp, o sa-ti spun ca celebrii soldati marini americani pun in practica un fel de "cadenta in apa" care pare sa ii ajute sa se mentina in forma in permanenta. Antrenamentele cu pricina dureaza undeva intre 20 si 60 de minute si tind sa ii duca pe participant la limita puterilor, de cele mai multe ori; nevoia de a asigura siguranta soldatilor marini este primara in cadrul bazelor de antrenament, iar echipamentele purtate de soldatii americani includ curele din spuma care ii ajuta pe acestia sa pluteasca si sa-si mentina nasul si gura in permanenta deasupra apei. Dupa o incalzire scurta, soldatii marini alterneaza sesiuni de alergare pe loc in apa la intensitate maxima cu perioade de odihna de intensitate scazuta - care se refera la o serie de miscari usoare care trebuie sa mentina totusi corpul in miscare. Un exercitiu specific este cel cunoscut sub denumirea de alergare superficiala; soldatii trebuie sa isi mentina partea superioara a taliei deasupra apei, astfel incat sa poata sa se desprinda de fundul bazinului cu apa pe masura ce pasesc. Exercitiul poate sa includa de asemenea sa fie realizat cu ajutorul unor greutati.

Cu toate ca aceste exercitii sunt cu siguranta mult mai protective cu incheieturile si oasele in general, ele pot sa fie in acelasi timp mult mai obositoare in comparatie cu alergarea; explicatia e simpla. In timpul alergarii normale pe uscat, gravitatia ajuta mult; in cazul alergarii in apa, fiecare miscare va fi supusa unei rezistente suplimentare, asa ca acest tip de aerobic poate fi considerat net superior celui de pe uscat din acest punct de vedere. In plus, apa din piscina exercita o anumita presiune asupra pieptului, fortand diafragma sa lucreze la o intensitate mai mare; in acest fel, plamanii vor deveni mai rezistenti, respiratia se va imbunatati, iar acest lucru va ajuta mult in cazul exercitiilor clasice de rezistenta.

Modul in care a luat nastere cadenta in apa este strans legat de experimentele realizate de armata americana in 2009 si 2010, cu scopul de a ajuta la reabilitarea soldatilor raniti in lupta. Rezultatele au fost uimitoare, solatii putand sa se intoarca pe campul de lupta mult mai repede; in plus, acestia au putut sa renunte la o parte din analgezicele si somniferele care incepusera sa devina o obisnuinta pentru ei.

Imbunatatirea controlului respiratiei in apa este unul dintre beneficiile principale de care soldatii marini americani se pot bucura in cadrul bazelor de antrenament unde astfel de exercitii au inceput sa fie introduse. In plus, cadenta in apa poate fi realizata la intensitati diferite si ar trebui astfel sa fie pe placul tuturor, indiferent de ritmul in care se antreneaza de obicei. Riscul de ranire si presiunea asupra incheieturilor vor fi mult scazute, in timp ce perioadele de recuperare vor fi mult imbunatatite. Accidentarile care sunt un rezultat al alergarii pe uscat pot sa fie tratate mult mai bine daca se vor uzita astfel de antrenamente in apa. Un alt beneficiu evident este dat de faptul ca aceste exercitii in apa pot sa fie imbratisate pana si de cei care nu stiu sa inoate.

Daca esti convins de beneficiile unor astfel de antrenamente, dar simti nevoia de a incerca ceva mai usor inainte de a te avanta in alergari la intensitate maxima pe toata lungimea bazinului, ai putea sa sa arunci o geana aici si sa afli cum poti sa-mi lucrezi bratele, spatele, fesierii, picioarele, umerii sau abdomenul data viitoare cand mergi la bazin.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii