Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Video - Alimentatia si sanatatea parului
PREVENIREA INFECTIILOR IN TIMPUL SARCINII
MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE
7 SOLUTII PENTRU A INVINGE POFTELE ALIMENTARE
Extensia spre posterior a bratului cu gantera


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole NOI REGULI ALE DIETEI - 6 MODURI SURPRINZATOARE DE A SLABI
FACTORII PROTECTORI AI APARATULUI CARDIOVASCULAR
Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati
PIZZA
Video - Postul alimentar
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » UMERII

UMERII


Cat de sus trebuie sa ridici bratele atunci cand lucrezi ridicari laterale sau in fata, pentru umeri ?

Daca esti ca majoritatea culturistilor ce folosesc aceste exercitii, probabil ca vei raspunde: "Pana cand ajung cu bratele paralele cu solul !"

Motivul pentru care se procedeaza asa, se bazeaza pe presupunerea ca astfel se poate preveni compresia articulatiei scapulohumerale (articulatia umarului) , care se caracterizeaza prin durere in umar atunci cand humerusul (osul bratului) preseaza in articulatia umarului si "ciupeste" un nerv. Totusi, compresia umarului poate apare numai cand exista deja o disfunctie a muschilor sau alte probleme ce tin de articulatie. Simpla actiune de a ridica bratele in fata sau in lateral , pentru a completa pozitia "deasupra capului", nu poate provoca prin ea insasI compresia umarului.De fapt, daca examinam cu atentie muschii implicatI in aceste exercitii, vom descoperi ca ridicand bratele de la pozitia paralel cu solul, la pozitia deasupra capului, vom obtine cea mai eficienta miscare. Este cea mai eficienta si productiva miscare pentru ca implica nu numai deltoizii , dar sI trapezul ( atat partea superioara, cat si partea inferioara ) si muschiul serratus anterior. Oprind miscarea bratelor la nivel paralel cu solul, se elimina mult din implicarea deltoizilor sI se utilizeaza numai partial trapezul sI serratusul anterior.

Cand muschii ce misca scapula (omoplatul) sunt bine dezvoltati, ei pun in miscare sI rotesc scapula sincron cu miscarile bratelor, astfel incat articulatia scapulohumerala se orienteaza in directia miscarii. Sincronizarea rotatiei, abductiei si ridicarii este cruciala pentru a preveni compresia umarului.Daca muschii nu sunt suficient dezvoltati sau daca exista probleme cu rotatia, abductia sau ridicarea scapulei, atunci sansele sa se produca compresia umarului sunt foarte crescute. Intr-un astfel de caz, nu exercitiile in sine sunt cele care produc compresia umarului, ci problemele preexistente, care exacerbeaza actiunea exercitiilor.Se impune rebilitarea articulatiei sI a muschilor inconjuratori. In aceasta perioada, pentru a permite vindecarea completa, pacientul trebuie sa limiteze cursa miscarii , ba chiar sa renunte la unele exercitii. Aceasta inseamna ca va lucra ridicari laterale sI in fata numai pana la pozitia cu bratele paralele cu solul Dupa ce articulatia s-a vindecat, ceea ce inseamna dupa 4 - 12 saptamani, sportivul va trebui sa faca ridicari fara greutati, la pozitia deasupra capului, pana ce nici o senzatie discomfort nu va mai fi resimtita. Apoi va incepe sa foloseasca gantere foarte usoare, si treptat (in luni sau chiar ani) va trece la greutati mari.

Pentru a sublinia necesitatea unei miscari complete, atunci cand se executa ridicari laterale sau in fata, vom arunca o privire asupra unui alt exercitiu, ridicarea halterei deasupra capului. Acest exercitiu se poate realiza fie in fata capului , fie in spate; in ambele cazuri coatele se afla mult sub nivelul umerilor, in pozitia initiala. Din acest motiv, bratele se misca de la aproximativ 30-45 grade sub nivelul umerilor, la 180 de grade perfect intinse deasupra capului - un traseu de 135 - 150 grade. Iata de ce ridicarea halterei deasupra capului este un exercitiu atat de eficient pentru dezvoltarea deltoizilor si altor grupe musculare.Prevenirea compresiei umarului nu este principalul motiv pentru care multi culturisti opresc miscarea la nivel paralel cu solul, ci pentru ca ei folosesc greutati atat de mari incat nu pot sa le ridice mai sus. Utilizarea unor greutati exagerate nu are o utilitate prea mare atunci cand se executa ridicarea laterala sau in fata a bratelor, deoarece chiar si o incarcatura mai mica poate atarna greu in capatul unui brat intins. Miscarea de la pozitia paralela cu solul la pozitia deasupra capului, implica o contractie maxima a musculaturii.

Folosind greutati pe care nu le puteti manui decat peste pozitia paralela cu solul, nu veti castiga prea multa masa musculara si nici definire.Atunci cand sunt folosite greutati mari, pentru a le aduce la pozitia cu bratele paralele cu solul, muschii trebuie puternic contractati, iar greutatea trebuie literalmente smulsa, astfel incat ea sa isi urmeze drumul in virtutea propriei inertii. Daca nu se executa o smulgere viguroasa, atunci coatele vor fi indoite intr-un oarecare grad, pentru a ridica bratele suficient de sus. Dar prin aceasta indoire a coatelorÃ?? se schimba pozitia si deltoidul nu va mai fi cu adevarat izolat, ceea ce scade din eficienta exercitiului.Oprirea miscarii la pozitia paralela cu solul are un rol important in dezvoltarea si izolarea unor anume grupe musculare. De exemplu, cand se lucreaza ridicari laterale ale bratelor, muschiul supraspinos se contracta cel mai bine cand bratele parcurg traseul de la 0 la 90 de grade.La ridicarea bratelor in fata, partea superioara a pectoralului mare si coracobrahialul sufera o contractie maxima atunci cand bratele sunt paralele cu solul. TotusI, la depasirea acestei pozitii, deltoidul si trapezul devin muschii predominanti. Astfel, ridicarea bratelor cu o cursa limitata ar trebui inclus in arsenalul de exercitii al culturistilor.Fortificarea supraspinosului este extrem de importanta pentru prevenirea compresiei umarului, pentru ca acest muschi are rolul de a mentine humerusul in articulatia scapulohumerala.Prin dezvoltarea exagerata a muschiului latissimus dorsi si a partii inferioare a pectoralului , bratul va fi mai solicitat decat in mod normal, iar articulatia scapulohumerala va avea de suferit. Insa atunci cand supraspinosul este puternic, el va contracara actiunea latissimusului si a pectoralului.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 51647 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

KICKBOXING IN APA KICKBOXING IN APA
Daca artele martiale si kickboxingul sunt unele dintre sporturile tale ...
ANTRENAMENT DISTRACTIV, MERSUL PE ROLE ANTRENAMENT DISTRACTIV, MERSUL PE ROLE
Din categoria antrenamentelor sau exercitiilor fizice distractive, relaxante si eficiente ...


SPORT IN PARC SPORT IN PARC
Desi a curs destul de multa cerneala pe tema importantei ...
RELAXARE SI SPORT LA PLAJA RELAXARE SI SPORT LA PLAJA
Ca tot incepem sa ne coacem incet si sigur in ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii