Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Hidroxicitratul
CONCURS OPTIMUM NUTRITION
BOLILE VENELOR - INTRE NUTRITIE SI GIMNASTICA
ALIMENTATIA IN BOALA CELIACA
Elena Ciucu


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA
Valori nutritionale fainoase
RETELELE SOCIALE TE FAC SA TE SIMTI MAI BINE?
RISCURILE ASOCIATE CU UN PROCENT PREA MARE DE TESUT ADIPOS
INTERACTIUNEA TESTOSTERON - ANTRENAMENT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » BURSITELE SI TENDINITELE UMARULUI

BURSITELE SI TENDINITELE UMARULUI


Culturismul este un sport care presupune o serie de riscuri, dintre care riscul de accidentare se afla printre primele locuri. Daca invatam sa ne antrenam corect, sa ne incalzim bine si suntem permanent atenti la ceea ce facem, acest risc se reduce. Totusi, uneori neprevazutul are loc si puteam fi "victimele" unor miscari gresite, care duc la traumatizari ale structurilor moi. Articulatia scapulo-claviculo-humerala, adica articulatia umarului este o structura foarte solicitata in cursul antrenamentelor de forta, de aceea poate fi destul de usor afectata. Mare atentie trebuie acordata exercitiilor cu greutati libere si cu incarcare mare, caz in care un scurt moment de nesiguranta conduce la un dezastru local.

Tendinita, bursita si sindromul de compresie a umarului sunt in stransa legatura si pot aparea fie singure, fie in combinatie. Daca muschii rotatori externi ai umarului (rotund mare, rotund mic si infrascapularul) si bursa umarului sunt iritate, inflamate si edematiate (umflate), acestea pot fi prinse intre capul humerusului si acromion. Miscarile repetate care implica bratul sau procesul de imbatranire ce implica miscari la nivelul umarului timp de multi ani, pot de asemenea irita si conduce la uzura tendoanelor, muschilor si structurilor invecinate. Tendinita reprezinta inflamatia (inrosire, durere si umflare) tendonului. In tendinita umarului, rotatorii externi ai umarului si/sau tendonul bicepsului devin inflamate, de obicei ca urmare a ciupirii de catre structurile invecinate. Traumatismul poate varia de la o usoara inflamatie pana la implicarea tuturor muschilor ce produc rotatia umarului.
BURSITELE_SI_TENDINI_39302.jpg
Tendinita si sindromul de compresie sunt adesea insotite de inflamatia sacului bursier care protejeaza umarul. O bursa inflamata se numeste bursita. Inflamatia provocata de boli precum artrita reumatoida poate produce tendinite si bursite la nivelul muschilor rotatori ai umerilor. Sporturile care implica suprasolicitarea umerilor sau diversele actvitati care necesita ridicarea bratelor deasupra capului reprezinta cauze potentiale de iritatie la nivelul burselor sau muschilor rotatori si pot conduce la iritatie sau compresie.

Semnele acestor afectiuni includ un debut cu usor discomfort si durere in partea superioara a umarului sau treimea superioara a bratului si/sau dificultatea de a dormi pe umarul afectat. Tendinitele si bursitele produc durere si atunci cand bratul este ridicat deasupra capului sau departat de corp. Daca tendinita implica si tendonul bicepsului (tendonul aflat in fata umarului), durerea va aparea in partea anterioara si/sau laterala a umarului si poate iradia spre cot si antebrat. Durerea poate de asemenea sa apara si atunci cand bratul este impins cu forta spre in sus.

Diagnosticul tendinitelor si bursitelor incepe prin anamneza si examen fizic. Pe radiografii nu se pot observa tendoanele si bursele, insa sunt utile pentru a elimina posibilitatea existentei unor anomalii osoase si a artritei. Medicul poate extrage lichid din zonele inflamate pentru a fi analizate, in ideea unei posibile infectii. Sindromul de compresie se poate confirma daca prin injectarea unei mici cantitati de anestezic (lidocaina) in spatiul de sub acromion, durerea este diminuata.

Primul pas in tratamentul acestor afectiuni este reducerea durerii si a inflamatiei prin repaus (interzicerea miscarilor ce provoaca durere), aplicare de gheata in faza acuta si administrarea de medicatie antiinflamatorie ca aspirina, naproxen, diclofenac sau ibuprofen. In unele cazuri, medicul sau terapeutul va folosi ultrasunetele pentru a incalzi tesuturile profunde si a ameliora fluxul de sange. Exercitiile usoare de intindere si tonifiere a musculaturii vor fi introduse treptat. Daca nu exista o imbunatatire a starii pacientului, doctorul va putea recurge la injectarea de corticosteroizi in spatiul de sub acromion. Acest tratament trebuie aplicat cu precautie deoarece poate favoriza ruptura de tendon. Daca nici dupa 6-12 luni nu exista ameliorare se poate recurge la interventie chirurgicala artoscopica sau clasica (deschisa) pentru a repara structurile distruse si pentru a reduce presiunea pe tendoane si burse.

Aceste accidentari ale umarului se cronicizeaza in mare masura daca nu sunt tratate la timp, de aceea este bine sa luati masuri imediat ce ati simtit o durere ascutita in articulatia umarului la exercitii precum fluturari cu gantere, impins cu haltera de la ceafa, ridicari laterale ale bratelor cu gantere sau orice alt exercitiu care implica foarte mult muschii adiacenti acestei articulatii.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 92680 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

REMEDII IMPOTRIVA DURERILOR DE CAP REMEDII IMPOTRIVA DURERILOR DE CAP
Durerile de cap pot fi cauzate de numerosi factori, printre ...
CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT
Foarte multe persoane se confrunta cu asa numitul "rau de ...


MENOPAUZA, MITURI SI ADEVARURI MENOPAUZA, MITURI SI ADEVARURI
Menopauza este o perioada putin asteptata de femei dar care, ...
TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA
Masajul reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii