Sunteti aici :: Sanatate » SOIA SI IGF-1
SOIA SI IGF-1
IGF-1 este unul dintre cei mai anabolizanti hormoni din corpul omenesc, fiind unul din factorii care permit hormonului de crestere sa isi duca la bun sfarsit "misiunea". Oamenii de stiinta au aratat ca un nivel crescut de testosteron (obtinut natural sau cu ajutorul substantelor de sinteza, cum ar fi steroizii anabolizanti), conduce la cresterea concentratiei de IGF-1 si contribuie la dezvoltarea masei musculare.
O echipa de la Universitatea Oklahoma, SUA, condusa de catre dr. Dania Khalil a aratat ca un consum zilnic de 40 de grame de proteine din soia, in special de catre persoane cu varsta peste 60 de ani, induce o crestere cu 20% a nivelului IGF-1.
Proteinele din soia reprezinta de asemenea un supliment deosebit de important in prevenirea pierderii masei musculare, dar si a densitatii osoase - fenomen natural care se manifesta odata cu imbatranirea (un sedentar pierde in medie 20% din masa musculara intre 40-60 ani). Iata deci doua motive important pentru a va convinge parintii si bunicii sa isi suplimenteze regimul alimentar cu un concentrat proteic din soia!
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 43151 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.

Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...

Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...

Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...

La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii