Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam FULGII DE OVAZ SCAD COLESTEROLUL
MODELEAZA-TI COAPSELE
PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE
CELE MAI ABSURDE DIETE DIN 2010
ALIMENTE DE PROTECTIE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole ANTRENAMENT BICEPSI PENTRU INCEPATORI SAU AVANSATI
ANTICII ERAU MAI IN FORMA DECAT NOI
BUDINCA DE MORCOVI
Ridicarea bratului in fata la cablu
SALATA DE OREZ CU LEGUME SI ULEI DE CANEPA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » SCAPA DE KILOGRAMELE IN PLUS PRIN SPINNING

SCAPA DE KILOGRAMELE IN PLUS PRIN SPINNING


SCAPA_DE_KILOGRAMELE_75888.jpgPentru a te mentine in forma pe langa o alimentatie corespunzatoare, activitatea fizica este si ea importanta. Exista numeroase exercitii fizice care pot fi practicate atat acasa, cat si la sala, sub supravegherea unui instructor. Spinningul este unul dintre exercitiile fizice care se practica aproape in orice centru de fitness.

Ce este spinning-ul?

Acest tip de antrenament a luat fiinta in anul 1987, ideea apartind unui ciclist sud African pe nume Jonathan Goldeberg. Asemanator jogging-ului si orelor de aerobic, spinning-ul este un exercitiu cardio foarte puternic, care se realizeaza cu ajutorul unei biciclete statice denumite spinner. Fiecare bicicleta este prevazuta cu un cronometru de rezistenta, prin care poti modifica intensitatea exercitiului de-a lungul antrenamentului pana vei ajunge la ritmul care ti se potriveste.

O sedinta dureaza, de obicei, intre 45- 60 de minute. La orele de spinning participa un grup de 20-30 de persoane care pedaleaza pe ritm de muzica, sub supravegherea unui instructor de specialitate. Acesta are un rol important in antrenarea cursantilor, purtandu-i prin diverse intensitati de viteza si rezistenta pentru a creste pulsul inimii. Datorita efortului depus, spinningul nu este recomandat persoanelor care au probleme cu inima, au o conditie fizica slaba si carora le lipseste antrenamentul.

Cum se desfasoara o ora de spinning?

Intai si intai de toate pentru a participa la sedinta de spinning trebuie sa ai un echipament adecvat pentru a nu intampina probleme. Asadar, se recomanda pantalonii stramti, ca sa nu se agate in pedale si o perecher de pantofi cu talpa tare pentru ca in timpul pedalarii sa folosesti intreaga talpa. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana un prospop pentru ca vei transpire foarte mult si o sticla de apa. O hidratare buna este esentiala si asta nu numai in cazul spinning-ului.

Inainte de a-ti alege una dintre bicicletele asezate in rand trebuie sa faci cateva exercitii de stretching pentru a-ti pregati muschii, tendoanele si ligamentele.

Dupa ce ai terminat cu exercitiile de incalzire, iti reglezi bicicleta pentru a putea incepe exercitiile propriu-zise.

1. Pozitia de plecare in spinning este cea clasica: asezat in sa, cu mainile pe extremitatile ghidonului. In jur de 30-40 de minute vei da din pedale in ritmul dictat de muzica.
2. Cea de-a doua pozitie: timp de 15-20 de minute pedalezi in picioare, cu greutatea alternand pe pedale si mainile sprijinite de centrul ghidonului.
O alta varianta este pedalarea cu trupul ridicat, abdomentul incordat si mainile usor desprinse de cele doua manere.
3. Cea de-a treia pozitie: pedalezi usor aplecat in fata, cu trupul ridicat de pe scaunul bicicletei si mainile sprijinite de partea din fata a manerelor.

Aceste trei pozitii au rolul de a lucra pe rand toate grupele de muschi ale corpului, fara ca la final sa ai febra muscular. In timpul orei de spinning, instructorul te motiveaza prin muzica antrenanta sa maresti efortul si ritmul de pedalare. De asemenea, el ofera instructiuni de-a lungul sedintei. Toti participantii vor pedala in acelasi ritm, cand mai repede, cand mai incet, lucru care te va motiva sa tii pasul in cursa spre silueta dorita.

Daca in timpul orei oboseala isi spune cuvantul si nu mai poti continua incetineste usor pana la ajungi la un ritm mai lent. In niciun caz nu opri bicicleta din pedale, ci numai cu ajutorul franei de mana.

Beneficiile spinning-ului

Prin intermediul spinning-ului ai parte de numeroase beneficii atat fizice, cat si psihice.

Intr-o singura sedinta poti arde intre 400-500 de calorii sau chiar mai mult, astfel reusesti sa scapi mai repede de kilogramele nedorite. Spinning-ul ajuta la imbunatatirea activitatii inimii si a plamanilor, precum si la scaderea riscului de imbolnavire a acestora. De asemenea, ajuta la tonifierea musculaturii si gambelor, cresterea densitatii osoase, echilibrarea nivelului de colesterol, la imbunatatirea nivelului de trigliceride si chiar la combaterea insomniei.

Pe langa beneficiile fizice, spinning-ul ajuta la reducerea stresului si a anxietatii, creste increderea de sine si imbunatateste puterea de concentratiei.

La sfarsitului orei de antrenament, chiar daca iti vei simti picioarele molesite, cu siguranta efectele pozitive nu vor intarzia sa apara. Dupa efort, ai nevoie de o perioada in care sa te relaxezi pentru a-i permite inimii sa isi gaseasca ritmul normal. Chiar daca ti-a placut prima sedinta de spinning, acesta nu este un sport pe care sa-l practici zilnic pentru ca iti solicita foarte mult trupul si poate deveni daunator, daca nu se acorda organismului hrana si odihna necesara.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 83612 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 3 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(4 Iulie 2012 13:56) Vali a spus

Mi-a placut articolul.
Spinning-ul este ceva mai mult decat pedalatul clasic pe o bicileta. Merg zilnic cu bicicleta, am folosit si la sala bicicleta statica dar nu se compara cu spinning-ul.
Mi-a placut la nebunie sa practic acest tip de exercitii

(30 Octombrie 2010 21:18) Puiu a spus

Super articolul!
Si eu vreau sa-mi cumpar o bicicleta de spinning pentru a face sport acasa pe timpul iernii si cand e frig sau ploaie afara.
Poti sa vizionezi pe net filmulete de spinning in timpul antrenamentului...

(7 Septembrie 2010 10:57) badescu alexandru a spus

o alta tampenie...spinning. spuneti domne' : mers pe bicicleta si atat. doar ca este intr o sala, intr un mod organizat si pe muzica nu mi se pare ca se deosebeste cu altceva fata de clasicul mers pe bicicleta. de parca nu poti pedala si sg acasa sau in parc si sa iti pui tu muzica si sa iti reglezi intensitatea si viteza de alergare....dar ma rog, este mai COOL sa zici ca faci spinning. :|


Articole din aceeasi categorie

YOGA, ARTA RELAXARII YOGA, ARTA RELAXARII
Yoga este un sistem teoretic si practic de vindecare, fiind ...
PE SCURT DESPRE PILATES PE SCURT DESPRE PILATES
Fiecare dintre noi viseaza sa aiba un abdomen suplu, indiferent ...


CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI
Iti doresti un corp frumos si nu stii de unde ...
EXERCITIUL FIZIC ESTE PRIORITATEA RECUPERARII CARDIOVASCULARE EXERCITIUL FIZIC ESTE PRIORITATEA RECUPERARII CARDIOVASCULARE
Reabilitarea fizica este componenta majora a reabilitarii cardiace complete dupa ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 9 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii